Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πλήρης συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου

Zikos me_Xatziligeroudi_kai_Gerasimatou

Zikos me_Xatziligeroudi_kai_GerasimatouΜε τέσσερις αντιπροσωπευτικές ομάδες νεαρών ηλικιών θα μετάσχει η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου του 2016. Οι ετήσιοι αγώνες με προσκλήσεις γίνονται το τριήμερο από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 του μήνα στη Λευκωσία και η διοργανώτρια Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης άλλαξε αυτή τη χρονιά τη μορφή τους. Δεν θα ‘ναι για άνδρες και γυναίκες, αλλά για τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Με πρόσκληση και φιλοξενία από τους Κύπριους η Ελλάδα θα πάρει μέρος και φέτος στην καθιερωμένη διοργάνωση και την αποστολή της θα συγκροτήσουν 8 αθλητές και αθλήτριες: Οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Βασιλική Ηλιοπούλου. Θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Βατσακλή, Σωτήρη Ζήκου, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί και φέτος στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και περιλαμβάνει απλό, διπλό και ομαδικό. Όπως κάθε χρόνο, έχουν προσκληθεί κάποιες χώρες από την Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ πλήρεις ομάδες θα έχει φυσικά η οικοδέσποινα Κύπρος. Σε όλα τα αγωνίσματα του ομαδικού τα παιχνίδια θα γίνουν με το σύστημα κορμπιγιόν, δηλαδή με δύο έστω αθλητές για κάθε ομάδα. Η ελληνική αποστολή θ’ αναχωρήσει το μεσημέρι της Πέμπτης

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΟΠΕΝ

Στη Στοκχόλμη στο μεταξύ, αρχίζει αύριο το World Tour της Σουηδίας με παρόντα τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Ο 19χρονος αμυντικός του Α.Ο. Ταταύλα θ’ αγωνιστεί στο απλό και το διπλό ανδρών, όπως και στο απλό για αθλητές έως 21 ετών και σήμερα πληροφορήθηκε τους αντιπάλους του.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 41 προκριματικά γκρουπ των 3ων αθλητών. Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στο 18ο με τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν (επικεφαλής) και τον Γιαπωνέζο Κεϊγιά Ουεμούρα. Αύριο το μεσημέρι αντιμετωπίζει (14:00 ώρα Ελλάδας) τον Ουεμούρα και το πρωί της Τετάρτης τον Γκνανασεκαράν. Το πρώτο ματς διεξάγεται στο τραπέζι 2 και αναμένεται να έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (στη διεύθυνση ittf.com/ittv/). Tο γκρουπ κλείνει το απόγευμα της Τετάρτης και μόνο ο 1ος μπορεί να φτάσει στην πρόκριση στο ταμπλό (προβλέπεται και νοκ άουτ προκριματικός γύρος).

Στο διπλό ανδρών τα προκριματικά γίνονται σε ταμπλό κι αρχίζουν από τους «64». Ο Αγγελάκης και ο Αργεντινός συμπαίκτης Νίκολας Γκαλβάνο θα παίξουν την Πέμπτη με τους Βέλγους Μάρτιν Αλέγκρο/Φλοράν Λαμπιέ. Αν νικήσουν θα βρουν μπροστά τους στους «32» τους Ιάπωνες Κέντα Ματσουντάιρα/Τζιν Ουέντα.

Στους αγώνες Under 21 έγιναν 16 γκρουπ. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας σε νέους και παίδες βρέθηκε στο 6ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθεί με τον Ούγγρο Μπέντσε Μαγιόρος (θυμίζουμε ότι ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Σγουρόπουλου στο διπλό την περασμένη εβδομάδα στο Λιντς) και τον Σουηδό Γιόνας Στένερ. Ο Αγγελάκης θα δώσει και τα δύο παιχνίδια του αύριο, όμως η 3η και τελευταία αγωνιστική των γκρουπ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Την πρόκριση στο ταμπλό των «32», όπου ήδη μπαίνουν 16 φαβορί, παίρνουν αυτομάτως οι νικητές των γκρουπ.

 

* Φωτογραφία από το Ζάγκρεμπ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου καλοκαιριού με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Ζήκο δίπλα στον Γεράσιμο Χατζηγλυγερούδη και την Ιωάννα Γερασιμάτου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ