Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα αύριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 για Σγουρόπουλο, Γερασιμάτου

Sochi port

Sochi portΤο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών έως 21 ετών ανοίγει τις πύλες του αύριο στο Σότσι της Ρωσίας και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει την περηφάνια της εκπροσώπησης από τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Ιωάννα Γερασιμάτου. Στην είσοδο της διοργάνωσης στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.), παίρνουν μέρος 53 άνδρες και 54 γυναίκες με βάση τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης και είναι σίγουρα σημαντικό, που τα δύο παιδιά βρέθηκαν στη λίστα των προσκλήσεων και θα γνωρίσουν μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία. Ταυτόχρονα ο αθλητής του Ολυμπιακού και η αθλήτρια του Α.Ο. Άρης 2006 μπορούν να κυνηγήσουν στο γυμναστήριο «Iug Sport» το καλύτερο δυνατό χωρίς άγχος, καθώς πριν κλείσουν τα 17 και τα 16 χρόνια τους αντίστοιχα, είναι ουσιαστική και ελπιδοφόρα και μόνο η παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σήμερα το απόγευμα έμαθαν τους αντιπάλους τους από την κλήρωση όλων των αγωνισμάτων. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι  ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Από την πρώτη μέρα μέχρι και την Κυριακή, που ολοκληρώνεται η διοργάνωση, θα υπάρχουν από το laola1.tv πολύωρες ζωντανές μεταδόσεις στο διαδίκτυο από τα τραπέζια 1 και 2. Για τα αυριανά παιχνίδια των Ελλήνων αθλητών δεν προβλέπεται κάποια μετάδοση.

Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε από τη δεύτερη σειρά των seeding και βρέθηκε στο 5ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τον πολιτογραφημένο Πορτογάλο Τσεν Ντιόγκο και αντιπάλους ακόμα τον Σλοβάκο Σάμουελ Καλούζνι και τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι. Όλα τα παιχνίδια του γκρουπ τα δίνει αύριο Πέμπτη. Συναντά κατά σειρά τον Ρόσι στις 10:10 ώρα Ελλάδας (11:10 τοπική), τον Τσεν στις 14:30 και τον Καλούζνι στις 17:50.    

Η Γερασιμάτου κληρώθηκε από την τελευταία σειρά στα γκρουπ και φυσιολογικά έχει πολύ δύσκολη κλήρωση. Είναι στο 10ο γκρουπ και αντιμετωπίζει αύριο την Τσέχα Κριστίνα Στέφκοβα (επικεφαλής), τη Βελγίδα Ελίν Λουέν και τη Νορβηγίδα Ρεμπέκα Κάρλσεν. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια κάνει πρεμιέρα κόντρα στη Λουέν (09:20) και συνεχίζει απέναντι στην Κάρλσεν (13:40) και τη Στέφκοβα (17:00).

Το σύστημα διεξαγωγής στο απλό προβλέπει δύο πρώτα στάδια με γκρουπ. Στο 1ο στάδιο δεν μετέχουν τα 8 πρώτα φαβορί των αγώνων σε άνδρες και γυναίκες. Οι υπόλοιποι 48 αθλητές (και οι ισάριθμες αθλήτριες βέβαια) σχηματίζουν 12 γκρουπ. Οι νικητές, όπως και οι δεύτεροι από κάθε γκρουπ προκρίνονται στο 2ο στάδιο. Εκεί μπαίνουν και οι 8 πρώτοι/ες των seeding και μαζί με τους 24 προκριθέντες από το εναρκτήριο στάδιο σχηματίζουν 8 γκρουπ. Οι νικητές, όπως και οι δεύτεροι από κάθε γκρουπ προκρίνονται στο 3ο στάδιο, το οποίο θα έχει ταμπλό των «16». Το αγώνισμα από κει κι έπειτα συνεχίζεται με το απλό νοκ άουτ.

Στα διπλά εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Στο διπλό Νέων ανδρών ο Σγουρόπουλος και ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό και στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») κληρώθηκαν με τους Μιγκέλ Άνχελ Βιτσέζ/Μασιέλ Κολοντιέτζικ από την Ισπανία και την Αυστρία αντίστοιχα. Ο αγώνας γίνεται αύριο στις 20:00. Αν προχωρήσουν θα «πέσουν» πάνω στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ρώσους Σάντι Ισμαΐλοφ/Κονσταντίν Τσερνόφ.

Η Γερασιμάτου και η Μάρτα Σάντος από την Πορτογαλία κοντράρονται αύριο στις 19:30 με τις Ζανγκ Σουάν Σου/Έμα Λαμπόσοβα από την Ισπανία και τη Σλοβακία αντίστοιχα. Αν μπουν στη 16άδα θ’ αντιμετωπίσουν το νούμερο 1 φαβορί, τις Ρουμάνες Αντίνα Ντιάκονου/Αντρέα Ντράγκομαν, οι οποίες αναδείχτηκαν τον Δεκέμβριο παγκόσμιες πρωταθλήτριες νεανίδων.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Τα ελληνικά χρώματα θα έχουν και την άλλη εβδομάδα εκπροσώπηση σε αγώνες νέων στο εξωτερικό, καθώς υπάρχει το όπεν του WorldJuniorCircuit, που θα διεξαχθεί στο Χοντονίν της Τσεχίας. Η χώρα πρόκειται να έχει μεγάλη συμμετοχή, καθώς έχουν δηλωθεί οι νέοι Δημήτρης Στάμου, Κώστας Στάμου, Αλέξης Κουλουριώτης, οι νεάνιδες Έλλη Φίσερ, Αγγελίνα Δεβελέκου, Ιωάννα Γερασιμάτου και οι κορασίδες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Το καθιερωμένο τουρνουά θα γίνει από τις 8 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ