Κανονικά και φέτος από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων

Sxoliko Likeion_koritsia_paizounΚαλά νέα για τους μαθητές φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέλαβε και φέτος τη διεξαγωγή του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων και, όπως συμφωνήθηκε σήμερα, θα το πραγματοποιήσει τους προσεχείς μήνες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ως τόπος διεξαγωγής ορίστηκε η Βέροια, ενώ ως πιθανότατη ημερομηνία εμφανίζεται το διήμερο 25 και 26 Απριλίου. Η πολύ ευχάριστη είδηση προέκυψε το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έπειτα από τη συνάντηση, που είχαν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Τζόβολος και η διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλα Νικολουδάκη με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Ευθύμη Χριστοφιλόπουλο και το στέλεχος του τμήματος Χριστιάνα Αγγελή. Η κατ’ ιδίαν επαφή έγινε με πρωτοβουλία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η εξέλιξη είναι σημαντική γιατί τα παιδιά δεν χάνουν το δικαίωμα να κυνηγήσουν τα προβλεπόμενα προνόμια. Επιπλέον, διατηρείται σε πολύ δύσκολους καιρούς ένας θεσμός, που σαφώς βοηθά και στη διάδοση του αθλήματος στη μαθητική κοινότητα.

Η συνάντηση των ανθρώπων της ομοσπονδίας με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έγινε σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας και καλής θέλησης για όλα τα θέματα. Στη διάρκειά της αποφασίστηκε να γίνει κανονικά το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων 2017, το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού σε μαθητές και μαθήτριες (καθότι φέτος δεν είναι στο πρόγραμμα Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, που έχει και ομαδικό). Ως τόπος διεξαγωγής ορίστηκε το Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας, ενώ πιθανότατη ημερομηνία είναι η Τρίτη 25 και η Τετάρτη 26 Απριλίου, δηλαδή σε χρονικό διάστημα χωρίς μαθήματα λόγω των εορτών του Πάσχα. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει η προκήρυξη των αγώνων, που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για το δικαίωμα και τις δηλώσεις συμμετοχής και θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σημειωτέον ότι τα τελευταία τρία χρόνια τα πρωταθλήματα Λυκείων τα αναλαμβάνουν οι ομοσπονδίες (μαζί με τα κόστη) υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας. Τη συνάντηση ζήτησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αφού η μεγάλη της επιθυμία ήταν να δώσει και φέτος την ευκαιρία στους μαθητές να διεκδικήσουν τα μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, που δημιουργούνται από τις διακρίσεις. Η πρόθεσή τα βρήκε άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο και όλα προχώρησαν κατ’ ευχήν. Επίσης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Βέροιας είχε εκδηλώσει έμπρακτα ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Το αίτημά της έγινε δεκτό και είναι σημαντικό που το πρωτάθλημα θα γίνει σε πόλη, που αγαπά και καλλιεργεί δεκαετίες την επιτραπέζια αντισφαίριση.  

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped