Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελληνική «μονομαχία» στη Γαλλία με φόντο άνοδο κατηγορίας

Efivoi me_formes

Efivoi me_formesΟι ελληνικές «κόντρες» στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισαν πριν από περίπου δέκα χρόνια και σε κορυφαίο μάλιστα αγωνιστικό επίπεδο με αναμετρήσεις Κρεάνγκα-Γκιώνη στην Pro A. Σταδιακά όλο και μεγάλωνε η ελληνική παρουσία στην ίδια χώρα, εμφανίζονταν ανάλογα σκηνικά και στη 2η εθνική κατηγορία (Pro Β) και τα τελευταία χρόνια πια, που η …παροικία έγινε μεγάλη, είναι φυσικό να καταγράφονται τέτοια ματς και στις National κατηγορίες. Προχτές διεξήχθη «εμφύλιος» στην 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 2) και μάλιστα είχε και ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Καπέλ λα Γκραντ 1 του Κώστα Λαγογιάννη και του Νίκου Αντωνιάδη νίκησε εκτός έδρας με 8-4 την Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και κυνηγά την άνοδο στην 3η κατηγορία (στη φωτό Αντωνιάδης και Σταματούρος ως συμπαίκτες στην εθνική ομάδα νέων στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ).  

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί στο ίδιο γκρουπ (το 8ο) στη 2η φάση της National 2, η οποία άρχισε πριν από έναν μήνα. Ο αγώνας διεξήχθη στην έδρα της Ενεμπόν 2, ήταν δυνατός και θεαματικός και φυσικά οι τρεις Έλληνες διεθνείς συνέβαλαν σε αυτό με τις εμφανίσεις τους. Η Καπέλ λα Γκραντ επικράτησε με 8-4 και μετά από τρεις αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή. Έχει 9 βαθμούς με το απόλυτο των νικών και συγκατοικεί με τη Φοντενέι. Η Ενεμπόν έχασε πρώτη φορά σε αυτό το γκρουπ και είναι στην 3η θέση με 7 βαθμούς. Ο πολύπειρος Λαγογιάννης σημείωσε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό, ενώ ο 19χρονος Αντωνιάδης είχε ένα θετικό αποτέλεσμα στο απλό. Ο Σταματούρος αντιμετώπισε και τους δύο συναθλητές του, αλλά το ένα παιχνίδι μέτρησε για το τελικό αποτέλεσμα και το άλλο όχι. Ο διεθνής έφηβος έκαμψε αρχικά τον Λαγογιάννη με 3-1 σετ σε αγώνα με πολλά ωραία ράλι. Προς το φινάλε του ομαδικού, όταν το σκορ ήταν 7-4, αναμετρήθηκε με τον Αντωνιάδη στο ένα από τα δύο τραπέζια, που παράλληλα χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συναντήσεις. Επικράτησε με 3-0 σετ, όμως επειδή αυτό ήταν το 13ο ματς στη σειρά και η καθοριστική 8η νίκη της Καπέλ ήρθε στο 12ο, στο διπλανό τραπέζι, δεν μέτρησε στο τελικό σκορ. Μετράει όμως, στο ranking list των Γάλλων. Συνολικά ο Σταματούρος ήταν σε πολύ καλή μέρα, νίκησε κι έναν Γάλλο αθλητή, ενώ είχε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό.

Την άνοδο στη National 1 κατακτά μόνο η ομάδα, που θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος η Καπέλ λα Γκραντ έχει αυξημένες ελπίδες. Όχι μόνο επειδή προχωρά αήττητη, αλλά κι επειδή η Χάβρη, που ήταν από τα φαβορί είχε υποστεί ήττα τον Ιανουάριο στην πρεμιέρα από την Ενεμπόν 2.

Η κόντρα δύο ομάδων με ελληνική παρουσία ήταν το ξεχωριστό σκηνικό στην 3η αγωνιστική της 2ης φάσης των National κατηγοριών, αλλά βέβαια αυτό το Σάββατο είχαν δραστηριότητα στη Γαλλία πολλοί ακόμα πρωταθλητές μας. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ελληνική «μονομαχία» στις συγκεκριμένες κατηγορίες μπορεί να υπάρξει και στις γυναίκες. Στη 2η φάση της 3ης κατηγορίας (National 1) έχουν συμπέσει στο 1ο γκρουπ η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη. Οι δύο ομάδες πρόκειται να παίξουν μεταξύ τους στις 11 Μαρτίου για την 5η αγωνιστική.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ