Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρίσιμη αναμέτρηση κορυφής Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακού στην Α1 γυναικών

DAO Tavrou_Toliou_France

DAO Tavrou_Toliou_FranceΤο πρώτο αγωνιστικό διήμερο των διασυλλογικών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τον νέο χρόνο περιλαμβάνει ντέρμπι κορυφής, Christoforaki pseiraπου ίσως παίξει και καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του τίτλου. Στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών θα κλείσει ο 1ος γύρος και θ’ ανοίξει ο 2ος και το απόγευμα του Σαββάτου (16:00) υπάρχει στο πρόγραμμα η αναμέτρηση του πρωτοπόρου Δ.Α.Ο. Ταύρου με τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του. Θα είναι η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα και αν η ομάδα του Ταύρου αυξήσει το αήττητο τότε θα κρατήσει εκτός απροόπτου και τα σκήπτρα. Αν οι Πειραιώτισσες απαντήσουν στην ήττα του 1ου γύρου, τότε η μονομαχία για τον τίτλο θ’ αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν και οι …αιχμηρές Σάρισες από τη Φλώρινα, που ακολουθούν στην 3η θέση. Δράση θα έχουν και τα πρωταθλήματα της Α2 κατηγορίας. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα διεξαχθεί το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο. Με τη 13η, τη 14η και τη 15η αγωνιστική στη μία περίπτωση, τη 10η και την 11η στην άλλη. Όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας στην Παλαιά Ελαιουργική. Στις έδρες εξάλλου, θα συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην Α1 γυναικών οι ομάδες επανέρχονται στα αγωνιστικά τραπέζια ύστερα από 3 μήνες. Και η τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου (η 7η) και η εναρκτήρια του 2ου (η 8η) θα γίνουν το Σάββατο με το ντέρμπι του Δ.Α.Ο.Τ. με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. Οι δύο ομάδες, που πάλεψαν και πέρσι για τον τίτλο, θα παραταχθούν πλήρεις. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο.Τ., που προέρχεται κι από δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει στη διάθεσή του τις Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Τόλιου, Μόνικα Μόλναρ και Φιλαρέτη Εξάρχου. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 4-1, συνεπώς για την περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος θα τον βόλευε μεθαύριο και ήττα με χειρότερο σκορ. Ο Ολυμπιακός πρόκειται να παραταχθεί με τις Οντριέ Ματενέ, Μαρία Χριστοφοράκη, Λάουρα Νικουλάε και φυσικά έχει τη νίκη ως βασικό ζητούμενο και όχι τη διαφορά (είναι και 6-14 κάτω στα σετ από το πρώτο ματς). Αν πιάσει τον Δ.Α.Ο.Τ. στην κορυφή και υστερεί στην ισοβαθμία μπορεί να ελπίζει σε νέα ήττα του τελευταίου στη διάρκεια του 2ου γύρου.

Malama-Giannoutsos HungaryΝα σημειωθεί ότι ο Γιώργος Χριστοφοράκης δεν θα είναι στον πάγκο το Σάββατο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετέβη σήμερα στην Ουγγαρία με τα 13χρονα παιδιά Σωκράτη-Βησσαρίωνα Γιαννούτσο και Μάλαμα Παπαδημητρίου για το διεθνές τουρνουά mini-cadet, που αρχίζει αύριο στη Βουδαπέστη και τελειώνει την Κυριακή. Στους ετήσιους αγώνες, που γίνονται με τη συμμετοχή 18 χωρών κι έχουν και ομαδικό, θα πάρει μέρος και η Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα, που είναι επίσης στο 13ο έτος της ηλικίας της.   

Οι Σάρισες Φλώρινας, που έχουν χάσει σημαντικό έδαφος, αλλά διατηρούνται στο κυνήγι της πρωτιάς, θα συναντήσουν το Σάββατο τον Άρη 2006 και το Πέρα Αθηνών και χρειάζονται απαραίτητα τους 4 βαθμούς. Στις χαμηλές θέσεις ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Α.Ο. Ταταύλα, που ισοβαθμούν στην 6η θέση, αναμετρώνται σε σημαντικό ματς στην προσπάθειά τους ν’ αποφύγουν τα μπαράζ παραμονής. Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, που είναι μαζί τους στους 8 βαθμούς, έχει ν’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τον ουραγό Άρη.

Στην Α2 ανδρών τα πράγματα φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Ο αήττητος Παναθηναϊκός κατ’ αρχάς, περιμένει απλά να επικυρώσει και μαθηματικά τον τίτλο κι ετοιμάζεται να προσθέσει 6 ακόμα πόντους στο ενεργητικό του. Η 2η και η 3η θέση δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξουν κατόχους. Ο Άρης Νικαίας και η Αθηνά Μαγκουφάνας ισοβαθμούν κι έχουν απόσταση τριών βαθμών από τους διώκτες τους. Το αν μπορεί να καλυφθεί ή όχι θα φανεί αυτό το Σαββατοκύριακο και ειδικά από τα παιχνίδια των δύο ομάδων με την Ένωση Ποντίων Μελισσίων, που βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Στις χαμηλότερες θέσεις οι Φοίνικες Πάτρας (που δεν έχουν νίκη) και το Γυμνάσιο θα πρέπει να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη συνέχεια για ν αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι τελευταίες αγωνιστικές θα γίνουν στις 18-19 Φεβρουαρίου.

Στην Α2 γυναικών φτάσαμε στην τελευταία στροφή πριν από το φινάλε, που θα γραφτεί στις 18-19 Μαρτίου. Ο ΑΛΦΑ προπορεύεται και είναι πια μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας άνοδο. Κυνηγά 4 ακόμα βαθμούς από τις αναμετρήσεις με τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο τελευταίος συναντά τα Σάββατο το Π.Κ.Δ. Ταύρου, με το οποίο ισοβαθμεί. Την Κυριακή η ουραγός Έδεσσα αντιμετωπίζει τους Φοίνικες Πάτρας, που είναι στην 6η θέση κι αν δεν σημειώσει ούτε τώρα την πρώτη νίκη τότε θ’ ακολουθήσει λογικά στη Β’ Εθνική τον Τελαμώνα Σαλαμίνας, ο οποίος δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Άρης 2006-Σάρισες Φλώρινας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο. Ταταύλα

Φοίνικας Πειραιά-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 16:00:

Σάρισες Φλώρινας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Φοίνικας Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Άρης 2006

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 16:00:

Παναθηναϊκός-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Αετοί Πόλης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Άρης Νικαίας-Ε.Α. Βόχας

Ένωση Ποντίων-Φοίνικες Πάτρας

Το Σάββατο στις 19:00:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Ένωση Ποντίων

Φοίνικες Πάτρας-Άρης Νικαίας

Ε.Α. Βόχας-Αετοί Πόλης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ίφιτος Πατρών

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Παναθηναϊκός

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Αθηνά Μαγκουφάνας

Παναθηναϊκός-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ίφιτος Πατρών-Ε.Α. Βόχας

Αετοί Πόλης-Φοίνικες Πάτρας

Άρης Νικαίας-Ένωση Ποντίων

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Φοίνικες Πάτρας-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Π.Κ.Δ Ταύρου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ρεπό η Αθηνά Μαγκουφάνας

Την Κυριακή στις 10:00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Φοίνικες Πάτρας

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ρεπό το Π.Κ.Δ. Ταύρου

                                               

Φωτό 1: Η Τόλιου στον πρόσφατο αγώνα του Δ.Α.Ο. Ταύρου με τη Λιλ Μετροπόλ στη Γαλλία για το ETTU Cup (από τη σελίδα της γαλλικής ομάδας στα social media)

Φωτό 2: Η Μαρία Χριστοφοράκη στον πρώτο αγώνα με τον ΔΑΟΤ στο ΣΕΦ (φωτό του επαγγελματία φωτογράφου Νίκου Βίχου από το ΙN TIME SPORTS PHOTO AGENCY)

Φωτό 3: Παπαδημητρίου και Γιαννούτσος σε στιγμιότυπο από την πρώτη προπόνηση στη Βουδαπέστη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ