Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ήττα 3-0 από την Ολλανδία ολοκλήρωσε τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η εθνική γυναικών

Gre-Holland Kosto_me_Zavi

Gre-Holland Kosto_me_ZaviΜε ήττα 3-0 από την Ολλανδία ολοκλήρωσε απόψε την προσπάθειά της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2017 η εθνική μας ομάδα γυναικών. Η αναμέτρηση έγινε στην πόλη Σιένταμ, έξω από το Ρότερνταμ και ήταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στο 2ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (Championship Division). Η Ελλάδα έμεινε χωρίς νίκη στην τελευταία θέση του γκρουπ και στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο θα παίξει στη 2η κατηγορία (Challenge Division). Κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης της τετραετίας 2008-2011 είχε αρνητική απόδοση, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο και είναι ενδεικτικό ότι στα τρία επί μέρους παιχνίδια απέσπασε μόλις ένα σετ. Οι τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση πάντως, ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι θ’ αποτελούσαν βασικά ένα χρήσιμο «ταξίδι» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μία ευκαιρία για πολύτιμες εμπειρίες και σφυγμομέτρηση δυνάμεων διότι μετά από 10 χρόνια βρέθηκαν ξανά στην 1η κατηγορία μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ είχαν και μεγαθήρια της διεθνούς σκηνής στο γκρουπ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος βασίστηκε κυρίως στις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και αυτές είχε στη σύνθεση και στο σημερινό φινάλε. Στον εντός έδρας αγώνα με τη Ρουμανία είχε δώσει τη δυνατότητα της συμμετοχής και στις Φιλαρέτη Εξάρχου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ιωάννα Γερασιμάτου. Η εθνική μας ήθελε να κλείσει τους αγώνες της με καλή εμφάνιση, αλλά δεν τα κατάφερε. Η κατηγορία της πάντως στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι η 2η, σε αυτή θα βρίσκεται και στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα κοιτάξει να είναι έτοιμη το φθινόπωρο να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό. Η Ολλανδία πήρε τη 2η θέση στο γκρουπ πίσω από τη Ρουμανία και θα διεκδικήσει σε μπαράζ τον Απρίλιο με 2η άλλου γκρουπ την πρόκριση της στη ChampionshipDivisionτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από τον αποψινό αγώνα έμεινε εκτός η κορυφαία παίκτριά της, η νικήτρια του φετινού Τοπ 16 της Ευρώπης, η Λι Τζίε. Ο λόγος είναι ότι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον λαιμό της.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι η Γεωργία Ζαβιτσάνου (νούμερο 203 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) αντιμετώπισε την Μπριτ Έρλαντ (Νο 25), πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων. Έχασε εύκολα το 1ο σετ, αλλά βελτιώθηκε στο επόμενο και το διεκδίκησε με πολλές πιθανότητες. Η Έρλαντ όμως, επικράτησε στην παράταση και με καλή εκκίνηση στο 3ο σετ (5-2) έφτασε στο τελικό 3-0.  

Στη συνέχεια η Κατερίνα Τόλιου (Νο 89) συνάντησε την Κιμ Βέρμας (Νο 117), την αθλήτρια που είχε νικήσει η Χριστοφοράκη τον Νοέμβριο στο αντίστοιχο ματς της Αθήνας. Παρότι προερχόταν από δυνατά παιχνίδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και πορεία μέχρι τον τελικό του απλού, η 22χρονη αθλήτρια έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της. Παράλληλα είδε την αντίπαλό της ν’ αποδίδει εξαιρετικά απέναντι στην άμυνα κι έτσι ήρθε η ήττα με 3-0. Η Τόλιου έχασε με μεγάλη διαφορά το 1ο σετ, βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια, όμως δεν ήταν αρκετό για να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική.   

Στη θέση 3 τοποθετήθηκε πάλι η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 146) και αντιμετώπισε τη Ριάνε Φαν Ντούιν (Νο 207), την αθλήτρια που αντικατέστησε τη Λι. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2014 πήρε το μοναδικό σετ, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα για ν’ αποδειχτεί έτσι ότι η εθνική μας βρέθηκε συνολικά σε κακή μέρα. Τα πρώτα σετ κατέληξαν σχετικά εύκολα στη Φαν Ντούιν. Στο 3ο η Ολλανδέζα προηγήθηκε 8-5, όμως η Χριστοφοράκη πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά και «ανάγκασε» την ομοσπονδιακή προπονήτρια Έλενα Τιμίνα να πάρει τάιμ άουτ για την αθλήτριά της. Εκεί δεν άλλαξε κάτι και η Ελληνίδα διεθνής μείωσε το σκορ, όμως στο 4ο σετ η Φαν Ντούιν πέρασε το παιχνίδι της και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (ενημέρωση για την πορεία αλλά και την εικόνα των αγώνων έδιναν οι Ολλανδοί μέσα από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τους).  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Μπριτ Έρλαντ-Γεωργία Ζαβιτσάνου 3-0 (11-2, 12-10, 11-4)

Κιμ Βέρμας-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-2, 11-6, 11-7)

Ριάνε Φαν Ντούιν-Μαρία Χριστοφοράκη 3-1 (11-7, 11-5, 9-11, 11-5)

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ Β

ΧΩΡΑ                ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ρουμανία             8                  12-4

——————————————————

2. Ολλανδία             6                  9-7

——————————————————-

3. Ελλάδα                4                2-12

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης τελείωσε και στους άνδρες και στο 7ο γκρουπ, όπου είχε εξασφαλίσει την πρωτιά η Ελλάδα, η Αγγλία κατέβαλλε φυσιολογικά την ουραγό Ολλανδία με 3-0. Η Αγγλία υστέρησε στην ισοβαθμία με την εθνική μας και πάει σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ η Ολλανδία υποβιβάστηκε στη Challenge Division.  

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ G

ΧΩΡΑ           ΒΑΘΜΟΙ     ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ελλάδα      7 (5-3)          11-4

———————————————-

2. Αγγλία       7  (3-5)         9-5

—————————————————

3. Ολλανδία  4                  1-12

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ