Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το άθλημα γιορτάζει το διήμερο στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH gimnastirio

XANTH gimnastirioΌλα είναι έτοιμα στη Θεσσαλονίκη για το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ., που θ’ αποτελέσει γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ιστορικό σωματείο έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί εκατοντάδες ανθρώπους του αθλήματος, ολοκλήρωσε τον …στολισμό στο αθλητικό του κέντρο με την επωνυμία «Μίμης Τσικίνας» και από σήμερα με την άφιξη των αποστολών έως και το απόγευμα της Κυριακής φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία εικόνα, που θα τιμά απόλυτα τον θεσμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και θ’ αναδεικνύει ιδανικά τις νέες γενιές. Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ των 314 συμμετοχών του 2016 βλέπει και φέτος μεγάλη ανταπόκριση με 294 τελικές δηλώσεις από 63 σωματεία όλης της χώρας. Καλύφθηκε έτσι η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία, δίνοντας και ισχυρό κίνητρο και τώρα αναλαμβάνουν η πολύπειρη από τέτοιες διοργανώσεις Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όπως και το σωματείο, για να φέρουν σε πέρας το οργανωτικό κομμάτι. Το όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θα είναι το 10ο στο φετινό καλεντάρι της ομοσπονδίας και η δράση θα λάβει χώρα από αύριο νωρίς το πρωί σε 20 τραπέζια.

Θα γίνουν οι 7 από τις 10 προκηρυχθείσες ηλικιακές κατηγορίες και οι 294 αθλητές, που είναι στις κληρώσεις, χωρίζονται σε 42 νέους, 18 νεάνιδες, 75 παίδες, 28 κορασίδες, 82 παμπαίδες, 31 παγκορασίδες και 11 μίνι παμπαίδες. Θυμίζουμε ότι είχαν δηλώσει συμμετοχή επίσης 7 Νέοι άνδρες και 4 Νέες γυναίκες, αλλά επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός κατέστη αδύνατο να γίνουν οι συγκεκριμένες ηλικίες. Πέρα από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν αθλητές ομάδες από την Αθήνα, την Έδεσσα, την Καβάλα, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, τη Λάρισα, τη Βέροια, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Καρδίτσα, την Καστοριά, την Ορεστιάδα, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, τον Βόλο, τη Λέσβο, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Δράμα και τα Ιωάννινα! Πολύ σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκε ιστοσελίδα, η οποία θα παρέχει πολύ γρήγορα την ενημέρωση από τα δρώμενα στο «Μίμης Τσικίνας». Είναι στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/1 και ήδη έχει αναρτήσει τα ωράρια, τις κληρώσεις, τις συμμετοχές και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 08:30 με τα γκρουπ των παμπαίδων. Την ίδια ώρα και με ματς διαβάθμισης αρχίζει και το πρόγραμμα της Κυριακής, ενώ οι τελικοί όλων των κατηγοριών είναι προγραμματισμένο να γίνουν περίπου στις 15:00.

Ο συναγωνισμός και το αγωνιστικό επίπεδο θα είναι και φέτος πολύ ψηλά, καθώς όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα των νεαρών ηλικιών θα δώσουν το «παρών». Από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης θ’ αγωνιστούν οι νέοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γεράσιμος Πετρής, Αλκιβιάδης Σταματούρος, οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Δέσποινα Μυτακίδου, οι παμπαίδες Κίμων Μήτκας, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, Ιωσήφ Ελσάμι, Γιώργος Κατσαπρακάκης και οι παγκορασίδες Δήμητρα Πετσίβα, Νεφέλη  Καφάτου, Φωτεινή Τράκα, Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου. Επίσης, στους μίνι παμπαίδες τα πρώτα φαβορί είναι ο Άγγελος Ντρουβάς και ο Γιώργος Κοσμάς.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ

Για το οργανωτικό κομμάτι η Χ.Α.Ν.Θ. δίνει μία σειρά από χρηστικές πληροφορίες και καλό είναι να τις διαβάσουν προσεκτικά αθλητές, προπονητές, αλλά και συνοδοί. 

# «Αύριο Σάββατο, με την άφιξη του κάθε σωματείου στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας», οι προπονητές θα πρέπει να περάσουν από τον χώρο υποδοχής. Εκεί θα συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής της ομάδας τους και θα παραλάβουν τη δική τους διαπίστευση ώστε να μπορούν να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους.  

# Οι προπονητές των ομάδων παραλαμβάνουν την κάρτα διαπίστευσής τους για να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους μαζί με ένα t-shirt της Χ.Α.Ν.Θ, νερό, ισοτονικό/αθλητικό ποτό, σάντουιτς, μπανάνα, ενεργειακή μπάρα και ένα κουτί μπισκότα. Επιπλέον θα παραλάβουν και μία κάρτα για παροχή δωρεάν καφέ από το κυλικείο/καφετερία του Αθλητικού Κέντρου.

# Για τους αθλητές/τριες της κάθε ομάδας προβλέπεται φρούτο, ενεργειακή μπάρα δημητριακών, νερό και αναψυκτικό. Θα είναι συσκευασμένα και θα δοθούν το Σάββατο από ειδικό χώρο. Θα υπάρχει σχετική ενημέρωση στο γραφείο υποδοχής.

# Στους αγωνιστικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους αθλητές, που αγωνίζονται εκείνη τη χρονική στιγμή, στους προπονητές των ομάδων και σε όσους έχουν σχετική διαπίστευση.

# Η προθέρμανση των αθλητών θα μπορεί να γίνεται στην αγωνιστική αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνολικά 7 τραπέζια. Οι διοργανωτές όμως, τονίζουν ότι θα προθερμαίνονται μόνο οι αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται στο επόμενο ωράριο με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων του σταδίου και στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος. Παρακαλούνται οι προπονητές και οι αθλητές να τηρήσουν αυστηρά τη διαδικασία προθέρμανσης, καθώς ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός συμμετοχών δεν επιτρέπει χρόνο προθέρμανσης στην κεντρική σάλα.

# Επίσης, για τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες κάθε μία ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα διεξάγεται κλήρωση για είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης, γυαλιά ηλίου και μάσκες σκι. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του Αθλητικού Κέντρου.

# Το Σάββατο στις 13:00 έχει προγραμματιστεί Ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. από επαγγελματικό στέλεχος του Μουσείου, για όσους γονείς, αθλητές, προπονητές, εφόρους και συνοδούς το επιθυμούν. Το Μουσείο βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του Αθλητικού Κέντρου Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας». Όπως είναι γνωστό, η Χ.Α.Ν. έφερε πρώτη το μπάσκετ στην Ελλάδα το 1919 και μάλιστα, πρώτη ίδρυσε το 2013, Μουσείο Μπάσκετ, το 4ο αναγνωρισμένο Μουσείο Μπάσκετ στον κόσμο.

# Η Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο της φιλοξενίας που επιθυμεί να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το αθλητικό γεγονός, διαθέτει με δωρεάν χρήση την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της (25m) το Σάββατο 25/2 από τις 18:30 – 20:00.  Απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι μαγιό, σκουφάκι και σαγιονάρες.

# Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει παρουσία ιατρού – νοσηλευτή και θα γίνεται χρήση του πλήρους εξοπλισμένου ιατρείου, που διαθέτει η Χ.Α.Ν.Θ. εντός του Αθλητικού Κέντρου.

# Προς ενημέρωση όλων όσων έρθουν με αυτοκίνητο, ακριβώς κάτω από το κλειστό γυμναστήριο λειτουργεί το πιο σύγχρονο – αυτόματο πάρκινγκ των Βαλκανίων. Για τη χρήση του μπορείτε να προμηθεύεστε εκπτωτικά κουπόνια από το χώρο της υποδοχής.

# Τέλος, ενημερώνουμε τους φιλοξενούμενους μας αθλητές, προπονητές, συνοδούς εφόρους και γονείς, ότι εντός του Αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας», θα λειτουργεί διαρκώς, απόλυτα οργανωμένος καφέ-χώρος φαγητού και αναψυχής.

Η Χ.Α.Ν.Θ. με την ευκαιρία αυτή, επιθυμεί να ευχαριστήσει τους κάτωθι χορηγούς της διοργάνωσης του πανελληνίου ανοιχτού πρωταθλήματος: Το κατάστημα coffee food & more Cantina Pit Stop, την εταιρεία Σουρωτή, τον χορηγό Υγείας των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ. Euromedica,  την εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNXSports, e-pingpongshop.com, Gpsports, την εταιρεία Special Εδέσματα, το cafe-bistro Hemingway, το e-shop Optikon Xpress και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς plusradio, κοσμοράδιο και radiomore».

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η οργανωτική επιτροπή δίνει και οδηγίες για το πώς μπορεί να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα για τους αγώνες κάθε ενδιαφερόμενος. «Το νέο υπερσύγχρονο και αυτόματο software διαχείρισης αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης υποστηρίζει την  εύχρηστη ιστοσελίδα απ’ όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί online και σε realtime όλα τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα των ομίλων και των κnock out αγώνων, όπως και τις θέσεις, που καταλαμβάνουν οι αθλητές στη φάση των ομίλων. Οι επιλογές του χρήστη σχετικά με την ιστοσελίδα είναι ουσιαστικά τρεις:

α. Να παρακολουθήσει για την κάθε κατηγορία.

Με την επιλογή «Groups», στην μπάρα αναζήτησης την κατηγορία π.χ. «παίδες» και την εντολή «go» ό,τι αφορά στη φάση των ομίλων (κλήρωση, πρόγραμμα, αποτελέσματα).

Με την επιλογή «Qualification», στην μπάρα αναζήτησης την κατηγορία και την εντολή «go» τη λίστα των αθλητών/τριών με τη θέση, που κατέκτησε ο κάθε ένας στη φάση των ομίλων και τη σειρά του στην κλήρωση για τη φάση του knock out.

Με την επιλογή «K.O» ή «Consolation», στην μπάρα αναζήτησης την κατηγορία και την εντολή «go» τη φάση του knock out (ταμπλό με την κλήρωση, ημέρα – ώρα – τραπέζι για τον κάθε αγώνα, αποτελέσματα).

β. Αναζήτηση αθλητή για το εξατομικευμένο πρόγραμμα των αγώνων του στους ομίλους και στα knock out, τα αποτελέσματα του και τα στατιστικά του στοιχεία για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Με την επιλογή «search», «player» στο αριστερό μέρος της μπάρας αναζήτησης και το όνομα του αθλητή-τριας στην μπάρα αναζήτησης και την εντολή «go».

γ. Αναζήτηση σωματείου για το πρόγραμμα των αγώνων των αθλητών – τριών του στους ομίλους (και μετά την κλήρωση του knock out) και στα knock out, όλα τα αποτελέσματα των αθλητών του για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Με την επιλογή «search», «club» στο αριστερό μέρος της μπάρας αναζήτησης και το όνομα του σωματείου στην μπάρα αναζήτησης και την εντολή «go».

 

* Στη φωτό μία άποψη από την κεντρική σάλα στο σύγχρονο αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης “Μίμης Τσικίνας” 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ