Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι νικητές στο ομαδικό του Παραολυμπιακού τουρνουά

Με την Κίνα να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της και στο ομαδικό και να κατακτά έξι ακόμα χρυσά μετάλλια ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ExCel Arena το Παραολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Λονδίνου. Έγιναν συνολικά οκτώ κατηγορίες, πέντε στους άνδρες και τρεις στις γυναίκες και οι υπόλοιπες δύο πρωτιές πήγαν σε ευρωπαϊκές χώρες, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Με το νοκ άουτ σύστημα διεξήχθησαν οι κλάσεις 1-2, 3, 4-5 (για τους αθλητές με αμαξίδιο), 6-8 και 9-10 (όρθιους αθλητές) στους άνδρες και 1-3, 4-5 (με αμαξίδιο) και 6-10 (ορθίων) στις γυναίκες. Ύστερα από τα αποτελέσματα του ομαδικού οι Κινέζοι αθλητές/τριες με αναπηρίες συγκέντρωσαν συνολικά 14 χρυσά μετάλλια και αποδείχτηκαν οι πιο δυνατοί και στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη ήταν η Πολωνία με τρεις παρουσίες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ τις δύο πρωτιές έφτασε η Σλοβακία, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Γερμανίας από το αγώνισμα του απλού. Το 2008 στο Πεκίνο η Κίνα είχε κατακτήσει 13 χρυσά μετάλλια και την είχε ακολουθήσει στον πίνακα η Γαλλία με 4. Οι χώρες, που πανηγύρισαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πινγκ πονγκ του Λονδίνου παρέμειναν 23, ενώ επτά αθλητές και αθλήτριες έφυγαν από το Λονδίνο με δύο χρυσά! Ο Σλοβάκος Γιαν Ριάπος είναι ο μόνος που το πέτυχε από τη γηραιά ήπειρο! Στο ατομικό είχε επικρατήσει στην κλάση 2. Όλοι οι υπόλοιποι, που πήραν δύο φορές την 1η θέση, προέρχονται από την Κίνα. Είναι οι αθλητές Φενγκ Παν Φενγκ (ήταν νικητής στο ατομικό της κλάσης 3) και Μα Λιν (κυριάρχησε στην κλάση 9) και οι αθλήτριες Λιου Τζινγκ (στο ατομικό ήταν νικήτρια των κλάσεων 1-2), Ζου Γινγκ, Ζανγκ Μπιαν (1ες στις κλάσεις 4 και 5 αντίστοιχα) και Λίνα Λέι (πρώτευσε στην κλάση 9).

Το ελληνικό πινγκ πονγκ δεν είχε εκπροσώπηση στο Παραολυμπιακό τουρνουά σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά είχε σε οργανωτικό, καθώς ο Γιώργος Σελινιωτάκης ανέλαβε τιμητική θέση σε μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση. Ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι επί σειρά ετών πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ήταν ο Technical Operation Manager των αγώνων.

Να δούμε τώρα τα αποτελέσματα στο ομαδικό:

Στους άνδρες:

Στις κλάσεις 1-2 κυριάρχησε η Σλοβακία. Στον τελικό νίκησε 3-0 τη Γαλλία, ενώ την 3η θέση πήρε η Κορέα, η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Αυστρίας στο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4.

Στην κλάση 3 η Κίνα έδωσε πολύ αμφίρροπο τελικό με τη Γερμανία ώσπου πήρε τη νίκη με 3-2. Τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλία νικώντας 3-1 την Κορέα.

Στις κλάσεις 4-5 η Κίνα πανηγύρισε κι άλλο χρυσό μετάλλιο ξεπερνώντας στον τελικό την αντίσταση της Κορέας με 3-1. Τρίτη ήταν η Γαλλία με νίκη 3-0 επί της Ταϊπέι στον «μικρό» τελικό.

Στις κλάσεις 6-8 ο τελικός ήταν ευρωπαϊκή υπόθεση. Η Πολωνία έκαμψε την Ισπανία με 3-0 και ανακηρύχτηκε «χρυσή» Παραολυμπιονίκης. Την 3η θέση κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία, που νίκησε 3-0 τη Γερμανία.

Στις κλάσεις 9-10 η Κίνα συνάντησε σθεναρή αντίσταση στον τελικό από την Πολωνία. Επικράτησε 3-2 με τον αγώνα να κρίνεται στο φινάλε και στο διπλό. Η Ισπανία, που κατέβαλλε με 3-1 την Ουκρανία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις γυναίκες:

Στις κλάσεις 1-3 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Κίνα. Στον τελικό επιβλήθηκε 3-0 της Κορέας. Την 3η θέση κατέλαβε η Μεγάλη Βρετανία με νίκη 3-2 επί της Ιταλίας.

Στις κλάσεις 4-5 η Κίνα πανηγύρισε άλλη μία πρωτιά με την ίδια ευκολία. Στον τελικό κατέβαλλε 3-0 τη Σουηδία. Η Κορέα ήρθε 3η επικρατώντας 3-1 της Σερβίας στον «μικρό» τελικό.

Στις κλάσεις 6-10 η Κίνα ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική παρουσία της στις γυναίκες. Στον τελικό νίκησε 3-0 την Τουρκία. Στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκε η Πολωνία κάμπτοντας 3-2 τη Γαλλία.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ