Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μικροί και μεγάλοι χαλάρωσαν με πινγκ πονγκ στη Λάρισα

Larisa Paidakia_aponomes

Larisa Paidakia_aponomesΟ Αθλητικός Σύλλογος Δύναμη Λάρισας έφερε ξανά μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Την Κυριακή 15 του Larisa open_genikoμήνα οργάνωσε στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου της πόλης το 3ο ανοιχτό τουρνουά για όλες τις ηλικίες και συγκέντρωσε φίλους του αθλήματος από 7 έως και 67 χρονών! Πήραν μέρος 62 άτομα συνολικά εκ των οποίων 37 παιδιά και 25 ενήλικες. Ανάμεσά τους ήταν πολλοί ανεξάρτητοι, μάλιστα μετείχαν και παιδιά από τη Λάρισα, τα οποία δεν ανήκουν σε σύλλογο κι έχουν μικρή εμπειρία από το άθλημα. Οι αγώνες έγιναν σε δυο φάσεις. Η πρώτη το πρωί για τα παιδιά και η δεύτερη το απόγευμα για τους ενήλικες. Το event ήταν φιλικού χαρακτήρα και είχε σκοπό να δώσει την ευκαιρία για ψυχαγωγία και να κάνει ακόμα πιο γνωστή την επιτραπέζια αντισφαίριση στην πόλη. Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για το επόμενο τουρνουά, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, όπως και τους γονείς που παρέστησαν στο γυμναστήριο, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα και τους χορηγούς των αγώνων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση.

ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Larisa open_agoria_1Στο μεταξύ, με αφορμή την αθλητική εκδήλωση έκανε θέμα για το πινγκ πονγκ η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» με πολλές δηλώσεις από τον προπονητή της Δύναμης και οργανωτή των αγώνων Στέφανο Αμπελακιώτη. Αξίζει ν’ αναδημοσιεύσουμε το κείμενο διότι περιλαμβάνει και αναφορές στη σημερινή δράση του σωματείου στη Λάρισα.

«Στο κλειστό γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας άνθρωποι όλων των ηλικιών χάρηκαν ένα άθλημα που μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη προβολή, έχει όμως ιδιαίτερα οφέλη για τους αθλούμενους. Γι’ αυτό τον λόγο μίλησε στην «ΕτΔ» ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Κ. Αμπελακιώτης που σημείωσε αρχικά ότι «το πινγκ πονγκ έχει θετική επίδραση στο σώμα του παιδιού σαν σύνολο, με την ενασχόληση-προπόνηση το παιδί εκμεταλλεύεται το μυοσκελετικό του σύστημα βελτιώνοντας το καρδιαγγειακό, αναπνευστικό, το νευρικό του σύστημα, την όραση αλλά και την προσοχή του» και στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος «Κατά την προπόνηση του πινγκ πονγκ οι αθλητές αναπτύσσουν ζωτικής σημασίας ικανότητες για τον οργανισμό τους που έχουν επίδραση στο σώμα αλλά και στην ψυχολογία τους, όπως ο συντονισμός, την ευελιξία, την απόκριση (αντανακλαστικά), την προσοχή, τη σκέψη, την αντίληψη αλλά και την ικανότητα να σκέφτεται και να εκτελεί παίρνοντας γρήγορα αποφάσεις».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό πινγκ πονγκ υπογράμμισε ότι «κυρίως βάζει στη διαδικασία το παιδί να λάβει υπόψιν του πολλούς παράγοντες σχετικά με το παιχνίδι βάζοντάς το υποχρεωτικά να σκεφτεί, να εξασκήσει το μυαλό του και όχι μόνο τα μάτια του απέναντι σε έναν εχθρό της σκέψης των σημερινών παιδιών που είναι το τάμπλετ».

Larisa open_megaloiΟ σύλλογος της Δύναμης έχει κάνει τα τελευταία χρόνια αισθητή την παρουσία του στη Λάρισα με τις δράσεις του. Για τους στόχους του συλλόγου στο μέλλον μας είπε: «Βασικός στόχος της Δύναμης είναι να φτιάξει μακροπρόθεσμα ολοκληρωμένους αθλητές με αξίες όπως το ήθος, η άμιλλα, ο σεβασμός με την συνεχή άσκηση του σώματος και του μυαλού πάνω στην προπόνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Προσπαθούμε να χτίσουμε σωστούς αθλητές αλλά και σωστούς ανθρώπους συνάμα, βάζοντας πάνω απ’ όλα την εξέλιξη των αθλητών μας σε σώμα και νου.

Όμως επειδή υπάρχουν παιδιά αλλά και μεγάλοι που το θέλουν για χόμπι και δεν έχουν σαν στόχο την εξέλιξη στο αθλητικό κομμάτι αλλά θέλουν απλά την ευχαρίστηση και αυτό είναι δικαίωμα όλων. Ο σύλλογος δίνει το δικαίωμα και στους χομπίστες να παίξουν αρκεί να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της προπόνησης που θα τους βοηθήσει να το ευχαριστηθούν περισσότερο». Μάλιστα, τόνισε πως η Δύναμη Λάρισας βρίσκεται στην 52η θέση από 144 συλλόγους στον πανελλήνιο πίνακα αξιολόγησης σωματείων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 2015 και είναι αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών στα πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικά αλλά και διασυλλογικά, όπως επίσης στα επίσημα ανοικτά πρωταθλήματα της ομοσπονδίας.

Η ομάδα ανδρών βρίσκεται στην Β’ τοπική κατηγορία, που σύμφωνα με τον ίδιο «αν και ξεκίνησε αρκετά καλά με κάποιες νίκες μετά από 3 απουσίες στο πρωτάθλημα λόγω μη συγκέντρωσης της ομάδας του χρόνου θα ακολουθήσει στην πιο κάτω κατηγορία. Ο σύλλογος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους παίκτες, όποτε είναι φυσική η απουσία σε αγώνα λόγω υποχρέωσης στην εργασία καθώς το βιοποριστικό έχει προτεραιότητα».

Όσον αφορά τώρα στις διακρίσεις σύμφωνα με τον προπονητή «οι δύο πιο μεγάλες είναι η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Βόρειας Ελλάδας στις γυναίκες και ένα ασημένιο μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο μιας έφηβης παλιάς αθλήτριας.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Larisa open_aponomes_mikraΟ Στέφανος Αμπελακιώτης με εμπειρία από το εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Αγγλία, η Κίνα και με πτυχίο στην επιτραπέζια αντισφαίριση έχει σχηματίσει μια άποψη για το τι σημαίνει να προσπαθείς για ένα μη δημοφιλές άθλημα στη Λάρισα και λέει «Οι δυσκολίες είναι πολλές στην πόλη μας που μπορεί να έχει αθλητική συνείδηση σε ομαδικά αθλήματα όμως σε αυτό το όμορφο και ευγενές άθλημα είναι πίσω κι αυτό λόγω του ότι έχει μόνο την εικόνα του χόμπι και όχι του αθλήματος. Πολλές φορές ο προπονητής προσπαθεί πρώτα να εκπαιδεύσει τους γονείς και μετά τον αθλητή-αθλήτρια και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Πρώτη φορά για την αθλητική ιστορία του πινγκ πονγκ στη χώρα μας η Λάρισα έχει πανελλήνια εκπροσώπηση σε τέτοιο βαθμό, με τέτοια ποιότητα και ποσότητα αθλητών και αυτό είναι αδιαμφισβήτητα καταγεγραμμένο επίσημα» και καταλήγει στα εξής: «Στόχος για το μέλλον είναι οι μικροί αθλητές που βρίσκονται ήδη στον σύλλογο και έχουμε χτίσει γερές βάσεις, κυρίως τεχνικές, να συνεχίσουμε σταθερά για να μπορέσουμε να δούμε σοβαρές ατομικές διακρίσεις. Σε ομαδικό επίπεδο το οικονομικό θέμα δεν μας επιτρέπει να έχουμε βλέψεις για ψηλά προς το παρόν γιατί πρέπει να αποκτηθούν παίκτες που θα τραβήξουν μπροστά την ομάδα αλλά τέτοια επένδυση δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ο σύλλογος. Στόχος επίσης στο μέλλον με σωστή υποστήριξη είναι να διοργανώσει και πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα της ομοσπονδίας. Η Δύναμη ΑΣ Λάρισας πορεύεται με βάση τον καθαρό αθλητισμό και με σεβασμό στην προσπάθεια όλων, αθλητών και γονέων γνωρίζοντας πως η υγιής οικογένεια φτιάχνει άξιους αθλητές που έχουν δυνατότητα για ψηλά».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ