Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έφτασαν στην Μπογκόρια οι νίκες του Γκιώνη

Hennebont panigirizei

Hennebont panigirizeiΗ Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα πήρε απόψε την πολυπόθητη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην καθοριστική αναμέτρηση με την Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, στη Βαρσοβία, το γαλλικό κλαμπ επικράτησε με 3-2 ύστερα από 3 και πλέον ώρες και για 4η φορά στην ιστορία του μπήκε στα νοκ άουτ ματς της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης ως 2η από το 3ο γκρουπ. Ο Κρεάνγκα δεν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι, κάθισε στον πάγκο, αλλά βοήθησε τους συμπαίκτες του και με οδηγίες τεχνικής φύσης. Από την άλλη πλευρά ο Γκιώνης ήταν εξαιρετικός από τη θέση 1, πέτυχε δύο δύσκολες νίκες δείχνοντας τον δρόμο στην πολωνική ομάδα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν δεν μπορούσε να φέρει …μόνος του την πρόκριση. Πάντως, η Μπογκόρια δεν σταματά την ευρωπαϊκή πορεία και θα συνεχίσει για το καλύτερο στην 8άδα του E.T.T.U. Cup. Θυμίζουμε ότι αύριο στη Γαλλία ο Δ.Α.Ο. Ταύρου αντιμετωπίζει σε μονό νοκ άουτ τη Λιλ Μετροπόλ για τον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cup γυναικών.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 6η και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ. Ήταν ισόβαθμες στη 2η προνομιούχο θέση, το πλεονέκτημα από την ευρεία νίκη της Ενεμπόν στον 1ο γύρο με 3-0 είχε χαθεί κι έτσι η νικήτρια θα ‘παιρνε αυτομάτως το εισιτήριο για τον προημιτελικό γύρο. Παρατάχθηκαν χωρίς ελλείψεις και είχαν εγγυημένα θέαμα και σασπένς μπροστά σε περίπου 150 θεατές λόγω και της συμμετοχής του Γκιώνη, ο οποίος ήταν τραυματίας στην αναμέτρηση της Γαλλίας. Επιπλέον, έδινε άλλο χρώμα η παρουσία των δυο κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, άσχετα αν δεν είχαν ούτε αυτή τη φορά «εμφύλιο» στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα κι από δύο ανάλογα παιχνίδια σε γκρουπ της προπερασμένης περιόδου. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 1 της Μπογκόρια, ενώ ο Κρεάνγκα ήταν αναπληρωματικός και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πορεία εάν ο προπονητής Μπόρις Αμπραχάμ έκρινε αναγκαία κάποια αλλαγή. Τελικά η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας αγωνίστηκε με τη βασική τριάδα της και με καλή ομαδική δουλειά έφτασε σε δεύτερη νίκη επί της Μπογκόρια και στην πρόκριση.

Ο Γκιώνης (νούμερο 37 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν απόλυτα έτοιμος από κάθε άποψη γι’ αυτό το ματς κι έκανε το καλύτερο δυνατό. Στον εναρκτήριο αγώνα κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ (Νο 47), από τον οποίο είχε ηττηθεί οριακά στη 1 Νοεμβρίου στο Στόουκ στη συνάντηση των εθνικών ομάδων. Είχε τον τελευταίο λόγο στις πιο κρίσιμες στιγμές, πήρε στην παράταση τα δύο πρώτα σετ και κυριάρχησε στο 4ο.   

Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι (Νο 29 στον κόσμο). Προηγήθηκε ξανά στην παράταση και με νέα σταθερή απόδοση και συγκέντρωση έφτασε σε νέα νίκη με 3-1 σετ εκμεταλλευόμενος αδυναμίες του Ασιάτη απέναντι στην άμυνα. Ο αγώνας πήγε στο καθοριστικό και ψυχοφθόρο 5ο ματς, ο Πίτσφορντ έπαιξε καλύτερα και με νίκη 3-1 επί του Γκάο Νινγκ χάρισε την πρόκριση στην Ενεμπόν (η φωτό με τους πανηγυρισμούς είναι από τον λογαριασμό της γαλλικής ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης). Γενικά ο Ασιάτης της Ενεμπόν δεν πήγε καλά στα πιο σημαντικά ματς, αφού σήμερα γνώρισε δύο ήττες και είχε χάσει και στον 1ο γύρο στη Γαλλία. Από τη θέση 3 ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό ήταν και πάλι αποτελεσματικός και λύγισε με 3-0 τον Πολωνό Ντάνιελ Γκόρακ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Ενεμπόν 2-3:

Παναγιώτης Γκιώνης-Λίαμ Πίτσφορντ 3-1 (13-11, 12-10, 9-11, 11-2)

Γκάο Νινγκ-Τσεν Τσίεν Αν 1-3 (6-11, 10-12, 11-7, 5-11)

Ντάνιελ Γκόρακ-Κουεντέν Ρομπινό 0-3 (10-12, 3-11, 9-11)

Γκιώνης-Τσεν Τσίεν 3-1 (13-11, 11-4, 7-11, 11-3)

Γκάο Νινγκ-Πίτσφορντ 1-3 (15-13, 9-11, 8-11, 7-11)

Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ η Οστράβα νίκησε στην Τσεχία 3-1 τη γερμανική Σααρμπρίκεν, η οποία παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται αύριο. Σήμερα και το Σάββατο γίνεται και ο 4ος γύρος του E.T.T.U. Cupανδρών και στη συνέχεια θα προκύψει ο επόμενος ευρωπαϊκός αντίπαλος της Μπογκόρια. Την ομάδα, που θ’ αντιμετωπίσει στο νέο έτος για την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ, θα περιμένει να πληροφορηθεί μετά από κλήρωση και η Ενεμπόν.      

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ C:

ΟΜΑΔΑ           ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Σααρμπρίκεν         10                15-8

2. Ενεμπόν                10                13-11

————————————————————-

3. Μπογκόρια            9                   11-11

————————————————————-

4. Οστράβα              7                  7-16

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ