Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του διπλού κορασίδων Γραμματοπούλου/Παπαδημητρίου στο όπεν της Τσεχίας

Grammatopouloy-Papadimitriou Hontonin

Grammatopouloy-Papadimitriou HontoninΜε τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου να πλασάρονται τελικά στις θέσεις 9-16 του διπλού κορασίδων και την πρώτη ν’ αποκλείεται στον γύρο των «64» του απλού κορασίδων ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της Τσεχίας για την ελληνική αποστολή. Και στις δύο περιπτώσεις οι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά τα έδωσαν όλα για να προχωρήσουν κι άλλο και ηττήθηκαν σε αμφίρροπα παιχνίδια. Στα 13 της χρόνια η Παπαδημητρίου, στα 14 η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχαν πετυχημένο τεστ και συμπλήρωσαν τη θετική εικόνα της μεγάλης ελληνικής συμμετοχής. Θυμίζουμε ότι η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Έλλη Φίσερ έφτασαν στις θέσεις 5-8 του διπλού νεανίδων, ενώ σε ταμπλό του απλού προχώρησαν επίσης η Γερασιμάτου (που μπήκε και στις «32»), η Φίσερ και ο έφηβος Κωνσταντίνος Στάμου. Είναι αξιοσημείωτος απολογισμός σ’ ένα καθιερωμένο και δυνατό τουρνουά, που εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Αγωνίστηκαν ακόμα οι έφηβοι Δημήτρης Στάμου, Αλέξης Κουλουριώτης και η νεάνιδα Αγγελίνα Δεβελέκου, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχαν προχωρήσει δύο γύρους στο διπλό και το πρωί αντιμετώπιζαν για τη 16άδα τις Ρενάτα Λασένοβα/Γιάνα Τερέζκοβα από τη Σλοβακία. Έδωσαν αμφίρροπο ματς, βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν ισάριθμες και τελικά λύγισαν στο 5ο σετ. Είχαν καλή συνεργασία και απόδοση πάντως κι αν έπαιρναν το 3ο σετ, που πήγε στην παράταση, ίσως κυλούσαν διαφορετικά τα πράγματα (8-11, 11-5, 11-13, 11-3, 7-11). Οι Σλοβάκες είναι νούμερο 17 στα seeding του αγωνίσματος, ενώ οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του απλού παγκορασίδων τα τελευταία δύο χρόνια ήταν νούμερο 18.

Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου είχε περάσει τη διαδικασία των προκριματικών με δύο νίκες και μία ήττα.  Το πρωί αναμετρήθηκε για τις «64» με τη Σέρβα Ντανιέλα Καρκούσοβα, έκανε καλή προσπάθεια, αλλά αποκλείστηκε με 3-1 σετ (7-11, 11-6, 6-11, 7-11).

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ CONSOLATION Η ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, αφού δοκιμάστηκε σε πολύ δύσκολα ματς στα προκριματικά, συνέχισε σήμερα στο ταμπλό της «παρηγοριάς». Διατήρησε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κατάφερε να φτάσει στην 8άδα. Στον γύρο των «32» ξεπέρασε το εμπόδιο της Λέα Μπρνιτς από την Κροατία με 3-2 (11-7, 9-11, 7-11, 11-7, 11-6) και στη 16άδα έκαμψε με το ίδιο σκορ την Ουγγαρέζα Ιρίζ Λάσκαϊ (9-11, 11-9, 5-11, 13-11, 11-8). Στα προημιτελικά συνάντησε το 2ο φαβορί του ταμπλό, την Καμίλα Γκρίκο από την Πολωνία και έχασε με 3-0 σετ (12-14, 6-11, 6-11). Θυμίζουμε τέλος, ότι επιδιαιτητής του τουρνουά ήταν η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα.

Lozani Tournament_Gio-Freitas* Γρήγορα τελείωσε η αγωνιστική παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στη Λωζάνη. Στο επαμειβόμενο τουρνουά της ελβετικής ομοσπονδίας, όπου προσκλήθηκε μαζί με τέσσερα ακόμα μεγάλα ονόματα του διεθνούς στερεώματος, έχασε στα προημιτελικά με 4-1 σετ από τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας (8-11, 8-11, 6-11, 11-3, 8-11). Το τουρνουά άρχισε την Παρασκευή, αλλά και οι δύο πρωταθλητές αγωνίστηκαν απευθείας στην τελευταία ημέρα και την 8άδα. Ο Φρέιτας ήταν εξαιρετικός απέναντι στην άμυνα (η φωτό από την επίσημη παρουσίαση αθλητών και διαιτητών). Το τουρνουά είχε απήχηση, συγκέντρωσε κόσμο χάρη κυρίως στη συμμετοχή του Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, 3ου Ολυμπιονίκη του Ρίο, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά στη τηλεόραση! Η δράση ολοκληρώνεται πιο αργά το απόγευμα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ