Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ολυμπιακός νικητής στο ντέρμπι, απέκτησε το πλεονέκτημα για τον τίτλο στην Α1 ανδρών

OSFP-Iraklis Jevtovic-Papageo

OSFP-Iraklis Jevtovic-PapageoΟ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. απέκτησε το προβάδισμα για τον τίτλο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Στο σούπερ ντέρμπι κορυφής με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης επικράτησε ύστερα από 4 ώρες με 4-2 κι έτσι στο κλείσιμο του 1ου γύρου του πρωταθλήματος οδηγεί την κούρσα με το απόλυτο των επιτυχιών. Τα συνολικά σετ του αγώνα ήταν 16-10, απολογισμός επίσης πολύ σημαντικός για τους Πειραιώτες στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα. Από την άλλη πλευρά ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Ηρακλής υπέστη την πρώτη ήττα του, όμως διεκδίκησε με πείσμα τις πιθανότητές του, βρέθηκε κοντά στο να στείλει τον αγώνα στο 3-3 και το διπλό και σε κάθε περίπτωση έφερε αποτέλεσμα, που αφήνει ανοιχτή την υπόθεση της πρωτιάς. Η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος περιλάμβανε κι άλλα δυνατά ματς στην Ελευσίνα, όπως εκείνο του Α.Ο. Πεύκης με τον Α.Ο. Ελληνικού, οι οποίοι ισοβαθμούσαν στην 3η θέση. Η Πεύκη επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε με 4-2 και ξαναβρέθηκε μόνη πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή.

Στην αναμέτρηση των δύο συγκάτοικων, μέχρι σήμερα, στο ρετιρέ της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός έδειχνε να υπερτερεί στον 3ο παίκτη και αυτό φάνηκε και στην πράξη. Επιπλέον, ήρθε η νίκη του Κώστα Παπαγεωργίου επί του Μάρκο Γέφτοβιτς στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι (η τρίτη διαδοχική απέναντι στον Σέρβο διεθνή φέτος) και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πάνω χέρι. Οι Θεσσαλονικείς όμως, αντέδρασαν δυναμικά κι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο αειθαλής Γιάννης Βλοτινός κατ’ αρχάς, έπιασε αξιοθαύμαστη απόδοση σ’ ένα ακόμα ντέρμπι. Κατάφερε να λυγίσει στα πέντε σετ τον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Τάσο Ρηνιώτη, αν κι έκανε αρνητικό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω 0-2. Μεγάλη «μάχη» έγινε και στη συνέχεια μεταξύ του πρωταθλητή Ελλάδας του απλού νέων Γιάννη Σγουρόπουλου και του Γέφτοβιτς. Ο 16άχρονος Ελευσίνιος ήταν απόλυτα έτοιμος και γι’ αυτό το υψηλών απαιτήσεων ματς και προηγήθηκε με 2-1 σετ και 9-7. Ο Γέφτοβιτς όμως, δεν πτοήθηκε και στηριζόμενος και στην εμπειρία του κατάφερε την ανατροπή. Έκανε το 2-2 με τέσσερις πόντους σερί και κυριάρχησε στο 5ο με καλή τακτική. Στο πέμπτο επί μέρους ματς ο Ρηνιώτης επιβεβαίωσε δύσκολα τις προβλέψεις απέναντι στον Γιάννη Παπαδάκη και με 3-1 σετ έβαλε πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Παπαδάκης βελτιώθηκε σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Σγουρόπουλο κι έχασε και τα τρία σετ με κλειστό σκορ. 

Το ενδιαφέρον εκτοξεύτηκε στον επόμενο αγώνα. Όχι μόνο γιατί συγκρούονταν ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας της τελευταίας 7ετίας στο απλό ανδρών με τον ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο αγώνισμα (14), αλλά και γιατί ο Βλοτινός είχε δείξει από την αναμέτρηση με τον Ρηνιώτη ότι μπορούσε να φτάσει σε μία ακόμα νίκη και να στείλει το ντέρμπι στο διπλό. Οι προσδοκίες του κόσμου για αμφίρροπη και συναρπαστική αναμέτρηση επαληθεύτηκαν. Ο Παπαγεωργίου κατέκτησε στην παράταση το 1ο σετ (κι από 5-9 πίσω) και ο Βλοτινός ισοφάρισε και πήρε προβάδισμα επικρατώντας εκείνος με οριακή διαφορά! Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας βρέθηκε να χάνει και 4-1 στο 4ο σετ, αλλά μετά ήταν καλύτερος κι έστειλε το ματς στο 5ο σετ. Εκεί ο Βλοτινός είχε 9-8 κι ένα ακόμα σερβίς και είδε τον Παπαγεωργίου να κάνει άπιαστο «σόρι» (φιλέ και μέσα). Στο 9-9 ο αθλητής του Ολυμπιακού αξιοποίησε το σερβίς του και πανηγύρισε τη δική του νίκη και της ομάδας του. Αν επικρατούσε ο Βλοτινός τότε ο αγώνας θα πήγαινε στο διπλό όπου όλα θα ήταν ανοιχτά.

Το ντέρμπι είχε πάθος, νεύρα, αντιδράσεις σε διαιτητικές αποφάσεις, αλλά κύλησε μέσα σε φίλαθλα πλαίσια. Ο διαιτητής Σταμάτης Μπάχας έδωσε κόκκινη και κίτρινη κάρτα στον Ρηνιώτη και κίτρινες στον Σγουρόπουλο, τον Παπαδάκη, τον Γέφτοβιτς και τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη. Επίσης έγιναν παρατηρήσεις για αντικανονικά σερβίς και μετά δόθηκαν και πόντοι σε βάρος των παικτών, που χρεώνονταν την παράβαση. Ο Ρηνιώτης υπέγραψε με επιφύλαξη το φύλλο αγώνα. Καταγράφηκε εξάλλου και μία κίνηση συναδελφικότητας του Βλοτινού προς τον Ρηνιώτη. Στους πρώτους πόντους του 5ου σετ και με το σκορ στο 3-1 για τον αθλητή του Ηρακλή, ο διαιτητής έδωσε κόκκινη στον Ρηνιώτη και πόντο σε βάρος του. Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ο λόγος ήταν ότι έφτυσε στο πάτωμα. Υπήρξε και νωρίτερα σχετική παρατήρηση και ο 33χρονος αθλητής υποστήριξε ότι το έκανε για να μη γλιστράει το παπούτσι στο παρκέ (υπήρχε πάντως, πετσέτα με νερό δίπλα στο τραπέζι ώστε να την χρησιμοποιούν οι αθλητές γι’ αυτόν τον λόγο). Φυσικά η απόφαση δεν άλλαξε, όμως μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βλοτινός θέλησε ν’ αφήσει τον επόμενο πόντο κι έβγαλε επίτηδες την μπάλα άουτ για να γίνει αυτόματα το σκορ 4-2…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ

«Έτσι όπως πήγε το ντέρμπι ήταν το ίδιο σημαντική κάθε νίκη μας, δεν ήταν κλειδί δηλαδή η νίκη μου επί του Μάρκο. Απλά μπορώ να πω ότι μετά το 2-0 φάνηκε ότι μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι, όπως και την υπόθεση του τίτλου γιατί και ο Τάσος προηγήθηκε 2-0 σετ του Γιάννη (σ.σ. Βλοτινού), αλλά και ο Γιάννης αργότερα είχε 2-1 σετ και 9-7 στους πόντους τον Γέφτοβιτς. Ακόμα και με 4-1 σκορ θεωρώ ότι θα ήταν νίκη τίτλου. Ο Ηρακλής όμως, με καλούς και έμπειρους παίκτες κατάφερε να ισοφαρίσει. Το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες και φυσικά το 4-2 δεν μας εξασφαλίζει. Περιμένω ότι ο τίτλος θα κριθεί στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι στο φινάλε του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε και ο Μάρκο Γέφτοβιτς, από τον οποίο ζητήθηκε σχόλιο για την πολύ καλή προσπάθεια της ομάδας του και τους δικούς του αγώνες: «Έγινε καλός αγώνας. Παίξαμε δυνατά και παλέψαμε για τη νίκη. Μπορεί να χάσαμε, αλλά μου άρεσε που δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο. Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες με τον διαιτητή. Προσωπικά είχα πρόβλημα με τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον Παπαγεωργίου. Θεωρώ ότι είναι αντικανονικά τα σερβίς του, δεν μπορούσα να δω την μπάλα κι έτσι υστέρησα στην υποδοχή. Από την άλλη ο αντίπαλος είχε καλή υποδοχή στα δικά μου σερβίς. Στον αγώνα με τον Σγουρόπουλο έπαιξα καλύτερα. Στα κρίσιμα σημεία η τακτική μου ήταν να παίξω κοντά στο τραπέζι και να ελέγξω σε πρώτο χρόνο τα χτυπήματα του αντιπάλου, που έφευγε πίσω. Το κατάφερα κι έφτασα στην ανατροπή. Η ήττα δυσκολεύει τα πράγματα για τον τίτλο, αλλά συνεχίζουμε κι άλλωστε από την αρχή ο βασικός στόχος ήταν η εξασφάλιση θέσης για την Ευρώπη».

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Ηρακλής 4-2:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Γιάννης Παπαδάκης 3-0 (11-5, 13-11, 11-6)

Κώστας Παπαγεωργίου-Μάρκο Γέφτοβιτς 3-1 (8-11, 11-6, 11-2, 14-12)

Τάσος Ρηνιώτης-Γιάννης Βλοτινός 2-3 (11-8, 11-3, 6-11, 9-11, 7-11)

Σγουρόπουλος-Γέφτοβιτς 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-11, 5-11)

Ρηνιώτης-Παπαδάκης 3-1 (11-8, 11-9, 9-11, 11-8)

Παπαγεωργίου-Βλοτινός 3-2 (13-11, 9-11, 14-16, 11-6, 11-9)

Αναπληρωματικοί των δύο ομάδων ήταν ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιάννης Νικολουδάκης από τον Ολυμπιακό, ο Στέφανος Μανουσώφ και ο Νίκος Γραμμένος από τον Ηρακλή.

Ζωηρό ενδιαφέρον είχαν δύο ακόμα αναμετρήσεις. Στηριζόμενος στα αδέρφια Κωνσταντινόπουλους ο Α.Ο. Πεύκης ξεπέρασε τον Α.Ο. Ελληνικού με 4-2 κι έμεινε μόνος στην 3η θέση της κατάταξης. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος νίκησε τον Κλαούντιο Κύρου και τον Ανδρέα Τσόπελα με 3-0 σετ και ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος τον Τσόπελα με 3-0 και τον Κύπριο Μάριο Γιάγκου με 3-2 στο πιο ωραίο παιχνίδι. Το Ελληνικό σημείωσε δύο νίκες πάνω στον Γιώργο Παντερή με τον Γιάγκου (3-0) και τον Κύρου (3-1 σετ).

Αμφίρροπη και η κόντρα του Ο.Α. Χανίων με τη Φιλία Ορεστιάδας. Οι Κρήτες έψαξαν τη νίκη, που θα τους έδινε βάσιμες πιθανότητες για την αποφυγή των θέσεων μπαράζ, ενώ η Φιλία ήθελε απαραίτητα να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα για να κρατήσει καλή απόσταση πάνω από τη ζώνη. Η ομάδα της Ορεστιάδας επικράτησε με 4-3 και τα Χανιά έμειναν σε μειονεκτική θέση μόλις έναν βαθμό πάνω από τον ουραγό Άρη Βούλας. Με πρώτους τους τυπικά γηπεδούχους στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Αντώνης Μαλινάκης έχασε από τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ με 3-1. Στη συνέχεια ο Κώστας Μουτσάκης έκαμψε με 3-2 σετ τον Γιώργο Κανάση και με το ίδιο σκορ ηττήθηκε ο Κυριάκος Πενταράκης από τον Γιάννη Γεωργαντά και επικράτησε ο Μαλινάκης του Κανάση. Στη συνέχεια ο Αλεξαντρόφ νίκησε 3-0 τον Πενταράκη, ο Μουτσάκης ισοφάρισε εκ νέου με 3-1 επί του Γεωργαντά και στο καθοριστικό διπλό οι Αλεξαντρόφ/Κανάσης κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Μουτσάκη/Μαλινάκη.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στην Α1 ανδρών:

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο. Πεύκης                    2-4

Α.Σ. Πέρα-Γ.Σ. Άρης Βούλας                    4-0

Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας            3-4

Ολυμπιακός-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 4-2

Ρεπό είχε σήμερα ο Α.Ο. Ταταύλα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 8 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                                   ΒΑΘΜΟΙ             ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.              16                          32-2

2. Ηρακλής Θεσσαλονίκης       15                          30-11

3. Α.Ο. Πεύκης                            14                          25-17

4. Α.Ο. Ελληνικού                      13                         23-22

5. A.O. Ταταύλα                         11                         17-25

-. Α.Σ. Πέρα                                11                         23-22

-. Φιλία Ορεστιάδας                 11                         20-25

———————————————————————

8. Ο.Α. Χανίων                           9                           11-31

9. Άρης Βούλας                         8                           6-32

 

* Φωτό από τον αγώνα του Παπαγεωργίου με τον Γέφτοβιτς

 

                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ