Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς έκλεισαν οι Έλληνες αθλητές την 1η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Zorn women_France

Zorn women_FranceΤο περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε στη Γαλλία η 1η φάση των γκρουπ στις National κατηγορίες. Έκλεισε με τις συναντήσεις της 7ης αγωνιστικής στις διασυλλογικές κατηγορίες από την 3η έως την 5η και οι Έλληνες αθλητές έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο με τις εμφανίσεις τους δημιουργώντας καλές εντυπώσεις. Συνολικά 12 μετέχουν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και είναι οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Αντώνης Μαλινάκης, Κώστας Χατζηλυγερούδης, Μαρία Χριστοφοράκη, Όλγα Γεωργοπούλου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Κωνσταντίνα Παρίδη, ενώ από τον Ιανουάριο και τη 2η φάση αναμένεται να προστεθεί και η Αλίκη Κιούφη. Το σημαντικότερο νέο από την τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα είναι ότι ανέβηκαν στη National 2 κατηγορία οι ομάδες της Ζαβιτσάνου και της Γεωργοπούλου (στη φωτό η τελευταία με τις συμπαίκτριές της πανηγυρίζουν). Επιγραμματικά τα τελευταία νέα σύμφωνα και με τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους Έλληνες «ξενιτεμένους»:

Στη National 1 των ανδρών (3η κατηγορία) και το 2ο γκρουπ η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη τερμάτισε στην 4η θέση με 14 βαθμούς. Το Σάββατο νίκησε εντός έδρας τη Σαρλεβίλ με 8-4. Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο στόχος της, στην 1η φάση την πέτυχε και στη 2η θέλει να την οριστικοποιήσει. Κόντρα στη Σαρλεβίλ ο Κωνσταντινόπουλος είχε τρεις νίκες στο απλό, ο Αγγελάκης δύο και μαζί επικράτησαν στο διπλό. Ο τελευταίος ζει την πρώτη εμπειρία από πρωτάθλημα στο εξωτερικό κι έχει θετική παρουσία.  

Στη National 1 και το 2ο γκρουπ ήταν και η Ρουέν 2, με την οποία έχει επίσης τις πρώτες παραστάσεις από ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα ο Γιάννης Παπαδάκης. Στην τελευταία αγωνιστική η Ρουέν νίκησε εντός έδρας 8-5 τη Βιλνέβ και βρέθηκε στην 6η θέση με 13 βαθμούς. Ο Παπαδάκης σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και άλλη μία νίκη άνευ αγώνα στο διπλό. Στη 2η φάση, όπου και ο Έλληνας αθλητής περιμένει να είναι καλύτερος, καθώς θα έχει μπει πιο πολύ στο κλίμα των αγώνων, η ομάδα θέλει να διασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Στη National 2 (4η κατηγορία) και το 3ο γκρουπ η Καπέλ λα Γκραντ 1 του Κώστα Λαγογιάννη και του Νίκου Αντωνιάδη κατέκτησε την 3η θέση και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς και απείχε δύο από την πρωτοπόρο Καέν 2. Στην τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε εντός έδρας 8-1 της Τορίν με τους Έλληνες διεθνείς να έχουν από δύο νίκες στο απλό και μία μαζί στο διπλό. Για τον Λαγογιάννη να προστεθεί ότι είχε μόνο νίκες σε 13 ατομικά παιχνίδια του, αποδεικνύοντας ότι η αξία του είναι για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Αντωνιάδης στην πρώτη του χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα είχε 8 νίκες και 7 ήττες στο απλό. Η Καπέλ θα περάσει σε νέο γκρουπ, θα κυνηγήσει όσο μπορεί την άνοδο, αλλά έχει λίγες πιθανότητες καθώς χρειάζεται την 1η θέση. 

Επίσης στη National 2 και το ίδιο γκρουπ αγωνίστηκε η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Το Σάββατο ξεπέρασε εκτός έδρας με 8-4 τη Ναντ Ασέν και πήρε την 5η θέση με 15 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων εμφάνισε θετικό απολογισμό στα αποτελέσματά του, αλλά δεν πήγε σε πολλά ματς επειδή είχε αναπτυξιακά τουρνουά, που έπεφταν μαζί με αγωνιστικές στη Γαλλία. Στο τελευταίο ματς είχε 2 νίκες στο απλό, 1 στο διπλό και 1 ήττα στα πέντε σετ και την παράταση στο απλό. Η Ενεμπόν 2 θα συνεχίσει από τον Ιανουάριο με στόχο την παραμονή.

Στη National 3 των ανδρών (5η κατηγορία), όπου υπάρχουν και τα περισσότερα γκρουπ, μετείχε μετά την περσινή της άνοδο η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη. Ο Χανιώτης πρωταθλητής έχει δεύτερη αποδοτική χρονιά με στατιστική 11 νίκες και 2 ήττες στο απλό (και σ’ ένα παιχνίδι σταμάτησε λόγω τραυματισμού). Η ομάδα του κατέλαβε την 3η θέση στο 15ο γκρουπ με 14 βαθμούς. Στο φινάλε της 1ης φάσης νίκησε στην έδρα της 8-3 τη Σεν Εγκρέβ. Στο νέο γκρουπ θα κοιτάξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την άνοδο.

Στην ίδια κατηγορία και το 10ο γκρουπ η Βιλέρ λε Νανσί του Κώστα Χατζηλυγερούδη πήρε την 6η θέση με 12 βαθμούς. Είχε εξασφαλίσει τον στόχο της παραμονής μία αγωνιστική πριν από το τέλος της 1ης φάσης και στο φινάλε έχασε 8-3 στην έδρα της από τη Φόρμπας. Θα συνεχίσει σε νέο γκρουπ για κατάταξη με τον Πατρινό αθλητή να έχει θετική παρουσία σε αυτή τη νέα εμπειρία του με σπουδές και επιτραπέζια αντισφαίριση στη Γαλλία.

Στις γυναίκες η ελληνική συμμετοχή αρχίζει επίσης από τη National 1 (3η κατηγορία). Στο 2ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας μετείχε η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη και τελείωσε την 1η φάση με δύσκολη εκτός έδρας επί της Σίλτιγκιμ με 8-5. Συγκέντρωσε 17 βαθμούς, κατέλαβε τη 2η θέση και παρέμεινε στην κατηγορία, που ήταν ο στόχος της. Η νεαρή Πατρινιά είχε σε προσωπικό επίπεδο 1 νίκη και 1 ήττα στον αγώνα του Σαββάτου, ενώ γενικά στα λίγα ταξίδια της στη Γαλλία (όπου κι αυτή ζει φέτος νέα κατάσταση) εμφάνισε 4 νίκες και 3 ήττες.

Στο 1ο γκρουπ της National 1 βρισκόταν η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη και για την 7η αγωνιστική έχασε εκτός έδρας από τη Νιμ με 8-2. Μάζεψε 16 βαθμούς και τερμάτισε στην 3η θέση μετά την 1η φάση.   

Τη Σεν Πιερέζ 3 ενίσχυσε κυρίως φέτος η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Αγωνίστηκε στη National 3 (5η κατηγορία) και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της να κατακτήσει την πρωτιά στο 2ο γκρουπ με 19 βαθμούς και να εξασφαλίσει την άνοδο.  Το Σάββατο η Σεν Πιερέζ 3 συνέτριψε την Καμπούρ Φλερί εκτός έδρας με 8-0. Η Ζαβιτσάνου δεν πήγε στο συγκεκριμένο ματς και γενικά στις τελευταίες αγωνιστικές γιατί έχει εξεταστική περίοδο και διαβάζει, πάντως είχε το απόλυτο των επιτυχιών σε 7 παιχνίδια.

Ξεχωριστή η στιγμή στην ίδια κατηγορία και για τη Ζορν, αλλά και προσωπικά την Όλγα Γεωργοπούλου, η οποία χαίρεται άνοδο στην πρώτη χρονιά της σε ξένο πρωτάθλημα συλλόγων. Η Ζορν κατέβαλλε 9-1 εντός έδρας τη Μετς 2, κατέκτησε την κορυφή στο 4ο γκρουπ με 21 βαθμούς και κυριολεκτικά …έστησε χορό για να γιορτάσει την προαγωγή στην 4η κατηγορία. Στην αίθουσα έπαιξε συρτάκι και η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων πήρε τις συμπαίκτριές της και χόρεψαν. Η Γεωργοπούλου είχε το απόλυτο σ’ ένα ακόμα παιχνίδι και σε ατομικό επίπεδο ολοκλήρωσε την 1η φάση του πρωταθλήματος με 15 νίκες και μόλις 1 ήττα. Η ομάδα θα κοιτάξει στην επόμενη φάση να υπερασπιστεί τη θέση της στη National 2, καθώς μία αθλήτριά της έχει θρόμβωση στο πόδι και δύσκολα θ’ αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν.

 * Mε την ευκαιρία να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες έπαιξε για την 7η αγωνιστική της 2ης εθνικής κατηγορίας γυναικών (Προ Β) η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου. Λύγισε την Ισί λε Μουλινό εκτός έδρας με 3-1 και βελτίωσε κι άλλο τη θέση της στην κατάταξη. Στο τέλος του 1ου γύρου είναι 4η με 12 βαθμούς μαζί με τη Λε Τσεσνί και την Κιμπέρ. Η πρωταθλήτριά μας είχε νίκη στο απλό και ήττα στο διπλό.

* Στη Γερμανία εξάλλου, αυξάνει την αγωνιστική της δραστηριότητα η Έλλη Φίσερ, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της. Η ομάδα της, η Ροντινγκχάουζεν, αγωνίζεται στην 3η κατηγορία και μετά από 7 αγώνες βρίσκεται στην 3η θέση με 10 βαθμούς. Την προπερασμένη Κυριακή νίκησε με 6-3 την Μπορούσια Ντίσελντορφ και αυτό το Σάββατο απέσπασε ισοπαλία 5-5 από την Γκρομπουργκβέντελ. Στο πρώτο ματς η νεαρή πρωταθλήτρια είχε 1 ήττα στο απλό, ενώ στο δεύτερο πέτυχε την καθοριστική νίκη στο τέλος και νωρίτερα από 1 οριακή ήττα σε απλό και διπλό. Ενδιάμεσα των δύο αγώνων, η 15άχρονη διεθνής πήρε μέρος στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας νέων της Γερμανίας, που έγινε στο Χίντελμπεργκ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μέχρι και 4 προπονήσεις την ημέρα!

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ