Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με επικεφαλής τη Λι Τζίε έρχεται στην Αθήνα η Ολλανδία

Li Jie

Li JieΤην καταξιωμένη αθλήτρια Λι Τζίε, νούμερο 7 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Οκτωβρίου, θα έχει επικεφαλής η Ολλανδία στον επικείμενο αγώνα με την εθνική μας ομάδα γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2017. Η κινεζική καταγωγής αθλήτρια, με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, έχει ανέβει στο βάθρο του απλού γυναικών στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κατετάγη 2η το 2015 και 3η φέτος. Το 2010 ήταν φιναλίστ και στον τελικό του διπλού γυναικών, ενώ στο ομαδικό έχει κατακτήσει με την Ολλανδία 4 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια! Την τριάδα της προσεχούς αντιπάλου της Ελλάδας στο 2ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (ChampionshipDivision) θα συμπληρώσουν η Μπριτ Έρλαντ και η Κιμ Βέρμας, όπως ενημερώθηκε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη 22 του μήνα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θ’ αρχίσει στις 19:00.  

Από την ελληνική πλευρά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις αθλήτριες, τις οποίες υπολογίζει για το ματς της 3ης αγωνιστικής των γκρουπ. Ένα τελευταίο νέο από την προετοιμασία είναι ότι η Μαρία Χριστοφοράκη, που επιστρέφει την Κυριακή στην Αθήνα, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 27 Σεπτεμβρίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε χάσει στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία με 3-0. Η ίδια χώρα επιβλήθηκε αργότερα (1 Νοεμβρίου) εκτός έδρας και της Ολλανδίας με 3-1 και προπορεύεται στο γκρουπ. Σ’ εκείνο το παιχνίδι οι Ολλανδέζες είχαν την ίδια τριάδα, που ετοιμάζονται να κατεβάσουν και στο φαληρικό στάδιο. Δύο αγώνες είχε δώσει η Λι Τζίε και είχε υποστεί ισάριθμες ήττες από την Ντοντεάν και τη Σαμάρα. Η Βέρμας είχε χάσει 3-0 από τη Ζοκς και τη μοναδική νίκη (που συνάμα ήταν και έκπληξη) πέτυχε η Έρλαντ με 3-0 επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμάρα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Στο δυνατό σουηδικό όπεν στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκε το απόγευμα στον 1ο γύρο των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών, αλλά έκανε μία ακόμα ελπιδοφόρα εμφάνιση. Στους «32» αντιμετώπισε τον Κλάρενς Τσε Ζε Γιου από τη Σιγκαπούρη, που είναι νούμερο 16 του αγωνίσματος. Με διάρκεια και ποιοτικές άμυνες τον έφερε από την αρχή σε δύσκολη θέση ώσπου κάμφθηκε με 3-2 στις λεπτομέρειες. Ο 19χρονος διεθνής, νούμερο 190 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη U21, προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 και άξιζε να φτάσει στη νίκη ακόμα και στα τέσσερα σετ! Τελικά έχασε στην παράταση το 4ο και το 5ο σετ, πάντως γενικά εμφάνισε πολύ αξιόλογο πρόσωπο στο τουρνουά της Στοκχόλμης και αυτό πρέπει να κρατήσει. Τα σετ 11-8, 8-11, 11-5, 11-13 και 12-14. Να προστεθεί ότι ο Ασιάτης δεν βρίσκεται τον Νοέμβριο στους πίνακες αξιολόγησης, αλλά τον Οκτώβριο, στην τελευταία του εμφάνιση, ήταν στο νούμερο 45 των Ελπίδων. Θυμίζουμε ότι ο αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα είχε προκριθεί από την Τρίτη στο κυρίως ταμπλό με δύο νίκες και εξασφάλιση πρωτιάς στο 6ο γκρουπ (ο επικεφαλής Ούγγρος Μπέντσε Μαγιόρος κατετάγη 2ος).

Πιο αργά το απόγευμα ο Αγγελάκης και ο Αργεντινός συμπαίκτης του Νίκολας Γκαλβάνο αποκλείστηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο του διπλού ανδρών από τους Βέλγους Μάρτιν Αλέγκρο/Φλοράν Λαμπιέ με 3-1 σετ (11-9, 7-11, 5-11, 7-11).

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχίζει αύριο στη Λευκωσία το καθιερωμένο τουρνουά με προσκλήσεις της Κύπρου, το οποίο φέτος αφορά στις νεαρές ηλικίες. Στα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού θα μετάσχουν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Ρωσία και ο Λίβανος. Διπλό δεν θα γίνει τελικά αυτή τη χρονιά. Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Βασιλική Ηλιοπούλου. Το τουρνουά φιλοξενείται και φέτος στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», το διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και στο πρώτο κομμάτι έχει το ομαδικό. Το αυριανό πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το πρωί και θα έχει δεύτερη ενότητα από τις 15:30. Το ίδιο ακριβώς ωράριο θα υπάρχει και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι συναντήσεις θ’ αρχίσουν στις 10:00 και οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 17:30. Τους αγώνες θα διευθύνουν Κύπριοι διαιτητές, διεθνείς αλλά και εθνικού επιπέδου. Επιδιαιτητής των αγώνων ορίστηκε ο Αντρέας Σάββα, ο οποίος στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε τον ίδιο ρόλο στον αγώνα της εθνικής Ελλάδας ανδρών με την Ολλανδία στην Αθήνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Καθήκοντα υπεύθυνου διοργάνωσης (competition manager) εκτελεί η τεχνική σύμβουλος της Π.Ο.Επ.Α. Λίζα Κωνσταντινίδου. Το τουρνουά γίνεται υπό τον έλεγχο της Τεχνικής Επιτροπής της Π.Ο.ΕΠ.Α..

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ