Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Κρεάνγκα η εθνική ομάδα στον μεγάλο αγώνα απέναντι στη Ρωσία

Πλήρης και με τον διαχρονικά κορυφαίο αθλητή της στη σύνθεση, θα υποδεχτεί τη Ρωσία η εθνική μας ομάδα. Ο Κώστας Βατσακλής συμπεριέλαβε τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στην εξάδα, που αρχικά επέλεξε για τον μεγάλο αγώνα της ερχόμενης Τρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Μάλιστα, ο Κρεάνγκα θα θυμίσει στους Έλληνες φιλάθλους παλιές πολύ καλές εποχές, πρώτον γιατί έχει ν’ αγωνιστεί έξι ολόκληρα χρόνια σε αγώνα ομαδικού με τον χαρακτήρα του Ευρωπαϊκού Λιγκ και δεύτερον γιατί επανεμφανίζεται στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης, σε αυτή δηλαδή, που του αρμόζει και που κυρίως ο ίδιος έκανε να δείχνει επί σειρά ετών ως φυσική θέση για το ανδρικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Η εθνική μας θ’ αντιμετωπίσει τη Ρωσία το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου (8μ.μ.) για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Β στη ChampionshipDivision των European Championships Qualifications! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπολογίζει στους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη, Τάσο Ρηνιώτη και Λευτέρη Μάκρα. Την ώρα του αγώνα θα σχηματίσει τριάδα και θα δηλώσει έναν ακόμα αθλητή, που θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στην πορεία εάν κι εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Οι Ρώσοι ειδοποίησαν την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι φτάνουν στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο δεν την έχουν ενημερώσει (δεν το έχουν κάνει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής) για τα μέλη της αποστολής. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 4 Σεπτεμβρίου, νίκησαν την Ουγγαρία 3-2 με τους Κουζμίν, Λιβεντσόφ και Βλασόφ. Οι τρεις πρώτοι αθλητές τους στη διεθνή κατάταξη, ο Σιμπάεφ, ο Σμιρνόφ και ο Σκάσκοφ δεν είχαν αγωνιστεί κι εννοείται ότι αν τώρα γίνουν αλλαγές στη σύνθεση και η Ρωσία παρουσιαστεί θεωρητικά πιο δυνατή, τότε ο αγώνας θ’ αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό.

Η εθνική μας ομάδα είχε πάει την προπερασμένη Τρίτη στο Μινσκ με τους Γκιώνη, Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη και είχε ηττηθεί από τη Λευκορωσία με 3-1. Ο Κρεάνγκα έχει ν’ αγωνιστεί σε ματς τέτοιας διοργάνωσης από τον Νοέμβριο του 2006 στο Σ.Ε.Φ. όταν η Ελλάδα είχε επιβληθεί 3-1 της Σουηδίας. Ο ίδιος είχε σημειώσει δύο νίκες, ενώ κι εκείνο το παιχνίδι ήταν για την κορυφαία κατηγορία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2007. Τα αμέσως επόμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος E.T.T.U. δεν διεξήγαγε τέτοια διοργάνωση, ενώ στην τριετία 2009-2012 οργάνωσε τη Λίγκα εθνικών ομάδων, η οποία δεν σχετιζόταν με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα είχε βρεθεί τότε στην 3η κατηγορία και ο Κρεάνγκα δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανέναν αγώνα.

Επίσης την Τρίτη στο φαληρικό στάδιο και δύο ώρες πριν από τον αγώνα των ανδρών (6μ.μ.) αγωνίζεται και η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Υποδέχεται την Ουκρανία για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α στη 2η κατηγορία (ChallengeDivision) Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιες αθλήτριες υπολογίζει για την επικείμενη αναμέτρηση.

* Πρόγραμμα Livescoring θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνες των εθνικών μας ομάδων. Το πρόγραμμα παρέχει η ΕΤΤU μέσω της ιστοσελίδας της, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα το δουλέψει από το Σ.Ε.Φ. κι έτσι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των δύο συναντήσεων πατώντας την ενότητα του livescoring στο σάιτ www.ettu.org.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ