Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τη Γερμανίδα Κάμερερ διπλό μικτό ο Σγουρόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων

Kamerrer

KamerrerΣτο πρόσωπο της Γιάνινα Κάμερερ από τη Γερμανία (φωτό) βρήκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος παρτενέρ για το διπλό μικτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2016. Από τις αρχές του μήνα, που δέχτηκε την πρόσκληση από την I.T.T.F. για το απλό νέων της κορυφαίας διοργάνωσης, ήταν γνωστό ότι είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί και στο διπλό μικτό με ξένη αθλήτρια και αναζητούσε συμπαίκτρια. Εν τέλει, έκλεισε με τη 2η Γερμανίδα της κατηγορίας νεανίδων, η οποία είναι 18 ετών και τον Νοέμβριο βρίσκεται στο νούμερο 88 της παγκόσμιας κατάταξης Under 18. Στα seeding του αγωνίσματος Σγουρόπουλος και Κάμερερ εμφανίζονται στο νούμερο 39 άρα θα είναι πολύ δύσκολη η προσπάθειά τους να προχωρήσουν. Ο αθλητής του Ολυμπιακού στο μεταξύ, μετά τα χτεσινά δυνατά παιχνίδια στο ντέρμπι με τον Ηρακλή μπήκε στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας του για τους αγώνες στο Κέιπ Τάουν (30/11-07/12) και μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή θ’ αναχωρήσουν για τη Νότια Αφρική την ερχόμενη Πέμπτη. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχίζει με το αγώνισμα του ομαδικού, στο οποίο δεν μετέχει η Ελλάδα.

Για το απλό θυμίζουμε ότι οι συμμετοχές θα είναι συνολικά 96 απ’ όλες τις ηπείρους και αρχικά θα γίνουν γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος ήταν 6ος αναπληρωματικός στη λίστα και προσκλήθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ύστερα από ακυρώσεις άλλων αθλητών. Ήδη βέβαια, είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτής της πρώτης συμμετοχής με την υψηλή 44η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη νέων, μάλιστα τον Νοέμβριο ανέβηκε λίγο ακόμα και πλέον βρίσκεται στην 43η.   

* Στην κορυφή της πολωνικής λίγκας ανέβηκε η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη με αγώνα παραπάνω από τη Γκντανσκ. Το Σάββατο ξεπέρασε πολύ δύσκολα εκτός έδρας με 3-2 το εμπόδιο της 3S Πολόνια και προπορεύεται με 14 βαθμούς σε 6 αγώνες με τη Γκντανσκ ν’ ακολουθεί με 12 βαθμούς σε 5 ματς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε ένα ματς στη θέση 3 κι έχασε 3-2 σετ από τον Τσέχο διεθνή Τόμας Κονέτσνι. Η Μπογκόρια έπαιξε μόλις δύο μέρες μετά την αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Οστράβα και την Πέμπτη αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας στο 3ο γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας τη γερμανική Σααρμπρίκεν.  

* Ο Γκιώνης πήρε μέρος χτες και σε επαμειβόμενο τουρνουά με προσκλήσεις στη Βαρκελώνη, το οποίο οργανώνουν ιδιώτες. Μετείχαν 8 πολύ δυνατοί αθλητές κι αναμετρήθηκαν σε απλό νοκ άουτ σύστημα. Ο 37χρονος αμυντικός νίκησε στον 1ο γύρο τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν με 3-0 σετ και αποκλείστηκε στα ημιτελικά με 3-0 από το νούμερο 1 της ευρωπαϊκής κατάταξης, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ.

* Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα παραμένει στη Γαλλία μετά τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αύριο υπάρχει ματς πρωταθλήματος για την Ενεμπόν και την Πέμπτη η κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με την Οστράβα για την Ευρώπη. Παιχνίδια για τη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας έχουν αύριο κι άλλοι Έλληνες αθλητές.

* Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι στις National κατηγορίες της Γαλλίας θα έχει την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί και η Αλίκη Κιούφη. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και σημερινή αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας συμφώνησε με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ και θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο από τη δεύτερη φάση της 5ης κατηγορίας. Στο ίδιο σωματείο είχε κλείσει το καλοκαίρι και η 19χρονη Γεωργία Χατζηλυγερούδη, όμως η συμφωνία δεν προχώρησε (χωρίς δική της υπαιτιότητα).

* Μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου παρατάθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της Α.Ε.Κ.. Το όπεν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς-Άνω Λιοσίων (Διονύσου 32, Φυλή) και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο online σύστημα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr). Σημειωτέον ότι στο σάιτ της ομοσπονδίας έχουν αναρτηθεί προσφορές για τη διαμονή των αθλητών/τριών και των συνοδών τους, πληροφορίες σχετικά με το γυμναστήριο Ζωφριάς, όπως και δύο ξεχωριστά links: α) ο χάρτης της περιοχής με τοποθετημένα τα σημεία ενδιαφέροντος (χώρο κλειστού και ξενοδοχεία) και β) τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 711 που συνδέει την πλατεία Αττικής με τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου (στάση 5η Ζωφριάς).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ