Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θετικές οι εντυπώσεις από το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της Α.Ε.Κ.

AEK paides

AEK paidesΜε ρεκόρ συμμετοχών στα φετινά αναπτυξιακά της Αττικής, καλή οργάνωσηAEK neoi και ωραία ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς-Άνω Λιοσίων, το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα της Α.Ε.Κ. για τις νεαρές ηλικίες. Συγκέντρωσε 191 αγόρια και κορίτσια (με 4 απουσίες της τελευταίας στιγμής) και ξεπέρασε τις 189 συμμετοχές από το τουρνουά του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας στο Ρέντη. Η πρώτη προσπάθεια του μεγάλου σωματείου να οργανώσει τουρνουά πανελλαδικής εμβέλειας στέφθηκε από επιτυχία. Ο κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το αγκάλιασε κι εκείνη κάλυψε τις προσδοκίες. Το όπεν έγινε σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο Φυλής, ήταν το 7οστην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τελευταίο για το 2016. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος στους Νέους άνδρες, ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παίδες, η Βασιλική Ηλιοπούλου στις κορασίδες, ο Κίμων Μήτκας στους παμπαίδες και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες.

AEK pagorasidesΠήραν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τηνAEK tournament_photo Πάτρα, τα Χανιά, τη Χαλκίδα, τη Φλώρινα, τη Χίο, την Έδεσσα, την Κορινθία, την Αλεξανδρούπολη και βέβαια την Αθήνα. Χωρίστηκαν σε 7 Νέους άνδρες, 32 νέους, 15 νεάνιδες, 42 παίδες, 31 κορασίδες, 39 παμπαίδες και 25 παγκορασίδες. Για την πολύωρη δράση των δύο ημερών χρησιμοποιήθηκαν 14 τραπέζια.

Στους Νέους άνδρες κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στον θεσμό ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, νούμερο 1 των αγώνων. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Αναστάσιου Ασημακόπουλου, που ήταν νικητής τον προηγούμενο μήνα στη Βέροια (14-12, 11-5, 13-11).

Το 1ο φαβορί επικράτησε και στους νέους. Ο Γιώργος Σταματούρος λύγισε στον τελικό τον Στράτο Δαμιανή με 3-1 σετ (4-11, 11-4, 11-8, 11-8) κι έφτασε τους τέσσερις τίτλους φέτος.

Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου άρχισε ως 1ο φαβορί κι έφτασε στο δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Στον συναρπαστικό τελικό συνάντησε το νούμερο 2, την Ελισάβετ Τέρπου και την έκαμψε με 3-2 σετ (8-11, 11-2, 7-11, 11-3, 11-9).

Στους παίδες έφτασαν στον τελικό δύο αθλητές, που δεν ήταν στα πρώτα φαβορί. Ο Νίκος Κορδαλής νίκησε τον Παντελεήμωνα Τριανταφυλλίδη με 3-0 σετ (11-7, 14-12, 11-7) και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά του.

Στις κορασίδες ήταν η Βασιλική Ηλιοπούλου, που ανέβηκε δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 13-11).

Στους παμπαίδες αναμετρήθηκαν σ’ έναν ακόμα τελικό ο Κίμων Μήτκας και ο Αλέξανδρος Μαδέσης, το 2ο και το 1ο φαβορί αντίστοιχα. Καλύτερος σήμερα ο αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πήρε τη νίκη με 3-0 σετ ύστερα από τέσσερις χαμένους τελικούς απέναντι στον Μαδέση (11-7, 11-6, 11-5). Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό φέτος για τον Μήτκα.

Στις παγκορασίδες η Δήμητρα Πετσίβα έφτασε στην κορυφή για δεύτερη φορά φέτος. Στον τελικό επικράτησε με 3-1 της Φωτεινής Τράκα, η οποία ήταν νικήτρια στο αμέσως προηγούμενο αναπτυξιακό στη Βέροια (11-8, 6-11, 11-9, 11-9)

AEK Neoi_andresΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού και ιστορίας της Α.Ε.Κ. Κυριάκος Χήνας στις παγκορασίδες, ο έφορος της Α.Ε.Κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος στις νεάνιδες, το μέλος της διοίκησης της Α.Ε.Κ. Ελένη Καραθανάση στους Νέους άνδρες, ο εκπρόσωπος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α.Ε.Κ. Δημήτρης Αργεντάκης στις κορασίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παμπαίδες και τους εφήβους και ο Νίκος Αλευρομάγειρας στους παίδες εκ μέρους του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α.Ε.Κ.. Το σωματείο πρόσφερε στους συμμετέχοντες τσαντούλες με νερά, μπανάνες και κρουασάν, ενώ το Σάββατο μοιράστηκαν πίτσες σε προσφορά της Pizza Fun. Επίσης, στο τουρνουά δούλεψε φωτογράφος και τα παιδιά μπορούσαν να πάρουν αγωνιστικές και άλλες αναμνηστικές φωτογραφίες.  

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διόνυσου)

3. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Απόστολος Δουκέρης (Α.Ο. Διόνυσου)

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:       

1. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

2. Παντελεήμων Τριανταφυλλίδης (Ε.Α. Βόχας)

3. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

4. Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κίμων Μήτκας (Μ.Γ.Σ.. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

3. Δημοσθένης Νασιούλας (Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διόνυσου)

3. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

4. Χριστίνα Ντεγιρμεντζίογλου (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ