Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύσκολη επικράτηση με 3-1 στην Ολλανδία για τους άνδρες

Sgouros Kape_Town_rever

Sgouros Kape_Town_reverΠήρε δύο ακόμα πόντους, που ήταν στο πρόγραμμα η εθνική ομάδα ανδρών στην Ολλανδία, αλλά τους πήρε δύσκολα. Για την 4η αγωνιστική του 7ου γκρουπ στην 1η κατηγορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Championship Division) κατέβαλλε με 3-1 στην πόλη Ζέτερμιρ τους «οράνιε», οι οποίοι έκαναν πολύ καλύτερη εμφάνιση απ’ ό,τι στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μάλιστα, αλλά στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα …αποκατέστησε τις ισορροπίες. Έστω κι αν συνάντησε εμπόδια επικράτησε ύστερα από ματς 2,5 ωρών με δύο νίκες του Παναγιώτη Γκιώνη και μία του Γιάννη Σγουρόπουλου (φωτό). Την ήττα γνώρισε ο Κώστας Παπαγεωργίου, όμως ο Γκιώνης είχε λύσεις στην πίεση και δικαίωσε τον ρόλο του φαβορί, ενώ μια χαρά τα κατάφερε στην αποστολή του από τη θέση 3 ο νεαρός Σγουρόπουλος. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ελευσίνιου πρωταθλητή στο ομαδικό με την εθνική ανδρών σε μεγάλη αξιολογημένη διοργάνωση! Τους διεθνείς καθοδήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Η Ελλάδα έχει σίγουρη και τυπικά τη 2η θέση του γκρουπ, που οδηγεί στα μπαράζ και ο μεγάλος στόχος της πια είναι να νικήσει την Αγγλία εντός έδρας στις 24 Ιανουαρίου και να κατακτήσει την κορυφή, η οποία δίνει άμεσα την πρόκριση για την 1η κατηγορία του χρόνου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου.

Οι Ολλανδοί υποδέχτηκαν την ελληνική ομάδα στην ίδια αίθουσα, όπου είχαν αγωνιστεί και τον Νοέμβριο απέναντι στην Αγγλία. Ήταν σίγουρα καλύτερα προσαρμοσμένοι στις συνθήκες από τους αθλητές του Κώστα Βατσακλή και τουλάχιστον στην περίπτωση του Κώστα Παπαγεωργίου φάνηκε. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών (νούμερο 74 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) δεν βρήκε ποτέ καλό παιχνίδι εναντίον του Λόρενς Τρόμερ (Νo 137), αυτό του περιόρισε και την πίστη στη νίκη και σε κάθε σετ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Από την άλλη πλευρά ο πρώτος Ολλανδός δεν έκανε κανένα λάθος και με απόδοση πολύ καλύτερη από εκείνη στην Αθήνα …απάντησε με το ίδιο σκορ, 3-0 σετ στην ήττα του 1ου γύρου από τον Παπαγεωργίου.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν τη συμπαράσταση περίπου 200 θεατών, τονώθηκαν ψυχολογικά και πίστεψαν σε κάτι ουσιαστικό. Ο Παναγιώτης Γκιώνης όμως (Νο 17 στην Ευρώπη), ανέλαβε να δείξει ότι η Ελλάδα παρέμενε το φαβορί και μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση. Ο κορυφαίος αμυντικός ήταν σταθερός, δεν είχε πρόβλημα στις επιθέσεις του Έγουτ Ουστβάουντερ (Νο 175) και τον νίκησε με 3-0 σετ. Ισορροπημένο ήταν το 3ο όπου ο Ολλανδός είχε δύο σετ μπολ, πάντως ο Γκιώνης δεν κινδύνεψε ουσιαστικά.

Η εξέλιξη του ματς έκανε πολύ κρίσιμη την κόντρα των αθλητών της θέσης 3. Εκεί είχε βρεθεί στην Αθήνα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, τώρα έπαιξε ο Γιάννης Σγουρόπουλος και τον αντικατέστησε επάξια. Αντιμετώπισε τον Ράικο Γκέμερς με τον οποία είχαν πολύ μικρή απόσταση στην ευρωπαϊκή κατάταξη (νούμερο 192 και 194 αντίστοιχα). Παρουσίασε καλύτερο πινγκ πονγκ, εφάρμοσε σωστή τακτική και με σκορ 3-1 έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας. Είχε τον έλεγχο στα δύο πρώτα σετ, έχασε εύκολα το 3ο, αλλά επανήλθε άμεσα και με καλό ρυθμό και επιθετικές πρωτοβουλίες έφτασε στη νίκη. «Σίγουρα είναι μέρα για να τη θυμάμαι πάντα η σημερινή. Η πρώτη μου νίκη με την εθνική ανδρών είναι κάτι ξεχωριστό και χαίρομαι, που βοήθησα την ομάδα να επικρατήσει σε δύσκολο αγώνα. Συνάντησα καλό αθλητή, αριστερόχειρα, αλλά κατάφερα να ελέγξω τις επιθέσεις του και παράλληλα να επιτίθεμαι με την πρώτη ευκαιρία. Θεωρώ ότι με βοήθησαν οι αγώνες στο Κέιπ Τάουν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά», δήλωσε το βράδυ ο Σγουρόπουλος.

Ο Γκιώνης ανέλαβε να …κλείσει τη δουλειά και το κατάφερε με σκορ 3-1. Συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση γιατί ο Τρόμερ έπαιξε διαφορετικά από τον Ουστβάουντερ και χωρίς πολλές δυνατές επιθέσεις, όμως και πάλι είχε τις λύσεις. Στην αρχή του αγώνα προηγήθηκε 5-1, χαλάρωσε κάπως και το πλήρωσε. Κατέκτησε οριακά το 2ο σετ, κυριάρχησε στο 3ο και στο 4ο σετ χρειάστηκε αντεπίθεση μετά την εκκίνηση με 0-3. Γενικά έγιναν ωραίοι πόντοι και πέρα από τους φιλάθλους, που βρέθηκαν στη συμπαθητική αίθουσα τούς απόλαυσαν και φίλαθλοι στο διαδίκτυο. Το κακό είναι ότι είχε προβλήματα και συχνότατες διακοπές η ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, που επιχείρησαν οι Ολλανδοί μέσα από λογαριασμό τους στο facebook.

Δόθηκε εορταστικός τόνος στο ματς με μουσική, dj κι ένα τύμπανο στην κερκίδα, που έδινε ρυθμό. Στο τέλος έγινε γιορτούλα με μπουφέ. Μεταξύ άλλων ανθρώπων του ολλανδικού πινγκ πονγκ παρακολούθησε το ματς ο πρώην διεθνής αθλητής της χώρας και νυν προπονητής Τρίνκο Κιν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολλανδία-Ελλάδα 1-3:

Λόρενς Τρόμερ-Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-4, 11-6, 11-6)

Έγουτ Ουστβάουντερ-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (4-11, 7-11, 14-16)

Ράικο Γκέμερς-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3 (7-11, 7-11, 11-4, 8-11)

Τρόμερ-Γκιώνης 1-3 (12-10, 9-11, 2-11, 8-11)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΧΩΡΑ              ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ελλάδα      5 (σε 3 αγώνες)       8-4

——————————————————-

2. Αγγλία       4 (σε 2 αγώνες)       6-2

——————————————————–

3. Ολλανδία   3 (σε 3 αγώνες)       1-9

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ