Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης νέων ο Σγουρόπουλος

Sgouro

SgouroΤον Απρίλιο του 2015, έναν μήνα πριν κλείσει τα 15 χρόνια του, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε βρεθεί στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης παίδων. Σήμερα, 21 μήνες μετά και καθώς άγει τον 17ο χρόνο της ηλικίας του, πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα και φιγουράρει στην πρώτη 20άδα και στην ηλικιακή κατηγορία των νέων! Έπειτα από τα θετικά αποτελέσματά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και στον 4ο γύρο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2017, ο δεξιόχειρας επιθετικός μάζεψε πολλούς πόντους και στο ranking list του Ιανουαρίου εμφανίζεται στο νούμερο 19 από το 31 του Δεκεμβρίου! Από τους πρώτους πίνακες αξιολόγησης του 2017 επίσης, είναι αξιοσημείωτη και η βαθμολογική βελτίωση της νεαρής Ιωάννας Γερασιμάτου, η οποία έκανε τον Δεκέμβριο το ντεμπούτο της με την εθνική γυναικών. Στο πέρασμά της από τις κορασίδες στις νεάνιδες βρίσκεται στο νούμερο 111 και σαφώς βάζει από τώρα ως πρώτο στόχο την είσοδο στην 100άδα της κατηγορίας Under 18. Υψηλές βλέψεις στις ηλικιακές κατηγορίες τους μπορούν να έχουν ακόμα ο έφηβος Γιώργος Σταματούρος (Νο 114 τον Ιανουάριο) και ο παις Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Νο 40). Από κει και πέρα ο Παναγιώτης Γκιώνης ανέβηκε στο νούμερο 35 των ανδρών, ενώ επανήλθαν στους διεθνείς πίνακες, χάρη στη συμμετοχή τους με την εθνική γυναικών, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Στην κατάταξη των ανδρών ο Γκιώνης βρέθηκε δύο θέσεις ψηλότερα. Είναι στην 35η από την 37η, με την οποία είχε κλείσει τη χρονιά κι έχει έναν βαθμό παραπάνω (2.397 από 2.396). Μέσα στον προηγούμενο μήνα είχε από αξιολογημένες διοργανώσεις τον αγώνα της εθνικής ανδρών με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου πέτυχε δύο νίκες. Ο Κώστας Παπαγεωργίου, που επίσης είχε αγωνιστεί στην Ολλανδία και είχε υποστεί ήττα, διατηρήθηκε στο νούμερο 132, ενώ ο τρίτος της σύνθεσης, ο Σγουρόπουλος (είχε νίκη από τη θέση 3 τότε), πήγε στο νούμερο 308 από το 324 του Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, στο Κέιπ Τάουν, ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε προκριθεί από τα προκριματικά γκρουπ και στη συνέχεια έφτασε στους «32» του απλού με σπουδαία νίκη εναντίον του Τσέχου Τόμας Πολάνσκι, που ήταν 9ο φαβορί του αγωνίσματος. Πρέπει να προστεθεί ότι τον Ιανουάριο του 2016 ήταν στο νούμερο 537, που σημαίνει ότι μέσα σ’ έναν χρόνο ανέβηκε 229 θέσεις.

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα βρέθηκε στο νούμερο 124 από το 127, παρότι δεν είχε διεθνείς συμμετοχές. Από τα νεότερα παιδιά Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετακινήθηκε στο νούμερο 447 (από 440), ο Γιώργος Σταματούρος στο 578 (από 581), ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 729 (από 737) και ο Δημήτρης Κορδούτης στο 820 (από 837).

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η αξιολογημένη διοργάνωση με ελληνική παρουσία τον Δεκέμβριο ήταν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Συγκεκριμένα ο εντός έδρας αγώνας με τη Ρουμανία, όπου ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είχε βρει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τέσσερις αθλήτριες. Η Κατερίνα Τόλιου πήγε τον Ιανουάριο στο νούμερο 193 από το 195 του προηγούμενου μήνα. Η Φιλαρέτη Εξάρχου, η  οποία σημείωσε από τη θέση 3 τη μοναδική νίκη σε αυτή τη συνάντηση, είναι στο νούμερο 330 στην επανεμφάνισή της στους πίνακες. Η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Γερασιμάτου έκαναν το ντεμπούτο τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών. Η Παρίδη επέστρεψε στην παγκόσμια κατάταξη και είναι στο νούμερο 490. Η νεάνιδα πια Ιωάννα Γερασιμάτου είχε μικρό όφελος και προχώρησε στο νούμερο 410 από το 414 του Δεκεμβρίου. Ακόμα, η Μαρία Χριστοφοράκη μετακινήθηκε στο νούμερο 290 (από 293), η νεάνιδα Ελισάβετ Τέρπου στο 589 (από 597), ενώ έξω από τους πίνακες έμεινε αυτόν τον μήνα η Γεωργία Ζαβιτσάνου, παρότι τον Δεκέμβριο είχε και την ένδειξη συμμετοχής σε αξιολογημένο αγώνα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Να σημειώσουμε και τις θέσεις, με τις οποίες αρχίζουν τη νέα χρονιά, όλοι οι Έλληνες αθλητές στους πίνακες αξιολόγησης των νεαρών ηλικιών. Για τον Σγουρόπουλο κατ’ αρχάς, αναφέραμε την άνοδο 12 θέσεων στους νέους κι επισημαίνουμε ακόμα ότι συγκέντρωσε τον προηγούμενο μήνα 64 βαθμούς. Έφτασε τους 1.509 από τους 1.445 του Δεκεμβρίου. Στον πίνακα των Νέων ανδρών ανέβηκε στο νούμερο 82 (από 109). Ο Αγγελάκης μετακινήθηκε στο νούμερο 152 των Ελπίδων (από 173), ενώ ο Σταματούρος στο 251 των Νέων ανδρών (από 279) και το 114 των νέων (από 156). Ο Χατζηλυγερούδης ανέβηκε και αυτόν τον μήνα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και είναι στο 373 των Ελπίδων (από 411), στο 209 των νέων (από 274) και στο 40 των παίδων (από 97). Ο Κορδούτης ανέβηκε στο νούμερο 457 στις Ελπίδες και 274 στους νέους (από 509 και 354 αντίστοιχα).

Η Παρίδη επέστρεψε και στην κατηγορία των αθλητριών Under 21 και βρίσκεται στο νούμερο 276. Στις Ελπίδες έκλεισε την παρουσία της η Τόλιου κι έφυγε στην αλλαγή του χρόνου με το νούμερο 73, που ήταν τον Δεκέμβριο. Ομοίως ολοκλήρωσε ως κορασίδα η Γερασιμάτου και τελευταία φορά ήταν στο νούμερο 42. Καλή θέση έχει ήδη στις νεάνιδες, που είναι νούμερο 111 (από 146), ενώ στις αθλήτριες έως 21 ετών βρίσκεται στο 205 (από 227). Τέλος, η Τέρπου είναι στο 368 των Ελπίδων (από 395) και το 247 των νεανίδων (από 298).

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΥΓΓΡΙΚΟ WORLD TOUR

Από την Ουγγαρία εξάλλου, θ’ αρχίσουν οι ελληνικές συμμετοχές στα WorldTourτου 2017. Το καθιερωμένο της Βουδαπέστης είναι το πρώτο της φετινής σειράς, θα γίνει από τις 17 μέχρι τις 22 Ιανουαρίου και μέσα στις 54 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, που θα έχουν εκπροσώπους στα αγωνιστικά τραπέζια, θα είναι και η Ελλάδα. Αναμένεται μεγάλη κιόλας η αποστολή, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Φιλαρέτη Εξάρχου. Το όπεν της κατηγορίας Majorθ’ αποτελέσει σίγουρα κι ένα δυνατό τελευταίο τεστ για τους δύο αθλητές της εθνικής ανδρών, καθώς στις 24 του μήνα θ ακολουθήσει ο καθοριστικός αγώνας με την Αγγλία για την πρωτιά στο 7ο γκρουπ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Γκιώνης θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού. Ο Σγουρόπουλος θα μετάσχει και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Για τα διπλά έχει ανακοινωθεί προς το παρόν ότι ο Γκιώνης θα παίξει με τον Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, όπως στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου, ο Σγουρόπουλος με τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, με τον οποίο έχει δηλώσει και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων και η Χριστοφοράκη με την Εξάρχου.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ