Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι υποψήφιοι για τα I.T.T.F. Star Awards 2016

ittf-2016-starawards-table-tennis

ittf-2016-starawards-table-tennisΒραβεία για τους καλύτερους της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια και στην επιτραπέζια αντισφαίριση και πάντοτε έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, μικρό ή μεγάλο, για τη διεθνή κοινότητα του αθλήματος. Τα φετινά θα δοθούν με κάθε επισημότητα τον επόμενο μήνα στην κοσμοπολίτικη Ντόχα του Κατάρ και η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα τους υποψήφιους και για τα βραβεία των ανερχόμενων αστεριών και του καλύτερου προπονητή. Τα ονόματα των υποψήφιων κορυφαίων αθλητών τα είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες πριν και καθώς εδώ μετράνε και οι προτιμήσεις των φιλάθλων ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει μέχρι και αύριο. Τα I.T.T.F. Star Awards 2016 θ’ ανακοινωθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη μεγάλη γιορτή, που θα γίνει στην Ντόχα και το διάσημο Sheraton Hotel. Η διαδικασία γίνεται για 5η συνεχή χρονιά και σκοπό έχει ν’ αναδείξει και να επιβραβεύσει τις επιτυχίες των αθλητών και των προπονητών. Εν αναμονή των φετινών απονομών, αν κάτι μπορεί να τραβήξει περισσότερο την προσοχή των ανθρώπων της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τότε αυτό είναι μάλλον η τριπλή υποψηφιότητα της Αγγλίας στους άνδρες. Της ομάδας, που λίγο έλειψε να νικήσει πριν από λίγες ημέρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέσα στο δικό της έδαφος!..

Tο βραβείο Breakthrough Star αναγνωρίζει τα ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος, ενώ το Star Coach αφιερώνεται στους ανθρώπους, που είναι πίσω από τους κορυφαίους παίκτες κι έχουν μερίδιο στις μεγάλες διακρίσεις των τελευταίων στη διεθνή σκηνή.

Οι τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Breakthrough Star είναι οι εξής:

Εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας: Αποτελούμενη από τους Λίαμ Πίτσφορντ, Πολ Ντρίνκχολ και Σαμ Γουόκερ έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά ύστερα από 33 χρόνια, όπως επίσης στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.  

Τομοκάζου Χαριμότο (Ιαπωνία): Είναι μόλις 12 ετών. Άρχισε τη χρονιά από το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης under 18 και από τον Ιούλιο είναι στο νούμερο 1 μετά από ιστορική επικράτηση στο World Tour της Ιαπωνίας στην ηλικιακή κατηγορία Under 21.

Μίου Χιράνο (Ιαπωνία): Σε ηλικία 16 ετών έγινε η νεότερη αθλήτρια ποτέ, που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Είναι επίσης η πρώτη Γιαπωνέζα πινγκπονίστρια, που πήρε αυτόν τον τίτλο.

Οι τρεις επικρατέστεροι για το βραβείο Star Coach είναι οι ακόλουθοι:

Πατρίκ Σιλά (Γαλλία): Οδήγησε τον Εμμανουέλ Λεμπεσόν και τον Σιμόν Γκοζί στον τελικό του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, που δύο Γάλλοι αναμετρήθηκαν στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας κι έτσι αναδείχτηκε ξανά Γάλλος πρωταθλητής μετά το 1976

Άλαν Κουκ (Αγγλία): Οδήγησε την εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά εδώ και 33 χρόνια κι επιπλέον στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Λιου Γκουολιάνγκ (Κίνα): Οδήγησε την εθνική ομάδα ανδρών της Κίνας σε όλους τους major τίτλους  μέσα στο 2016. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών, το Ολυμπιακό τουρνουά σε απλό και ομαδικό και στο ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών  

Το ενημερωτικό δελτίο από την I.T.T.F. αναφέρει ακόμα ότι οι φίλαθλοι μπορούν τώρα να ψηφίσουν για τον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, όπως επίσης και για το Star Point στη διεύθυνση Star Awards.com. Η ψηφοφορία κλείνει αύριο Κυριακή. Οι υποψήφιοι/ες για τα βραβεία των καλύτερων αθλητών/τριών του 2016 είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα. Στους άνδρες είναι οι Κινέζοι Μα Λονγκ, Φαν Ζεντόνγκ, ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι και ο Νιγηριανός Αρούνα Κουάντρι. Στις γυναίκες είναι η Κινέζα Ντινγκ Νινγκ και οι Γιαπωνέζες Μίου Χιράνο, Μίμα Ίτο και η Κιμ Σονγκ Ι από Βόρεια Κορέα.

Για τον καλύτερο πόντο είναι μέσα στους υποψήφιους και ο Άγγλος Σαμ Γουόκερ, ο αθλητής που με την ανατροπή στον αγώνα με τον Γιάννη Σγουρόπουλο είχε συμβάλλει τρομερά στη νίκη της Αγγλίας επί της εθνικής μας ομάδας στη 1 Νοεμβρίου. Ο Γουόκερ είχε δώσει φοβερό ράλι με τον Ιάπωνα Γιούγια Οσίμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας.

Οι νικητές των Male & Female Table Tennis Star προκύπτουν κατά 50% από τις ψήφους του κόσμου και κατά 50% από ομάδα ειδικών, ενώ το Star Point βασίζεται πλήρως στην επιλογή των φιλάθλων. Υπάρχουν βραβεία και για τους αθλητές με αναπηρία. Οι νικητές για τις κατηγορίες Star Coach, BreakthroughStar, Male & Female Para Table Tennis Star and the Fair Play Star εξαρτώνται αποκλειστικά από την κρίση της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ