Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τα «Ελευσίνια 2012» αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο η εσωτερική αγωνιστική κίνηση

Με μία νέα διοργάνωση για τις μικρές ηλικίες ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο (8-9 Σεπτεμβρίου) στην Ελευσίνα το αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη σεζόν 2012-2013. Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «Η Ελευσίς» και η ομοσπονδία οργανώνουν τα «Ελευσίνια 2012», το όπεν για τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και νέων-νεανίδων. Το ανοιχτό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο Γ.Α.Σ.Ε (Παλαιά Eλαιουργική, Ιεράς οδού & Μουρίκη 130), είναι αξιολογημένο και αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Η προσπάθεια έχει σημαντική απήχηση στο ξεκίνημά της, καθώς πρόκειται να πάρουν μέρος 133 αθλητές κι αθλήτριες και το ενδιαφέρον επεκτάθηκε και σε σωματεία της Περιφέρειας. Την πρώτη ημέρα θ’ αγωνιστούν τα κορίτσια και τη δεύτερη τα αγόρια.

Οι δηλώσεις συμμετοχές χωρίζονται σε 11 έφηβους, 9 νεάνιδες, 40 παίδες, 16 κορασίδες, 38 παμπαίδες και 19 παγκορασίδες. Πέρα από σωματεία της Αττικής θα υπάρχει παρουσία από συλλόγους της Πάτρας, της Βόχας Κορινθίας, της Τήνου, των Χανίων και της Χαλκίδας. Οι έξι συμμετοχές είναι ο ελάχιστος αριθμός προκειμένου να γίνει μία κατηγορία.

Η κλήρωση των αγώνων γίνεται σήμερα στις 19.00, στο γυμναστήριο των αγώνων και με βάση τους παρόντες αθλητές κι αθλήτριες, κατά δήλωση των προπονητών ή των συνοδών τους, οι οποίοι θα δηλώσουν υπεύθυνα ότι οι αθλητές – αθλήτριες που εκπροσωπούν θα είναι παρόντες την ώρα έναρξης των αγώνων τους.

Στην πρώτη φάση το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ των τριών ή τεσσάρων και κατ’ εξαίρεση των πέντε αθλητών/τριών (εάν ο αριθμός συμμετοχών επιβάλλει όμιλο ή ομίλους των πέντε) με αγώνες ένας προς όλους και με νικητή τον καλύτερο των 5 σετ (best of five). Ο 1ος και ο 2ος του κάθε ομίλου αγωνίζονται στην δεύτερη φάση (ανάλογα με τον αριθμό ομίλων της Α’ φάσης) για τις θέσεις 1-4 ή 1-8 ή 1-16 ή 1-32 με νοκ άουτ σύστημα. Θα υπάρξει διαβάθμιση και για τις άλλες θέσεις.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το κατάστημα Gpsports, που είναι χορηγός, θα προσφέρει τα έπαθλα (κύπελλο στους πρώτους, δίπλωμα και μετάλλια στους 1ους, 2ους και τους δύο 3ους), όπως και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα «Ελευσίνια 2012» είναι παράλληλα το πρώτο από τα συνολικά τρία όπεν μικρών ηλικιών, που θα λάβουν χώρα μέσα στο Σεπτέμβριο, στο πρώτο χρονικό διάστημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στις 22-23 του μήνα θα διεξαχθεί το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και μία βδομάδα μετά, στις 29-30, το επίσης ετήσιο τουρνουά της Πορταριάς Πηλίου.

 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ