Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατά τεστ για οκτώ αθλητές από αύριο στο όπεν νέων της Τσεχίας

Develekou service

Develekou serviceΣτην Τσεχία κάνει την αρχή η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στις συμμετοχές της για το 2017 σε τουρνουά του World Junior Circuit. Stamou KonΑπό αύριο έως την προσεχή Κυριακή, 12 του μήνα, θα διεξαχθεί το καθιερωμένο όπεν νέων και παίδων του Χοντονίν, που στο πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) είναι της κατηγορίας Premium (δεύτερη μετά τα Golden Series Events). Η Ελλάδα συνηθίζει να παίρνει μέρος στο ετήσιο τουρνουά, αλλά φέτος η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στην πόλη της Τσεχίας θ’ αγωνιστούν οι νέοι Δημήτρης Στάμου, Κώστας Στάμου, Αλέξης Κουλουριώτης (αθλητές του Γ.Α.Σ. Ελευσίς), οι νεάνιδες Έλλη Φίσερ (παίζει και ζει στη Γερμανία), Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας), Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006) και οι κορασίδες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά). Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία για χρήσιμα τεστ και στην τεχνική καθοδήγηση θα βρίσκονται ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο Τετάρτη με το απλό και νωρίς το βράδυ έγιναν οι κληρώσεις για τους προκριματικούς ομίλους.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν το απλό και το διπλό σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες, όπως και το ομαδικό στις αντίστοιχες κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες διεθνείς θα μπορούν να τεστάρουν τις δυνατότητές τους μέσα από πολλά παιχνίδια. Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών είναι και πάλι μεγάλος στο τσέχικο όπεν, αφού πρόκειται να πάρουν μέρος 301 αγόρια και κορίτσια από 36 χώρες.  Εκπροσώπηση θα έχει και σε επίπεδο διαιτησίας η χώρα μας, καθώς επιδιαιτητής του πρωταθλήματος είναι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα.   

Στους νέους και τις νεάνιδες περνάνε απευθείας στο ταμπλό του απλού οι 16 πρώτοι των seeding. Στο απλό παίδων και απλό κορασίδων οι 8 πρώτοι/ες. Στα προκριματικά των νέων σχηματίστηκαν 24 γκρουπ. Ο Κ. Στάμου βρέθηκε στο 1ο γκρουπ, όπου αντιμετωπίζει τον Βανγκ Τσενσί από το Αζερμπαϊτζάν (επικεφαλής) και τον Μιχάι Ζαμφίρ από τη Ρουμανία.

Ο Κουλουριώτης κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ (επικεφαλής), τον Φιλανδό Άρτου Πίχκαλα και τον Ιταλό Γκαμπριέλ Πικιουλίν.   

Ο Δ. Στάμου είναι στο 21ο γκρουπ, επίσης των 4ων αθλητών. Βρίσκει μπροστά του τον Σκωτσέζο Κρίστοφερ Βέλερ (επικεφαλής), τον Ρουμάνο Πάουλ Μλαντίν και τον Φιλανδό Νόα Στέιφ.

Στο απλό νεανίδων έγιναν επίσης 24 γκρουπ. Η Φίσερ κληρώθηκε στο 3ο με αντιπάλους την Τσέχα Νικίτα Πετρόβοβα (επικεφαλής) και τη Λευκορωσίδα Ντάρια Κίσελ.

Η Γερασιμάτου τέθηκε επικεφαλής στο 14ο γκρουπ, που έχει τέσσερις αθλήτριες. Θα παίξει για την πρόκριση κόντρα στη Ρουμάνα Λουίζα Ποπέσκου, την Ουγγαρέζα Ανίτα Ντράμπαντ και την Κορεάτισσα Κιμ Ντογιόν.

Η Δεβελέκου πήγε στο 20ο γκρουπ για να συναντήσει τη Σλοβένα Αλεξάνδρα Βοβκ (επικεφαλής) την Τσέχα Τερέζα Πιτλίκοβα και τη Γαλλίδα Κλερ Πικάρ. Αύριο γίνονται και οι προκριματικοί του απλού νεανίδων και γενικά στην εφηβική κατηγορία παίρνουν πρόκριση για τα νοκ άουτ οι δύο πρώτοι/ες των ομίλων.

Στο απλό κορασίδων, όπου τα παιχνίδια αρχίζουν το Σάββατο, σχηματίστηκαν 15 γκρουπ. Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ και θα παίξει με τη Σέρβα Ραντμίλα Τόμιντζακ, την Κροάτισσα Ζάρα Ίλιτς και τη Βουλγάρα Τσβέτα Ντάκοβα. Η Γραμματοπούλου βρέθηκε στο 11ο γκρουπ. Θ’ αναμετρηθεί με τη Γερμανίδα Γιάνα Κίρνερ (επικεφαλής), την Τσέχα Άννα Στράνσκα και τη Σλοβάκα Γιάνα Τερέζκοβα.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Xios sxoli_diaitisias_1Μία ακόμα φετινή δραστηριότητα στη Χίο πάνω στην επιτραπέζια αντισφαίριση   ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή. Από τις Xios sxoli_Tsipou_paradidei3 έως τις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η σχολή διαιτησίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η καλή οργάνωση σε συνδυασμό με την ικανοποιητική ανταπόκριση φίλων του αθλήματος κατέστησαν θετικό το αποτέλεσμα. Τα μαθήματα της σχολής έγιναν στην αίθουσα του Παγχιακού Γυμναστικού Συλλόγου στο 4ο Γυμνάσιο και τα παρακολούθησαν 21 άτομα. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, ότι πέρα από τους Χιώτες υπήρχαν και τέσσερις συμμετέχοντες από την Αθήνα. Στη σχολή δίδαξε η Μαρία Τσίπου, διεθνής επιδιαιτητής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από τη Θεσσαλονίκη, που έχει και μεγάλη εμπειρία πια από τέτοιες εκδηλώσεις. Την Παρασκευή και το Σάββατο έγιναν τα θεωρητικά μαθήματα και την Κυριακή το πρακτικό μέρος μαζί με τις εξετάσεις. Στο πρακτικό μέρος βοήθησαν αθλητές από την ακαδημία του Παγχιακού Γ.Σ..

Τα αποτελέσματα της σχολής της Χίου θ’ ανακοινωθούν σύντομα μέσα από την σελίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. στο διαδίκτυο. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θ’ ανακηρυχθούν επίσημοι διαιτητές και θα ενταχθούν στην κατηγορία των Δόκιμων, όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει. 

 

Φωτό 1: Η Αγγελίνα Δεβελέκου από αγώνα της στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (photo ETTU gallery)

Φωτό 2: Ο Κωνσταντίνος Στάμου σε προσπάθειά του (φωτό Βασίλης Καραουλάνης)

Φωτό 3 και 4: Στιγμιότυπα από τη σχολή διαιτησίας με τη Μαρία Τσίπου και τους μαθητές  

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ