Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε πέντε περιοχές αναδεικνύονται την Κυριακή οι Τοπικοί Κυπελλούχοι

Η εσωτερική αγωνιστική κίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Σεπτεμβρίου, με τους αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου ανδρών και γυναικών, που ουσιαστικά αποτελούν το πρώτο μέρος του Κυπέλλου Ελλάδας. Η διοργάνωση επανέρχεται ύστερα από την περσινή ακύρωσή της λόγω των οικονομικών δυσχερειών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Επιπλέον, αυτή τη χρονιά η προκριματική και η τελική φάση του Τοπικού κυπέλλου θα γίνουν σ’ ένα διήμερο σε όλες τις περιοχές και όχι σε δύο διαφορετικά, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, αφού προκύψουν τη μία μέρα οι ομάδες, οι οποίες θα περάσουν στη δεύτερη φάση, την επομένη θ’ αναδειχτούν οι τοπικοί Κυπελλούχοι και παράλληλα θα ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρακτικά η διοργάνωση δεν μπορεί να διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο σε όλες τις προγραμματισμένες περιοχές. Ο λόγος είναι οι Τοπικές Επιτροπές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους αγωνιστικούς χώρους τους. Σε πρώτη δόση λοιπόν, οι αγώνες θα γίνουν σε πέντε περιοχές για τους άνδρες και τέσσερις για τις γυναίκες. Στον Πειραιά (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) για την Αττική, στη Δράμα για την Ανατολική Μακεδονία, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στα Χανιά για την Κρήτη και στη Χίο για Χίο-Μυτιλήνη. Στην Κρήτη οι αγώνες θ’ αφορούν μόνο τους άνδρες. Για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπως και την Πελοπόννησο, η ίδια διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αντίστοιχα. Μετατέθηκε για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου εξαιτίας του προβλήματος με τις αίθουσες.

Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής το Σάββατο οι προκρίσεις θα βγουν μέσα από γκρουπ, ενώ την Κυριακή θα εφαρμοστεί το νοκ άουτ σύστημα. Επίσης, την πρώτη ημέρα δεν αγωνίζονται οι ομάδες της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας και θα βρεθούν απευθείας στα τελικά του Τοπικού Κυπέλλου την Κυριακή. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο κάθε αγώνας ομαδικού θα γίνεται με διαφορετικό σύστημα απ’ ό,τι αυτοί των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Νικήτρια θ’ αναδεικνύεται η ομάδα, που θα φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες (και όχι στις τέσσερις, όπως γίνεται στις διασυλλογικές κατηγορίες), ενώ διπλό θα παίζεται μόνο στο τέλος αν χρειαστεί, δηλαδή εφόσον ένα ματς φτάσει στο 2-2 (και όχι ενδιάμεσα, όπως γίνεται στα διασυλλογικά πρωταθλήματα). Η κάθε ομάδα αποτελείται από 3 ή 4 αθλητές/τριες, αλλά κανένας και καμία δεν μπορεί να δώσει πάνω από δύο ματς. Όσοι/ες τοποθετούνται 1οι/1ες στις ομάδες τους (δηλαδή στο Α1 ή το Β1) μετέχουν μόνο στα ατομικά παιχνίδια, οι δύο υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα ν’ αγωνιστούν και στο διπλό, αλλά εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και 4ος αθλητής/4η αθλήτρια. Η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που έχει προγραμματιστεί για τις 16-17 Φεβρουαρίου 2013 θα γίνει με το σύστημα των 7 αγώνων (6 απλά κι 1 διπλό).

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ