Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα της Αττικής

Sevntagian kai_Skaroni

Sevntagian kai_SkaroniΠαράλληλα με τους αγώνες στα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα, δυνατές και σημαντικές αναμετρήσεις περιμένουν στο νέο έτος και τις ομάδες των τοπικών διασυλλογικών κατηγοριών. Από αύριο δίνεται η συνέχεια, αλλά ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά και τα τοπικά πρωταθλήματα με τις ομάδες να παλεύουν για μπαράζ, για άνοδο ή παραμονή. Την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε εξελίξεις στα πρωταθλήματα Βόρειας Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Λοιπής χώρας, τώρα θα επιχειρήσουμε ανάλογη ενημέρωση για τις κατηγορίες της Αττικής, πάντα με τη βοήθεια της γραμματείας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όπου αποστέλλονται τα αποτελέσματα. Θα σημειώσουμε τις ομάδες, οι οποίες κατέχουν τις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα των ανδρών από τη Β’ Εθνική έως τη Γ’ Αττικής και των γυναικών στη Β’ Εθνική και την Α’ Αττικής.

Κάνουμε την αρχή από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής ανδρών, όπου πάντοτε υπάρχουν ως τελευταίο στάδιο τα έξτρα ματς για την άνοδο. Ύστερα από 10 αγωνιστικές προπορεύονται ο Α.Ο. Ζήνων και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, οι οποίοι έχουν από 18 βαθμούς. Το πλεονέκτημα έχει η ομάδα της Γλυφάδας γιατί στο μεταξύ τους παιχνίδι στον 1ο γύρο είχε νικήσει την Ελευσίνα με 4-1. Έναν βαθμό πίσω τους είναι η Α.Ε.Κ. και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας (4-2 για την ομάδα του Πειραιά το πρώτο ματς).

Με το απόλυτο των επιτυχιών σε 10 ματς βρίσκεται στην κορυφή της Α’ Αττικής ανδρών ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο Πανιώνιος με 19 και στην 3η ο Γ.Α.Ο. Πειραιά με 17.

Στη Β’ Αττικής ανδρών είναι συγκάτοικοι στην κορυφή μετά από 10 αγωνιστικές ο Άρης 2006 και ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας. Έχουν από 17 βαθμούς και στο μεταξύ τους ντέρμπι στον 1ο γύρο είχε επικρατήσει ο Άρης με 4-3. Την Κυριακή κοντράρονται ξανά για τον 2ο γύρο. Στην 3η θέση είναι η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με 15 βαθμούς. Δεν «κατέβηκε» στο πρωτάθλημα ο Ο.Ε.Α. Χαλκίδος.

Στη Γ’ Αττικής ανδρών έχουν σχηματιστεί δύο όμιλοι. Στον 1ο, όπου μετέχουν 6 ομάδες, προηγούνται ύστερα από 6 αγωνιστικές ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών και ο Α.Σ. Μεσογειακός. Εμφανίζουν από 11 βαθμούς και το πλεονέκτημα από το μεταξύ τους ματς το έχουν οι Αιγυπτιώτες (νίκη 4-0) . Στην 3η θέση είναι ο Δ.Α.Ο. Καματερού με 10 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο, όπου οι ομάδες είναι 7, μόνο ο Αθηναϊκός παραμένει αήττητος. Απλά, έχει κάνει και τα δύο ρεπό του και βρίσκεται στη 2η θέση με αγώνα λιγότερο. Το βαθμολογικό προβάδισμα έχει αυτή τη στιγμή ο Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου. Εμφανίζει 13 βαθμούς σε 7 αγώνες. Ο Αθηναϊκός είναι 2ος με 12 βαθμούς σε 6 αγώνες και οι δύο τους αναμετρώνται ξανά αύριο στο Γαλάτσι. Ο Γ.Α.Σ. Χολαργού και ο Ιλισσός Καλλιθέας ακολουθούν με 11 βαθμούς σε 7 ματς (στο μεταξύ τους έχει νικήσει 4-2 ο Χολαργός).

Στη Β’ Εθνική Αττικής γυναικών οδηγεί χωρίς ήττα την κούρσα ο Α.Ο. Καρέα. Σε 10 ματς έχει 20 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβαθμούν Γ.Ο.Π. Παλάσκας και Άρης Βούλας με την ομάδα του Περιστερίου να έχει το πλεονέκτημα με νίκη 4-3 στο μεταξύ τους ματς τον Δεκέμβριο.

Στην Α’ Αττικής γυναικών οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους. Στον 1ο, όπου μετέχουν 7 ομάδες, έχει ξεχωρίσει ο Παναθηναϊκός Α.Ο., που εμφανίζει 6 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στην κορυφή του ομίλου πάντως, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με αγώνα παραπάνω και μόνο μία ήττα. Έχει 13 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός, που έκανε ήδη τα δύο ρεπό του, ακολουθεί με 12. Σε 7 παιχνίδια έχει 12 βαθμούς και ο Α.Σ. Αετοί Πόλης.

Στον 2ο όμιλο, όπου παίρνουν μέρος επίσης 7 ομάδες, διατηρεί το αήττητο η Α.Ε.Κ. Κι αυτή όμως, είναι στη 2η θέση μέχρι την αυριανή επανέναρξη του πρωταθλήματος επειδή έχει κάνει και τα δύο ρεπό της. Πρώτη στην κατάταξη είναι η Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων με 13 βαθμούς σε 7 ματς και έπεται η Α.Ε.Κ. με 12 βαθμούς σε 6 ματς. Ισόβαθμος της Α.Ε.Κ. είναι ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, που κι αυτός έχει δώσει 7 αγώνες.

* Όσοι εκπρόσωποι σωματείων διαπιστώσουν λάθη στις πρώτες τριάδες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο Τύπου (6974-016302) ώστε να γίνει γρήγορα η απαραίτητη διόρθωση.

 

* Στη φωτό του Βασίλη Καραουλάνη οι αθλήτριες του Α.Ο. Καρέα Κριστίν Σεβνταγιάν και Κωνσταντίνα Σκαρώνη. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ