Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι εξελίξεις στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Βόρειας, Δυτικής Ελλάδας και Λοιπής χώρας

Patra palio_match

Patra palio_matchΣτα μισά του …δρόμου ή και λίγο πιο μακριά βρίσκονται πλέον οι αγώνες των μικρότερων διασυλλογικών κατηγοριών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, που πάντοτε φυσικά, ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Στη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο μάλιστα, υπάρχει και τοπική κατηγορία ανδρών, η οποία μαρτυρά καλύτερη δραστηριότητα και νέο κίνητρο για κάποιες ομάδες. Μέχρι τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, από τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους, το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επιχειρεί και φέτος να καταγράψει τις εξελίξεις και σε αυτές τις διοργανώσεις και να σημειώσει τις ομάδες, που κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Έχοντας ενημέρωση από τις Τοπικές Επιτροπές της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα κάνουμε αρχή από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προσθέτουμε και τη Λοιπή χώρα. Για τα αντίστοιχα αποτελέσματα από τις κατηγορίες της Αττικής θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα, καθώς υπάρχουν κενά στην ενημέρωση για όλα τα παιχνίδια από το τελευταίο αγωνιστικό διήμερο της χρονιάς (είχε γίνει 17-18/12).

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών μετέχουν 9 ομάδες, καθώς ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου αποβλήθηκε με δύο μηδενισμούς. Ύστερα από 11 ματς είναι αήττητη στην κορυφή η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 22 βαθμούς. Στη 2η θέση βρίσκονται οι Σάρισες Φλώρινας με 20 και στην 3η ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 19 βαθμούς. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου.

Στην Α’ τοπική κατηγορία ανδρών Βόρειας Ελλάδας, όπου επίσης παίρνουν μέρος 9 ομάδες, έχουμε φτάσει τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει το προβάδισμα με 25 βαθμούς σε 13 παιχνίδια. Ίδια συγκομιδή βαθμών εμφανίζει και ο Α.Ο. Πολύγυρου, όμως έχει έναν αγώνα παραπάνω κι έχει ηττηθεί και στους δύο γύρους από τον Απόλλωνα. Τους ακολουθεί ο Αίας Ευόσμου με 23 βαθμούς. Από το πρωτάθλημα αποχώρησαν οι Πετεινοί Κομοτηνής. Το πρωτάθλημα προχωρά και τελειώνει στις 18 Φεβρουαρίου.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας γυναικών κατέχει την πρωτιά ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 16 βαθμούς. Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης έπεται με 14 και ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 13. Και αυτό το πρωτάθλημα προβλεπόταν να έχει 10 ομάδες, ωστόσο αποχώρησε ο Ο.Ε.Α. Βέροια, ενώ ο Α.Σ.Κ.Α. Ο Προμηθέας και ο Α.Σ. Δημοκρίτειο είχαν από δύο μηδενισμούς και αποβλήθηκαν. Έτσι, προς το παρόν έχουν δώσει από 8 παιχνίδια οι ομάδες και η Καβάλα κυριαρχεί με νίκες 4-0 σε όλες τις αγωνιστικές. Στις 28 Ιανουαρίου θα δοθεί η συνέχεια και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας ανδρών τα πράγματα ξεκαθάρισαν στην κορυφή στους αγώνες του Δεκεμβρίου. Εκεί ο Λέων Κορινθίας επικράτησε 4-1 του Ξυλοκάστρου στο ντέρμπι κορυφής και είναι μπροστά στην βαθμολογία στην ολοκλήρωση  του 1ου γύρου. Ο Λέων έχει 18 βαθμούς, ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου 17 από κοντά και ο 3ος της βαθμολογίας Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών με 16. Συμμετέχουν 10 ομάδες, η διοργάνωση συνεχίζεται στις 8 Ιανουαρίου και κάνει φινάλε στις 19 Μαρτίου.

Στο Α’ τοπικό Δυτικής Ελλάδας ανδρών μετέχουν 7 ομάδες, καθώς αποχώρησε ο Ποσειδών Λουτρακίου κι έχουν γίνει 6 αγωνιστικές σε Πύργο και Πάτρα. Απομένει μία για να κλείσει ο 1ος γύρος, πάντως η πρωτοπόρος Α.Ε.Κ. Πατρών θα κάνει στην επόμενη αγωνιστική το ρεπό της κι έχει τελειώσει τα παιχνίδια της στο πρώτο μισό. Έχει 11 βαθμούς σε 6 ματς και την ακολουθούν ο Ακαρνάν Αγρινίου με 10 βαθμούς σε 5 ματς και ο Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών με 8 βαθμούς σε 5 ματς. Δράση στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα υπάρξει ξανά στις 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Στη Β’ Εθνική των γυναικών είναι ο 3ος όμιλος, που αφορά στη Δυτική Ελλάδα. Οι ομάδες είναι μόλις τρεις και μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου έχει το προβάδισμα ο Φαέθων Πάτρας και έπεται ο Ίφιτος Πατρών.

Οι άλλοι δύο όμιλοι Β’ Εθνικής των γυναικών είναι για τα νησιά. Στον 1ο όμιλο, στη Χίο, προηγείται στο τέλος του 1ου γύρου ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 6 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Φάρος Βαρβασίου με 5 και 3ος ο Παγχιακός Γ.Σ. με 4. Στις 7 Ιανουαρίου θ’ αρχίσει ο 2ος γύρος και θα τελειώσει στις 18 Φεβρουαρίου. Στον 2ο όμιλο μετέχουν ο Α.Ο. Ποσειδώνας Τήνου και ο Ο.Α. Χανίων. Τα μεταξύ τους παιχνίδια θα γίνουν στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου.

Τέλος, έχουν σχηματιστεί τρεις όμιλοι και στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας ανδρών. Στον 1ο είναι νικητής ο Γ.Α.Σ. Λέσβου, που είχε μοναδικό αντίπαλο τον Ποσειδώνα Τήνου. Μηδενίστηκε ο Α.Ο.ΕΠ.Α. Κω. Στον 2ο όμιλο, στη Χίο, αγωνίζονται 4 ομάδες κι έχουν γίνει 3 αγωνιστικές. Στην 1η θέση είναι ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 6 βαθμούς. Δεύτερος έρχεται ο Παγχιακός Γ.Σ. με 5 και 3ος ο Φάρος Βαρβασίου με 4. Συνέχεια στις 8 Ιανουαρίου και τέλος στον όμιλο στις 19 Φεβρουαρίου. Στις ίδιες ημερομηνίες θα προχωρήσει και θα τελειώσει και ο 3ος όμιλος Λοιπής χώρας ανδρών, που είναι για την Κρήτη. Το προβάδισμα έχει ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου και στη 2η θέση βρίσκεται ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου. Οι νικητές των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους στην Αθήνα.

 

* Φωτό από περσινό παιχνίδι σε διασυλλογικό πρωτάθλημα για τη Δυτική Ελλάδα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ