Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αξιοποιεί γενικότερα τη 10ήμερη παραμονή του Γιαν Μπέρνερ στην Ελλάδα

Την ευκαιρία ν’ αξιοποιήσει γενικότερα την παρουσία του Νορβηγού προπονητή Γιαν Μπέρνερ στη χώρα μας θα έχει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο επίσημος επιμορφωτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) φτάνει αύριο στην Ελλάδα για να διδάξει στο προπονητικό σεμινάριο της Πάτρας, που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου και θα έχει θέμα «Σέρβις και υποδοχές στη σύγχρονη επιτραπέζια αντισφαίριση». Δεν θ’ αναχωρήσει μετά το τέλος του όμως, καθώς η ομοσπονδία έχει προγραμματίσει να γίνει το αντίστοιχο σεμινάριο και στην Αθήνα, το τριήμερο 21, 22 και 23 του μήνα, επίσης με τον ίδιο εισηγητή. Επειδή λοιπόν, είναι χρονικά πολύ κοντά οι δύο δραστηριότητες, η E.T.T.U. θεώρησε σωστό να παραταθεί η παραμονή του πολύπειρου τεχνικού εδώ για ένα 10ήμερο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα λοιπόν, η ελληνική ομοσπονδία θα έχει τη δυνατότητα να ωφεληθεί γενικότερα από την παρουσία του Σκανδιναβού, ο οποίος εκτός από την ενασχόλησή του με την E.T.T.U. δουλεύει ως ομοσπονδιακός προπονητής στη Νορβηγία και ασχολείται με διάφορες ηλικίες. Ενδιάμεσα των δύο σεμιναρίων ο Γιαν Μπέρνερ, που την τελευταία τριετία έχει επισκεφτεί κι άλλες φορές την Ελλάδα για ανάλογες εκδηλώσεις, θα συνεργαστεί σε δύο διαφορετικά κομμάτια με τους ανθρώπους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αλλά πάντα γύρω από την προπονητική. Αρχικά θα επισκεφτεί σωματεία, θα σχηματίσει προσωπική άποψη από τη δουλειά που γίνεται κυρίως στις μικρές ηλικίες και θα προσφέρει τις γνώσεις του όπου χρειάζεται. Επίσης, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρεθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θ’ ασχοληθεί με την προπόνηση των διεθνών αθλητών μικρών ηλικιών. Τον Μπέρνερ θα συνοδεύει σε αυτές τις δραστηριότητες η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Σπανού, η οποία ήταν υπεύθυνη στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων κι έχει συνεργαστεί κι άλλες φορές μαζί του.

Στο σεμινάριο της Πάτρας, με το οποίο ανοίγει ο κύκλος για τη σεζόν 2012-2013, πρόκειται να πάρουν μέρος 15 με 20 άτομα. Γυμναστές, προπονητές, πρώην αθλητές κ.α. Δεν θα είναι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τη Λαμία και τη Χαλκίδα. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ομοσπονδιακή αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Τοπικής Επιτροπής Πελοποννήσου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας και ο Γιαν Μπέρνερ θα παρουσιάσει τα ακόλουθα θέματα:

Εισαγωγή στο σέρβις

Βασικά σέρβις

Μεθοδολογία εκμάθησης σέρβις

Προχωρημένες τεχνικές σέρβις

Εισαγωγή στην υποδοχή

Κίνηση των ποδιών

Ασκήσεις τακτικής για όλα τα επίπεδα (Σέρβις & Υποδοχές)

Στο μεταφραστικό και επεξηγηματικό κομμάτι θα βοηθάει τον Νορβηγό τεχνικό ο ομοσπονδιακός προπονητής στην αχαϊκή πρωτεύουσα και επικεφαλής του τομέα επιμόρφωσης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης. Το πρωί θα γίνονται οι εισηγήσεις και το απόγευμα θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση.

Το θέμα «Σέρβις και υποδοχές στη σύγχρονη επιτραπέζια αντισφαίριση» θ’ αναπτυχθεί σε νέο σεμινάριο και στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου. Ο Γιαν Μπέρνερ θα διδάξει και στην εκδήλωση της Αθήνας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και την ενότητα «ανακοινώσεις». Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στη γραμματεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ