Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μετράει δυνάμεις αύριο απέναντι στην Ολλανδία η εθνική γυναικών

DSC9027

 DSC9027Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού 2017 φτάνουν αύριο στο πρώτο μισό της φάσης των γκρουπ. Από ελληνικής πλευράς επανέρχονται στη δράση οι γυναίκες. Για την 3η αγωνιστική στο 2ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (Championship Division) υποδέχονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία και αυτό, που θέλουν πρώτα απ’ όλα, είναι να παρουσιάσουν αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο ώστε να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν περισσότερο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ανακοίνωσε ότι υπολογίζει σε πέντε αθλήτριες για το αυριανό ματς. Θα επιλέξει την τριάδα ανάμεσα στις Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Τα δύο εθνικά συγκροτήματα έχουν δώσει από ένα ματς, προέρχονται από ήττα και ισοβαθμούν πίσω από την πρωτοπόρο Ρουμανία. Ο αγώνας αρχίζει στις 7.μ.μ. και θα μαγνητοσκοπηθεί με περιγραφή και ρεπορτάζ από το Sportshero.gr. Πολύ γρήγορα θ’ αναρτηθεί στο διαδίκτυο κι έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους φίλους του αθλήματος ν’ απολαύσουν ένα ακόμα παιχνίδι υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, όπως έγινε και στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην αναμέτρηση της εθνικής ανδρών, επίσης με αντίπαλο την Ολλανδία (θυμίζουμε ότι στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=fdw_Faa7Hqc&t=27s μπορείτε να δείτε το  PreGame του αγώνα, που ετοίμασε με πολλά πλάνα και δηλώσεις το Sportshero).

Οι Ελληνίδες διεθνείς είναι ξανά όλες μαζί από σήμερα, καθώς το Σάββατο είχαν αγώνες πρωταθλήματος στη Γαλλία τα βασικά στελέχη Χριστοφοράκη, Ζαβιτσάνου, αλλά και η 20άχρονη Παρίδη, η οποία πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται σε «αποστολή» για αναμέτρηση της εθνικής γυναικών. Έγινε προπόνηση πρωί κι απόγευμα και υπάρχει προγραμματισμένο κι ένα χαλάρωμα αύριο το πρωί. Η Χριστοφοράκη αγωνίστηκε χωρίς ενοχλήσεις και δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στον προσαγωγό.

Οι Ολλανδέζες ήρθαν νωρίς το μεσημέρι στην Αθήνα και προπονήθηκαν το απόγευμα στο Σ.Ε.Φ.. Την τριάδα τους αποτελούν οι αθλήτριες Λι Τζίε, Μπριτ Έρλαντ και Κιμ Βέρμας. Το μεγάλο όνομα είναι φυσικά η κινεζικής καταγωγής Λι, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 7 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης και το 27 του κόσμου. Η αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού είναι σήμερα «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό γυναικών, ενώ στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος. Εξαιρετική αθλήτρια είναι και η Έρλαντ, η οποία τον Νοέμβριο «κατέβηκε» από την πρώτη 100άδα του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης. Τώρα είναι νούμερο 39 στην Ευρώπη και 92 στον κόσμο. Το 2010 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό κορασίδων. Η 20άχρονη Βέρμας βρίσκεται στο νούμερο 110 της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Η Ολλανδία έχει αναδειχτεί 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενη κυρίως σε μη γηγενείς αθλήτριες. Μαζί με τη Λι Τζίε ήταν η Λι Τζιάο, που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εθνική ομάδα και η προερχόμενη από τη Ρωσία Έλενα Τιμίνα. Στη νέα εποχή της ομάδας έχουν θέση περισσότερες αθλήτριες της χώρας. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 27 Σεπτεμβρίου, η Ολλανδία είχε ρεπό και στη 1 Νοεμβρίου έχασε 3-1 εντός έδρας από τη Ρουμανία. Χρησιμοποίησε την ίδια τριάδα με την οποία ήρθε στην Αθήνα και η μοναδική νίκη ήρθε από την Έρλαντ και ήταν εντυπωσιακή (3-0 σετ την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμάρα).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία με 3-0 και στη 2η αγωνιστική έκανε το ρεπό του. Στη ρουμανική πρωτεύουσα είχαν αγωνιστεί οι Τόλιου (Νο 92 σήμερα στην Ευρώπη), Χριστοφοράκη (Νο 159) και Ζαβιτσάνου (Νο 225). Η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε σετ σ’ εκείνο το ματς και απέναντι στην Ολλανδία, όπου λογικά θα παρουσιαστούν περισσότερες ευκαιρίες για κάτι ουσιαστικό, θα κοιτάξει να είναι πιο πιεστική. Τα κορίτσια ζητάνε την έντονη παρουσία και τη συμπαράσταση από τους φίλους του αθλήματος και με ξεχωριστό κίνητρο, λόγω του ονόματος του αντιπάλου, θα τα δώσουν όλα για να δείξουν την πραγματική τους αξία, όπως φάνηκε κι από το πνεύμα, με το οποίο μίλησαν Τόλιου και Εξάρχου στο PreGame του αγώνα (η τελευταία, όπως και η Παρίδη δεν βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης).

Θεωρητικά η εθνική μας ελπίζει ακόμα στη 2η θέση του γκρουπ, η οποία οδηγεί σε μπαράζ για την πρόκριση στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου. Σε περίπτωση νίκης περνάει μόνη 2η κι ελπίζει για τον επαναληπτικό, ωστόσο οι πάντες στην ομάδα δέχονται ότι είναι αουτσάιντερ και ενδεχόμενη επικράτηση θα συνιστά μέγιστη έκπληξη. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος τόνισε με ρεαλισμό: «Η Ολλανδία είναι μία πρωταθλήτρια Ευρώπης και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Θα κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητές μας σε κάθε επί μέρους παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να φτάσουμε στην υπέρβαση για να κερδίσουμε. Το λέω αυτό γιατί η Λι Τζίε είναι αχτύπητη κι από κει και πέρα θα χρειαστεί να κάνουμε δύο νίκες στην Έρλαντ και μία στη Βέρμας για να πάρουμε τη νίκη. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά αν θυμηθούμε ότι η Έρλαντ νίκησε πρόσφατα τη Σαμάρα, το νούμερο 25 του κόσμου. Πιστεύω πάντως, ότι τα κορίτσια είναι σε καλύτερη φάση απ’ ό,τι τον Σεπτέμβριο, στην αρχή της χρονιάς κι έχουν βρει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ (ΣΕ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ)

ΧΩΡΑ              ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ρουμανία       4                  6-1

Ολλανδία       1                  1-3 (σε 1 αγ.)

Ελλάδα          1                  0-3 (σε 1 αγ.)

* Η εθνική ομάδα των ανδρών έχει ρεπό αύριο στην 3η αγωνιστική του 7ου γκρουπ της Championship Division. Στο πρόγραμμα είναι ο αγώνας της Ολλανδίας με την Αγγλία. Η Ελλάδα ξαναπαίζει στις 13 Δεκεμβρίου, στην έναρξη του 2ου γύρου και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδία.

* Να δούμε και τι έκαναν προχτές οι Ελληνίδες διεθνείς στη Γαλλία στα τελευταία παιχνίδια τους πριν από τον αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ολλανδία. Για το 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) η Σεν Πιερέζ 2 έχασε εκτός έδρας 8-5 από τη Σελ για την 5η αγωνιστική. Η Χριστοφοράκη είχε δύο ήττες και μία νίκη στο απλό και άλλη μία ήττα στο διπλό. Η Ζαβιτσάνου αγωνίστηκε με τη Σεν Πιερέζ 3 στην 5η κατηγορία (National 3) και συνέβαλε καθοριστικά στο εκτός έδρας 8-3 επί της Μπεσιέ. Στο ματς που ήταν για την 5η αγωνιστική του 2ου γκρουπ η πρωταθλήτρια Ελλάδας σημείωσε 3 νίκες. Η Παρίδη  ενίσχυσε την Εσιρόλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μποφού Βεντέ για το 2ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1). Στη νίκη με 8-2 η Πατρινιά πρωταθλήτρια ήταν άκρως αποτελεσματική και είχε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό.  

* Ντεμπούτο εξάλλου, πραγματοποίησε στη Γερμανία και γενικά σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα η Έλλη Φίσερ. Η 15άχρονη πρωταθλήτρια έκανε το πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό της και συνέβαλε στη σημαντική εκτός έδρας νίκη της Ρόντινγκχαουζεν επί της Τορπέντο Γκότινγκεν με 6-4. Η αναμέτρηση ήταν για την 5η αγωνιστική της 3ης κατηγορίας και με αυτό το αποτέλεσμα η Ρόντινγκχαουζεν πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας κι έσπασε το αήττητο της Τορπέντο (10 βαθμούς η τελευταία και 7 η ομάδα της Φίσερ). Σε προσωπικό επίπεδο η Ελληνίδα διεθνής, που ζει από το καλοκαίρι μόνιμα στη Γερμανία για σπουδές και πινγκ πονγκ, έχασε 3-0 από την Ντιάνα Ρογκούσινα και στο φινάλε επικράτησε 3-2 σετ της Τζοάνα Γουίγκαντ (και το 5ο σετ έληξε 11-9).

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ