Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιες ομάδες κατέκτησαν πρωτιά στους αγώνες Τοπικού Κυπέλλου

Σε τέσσερις περιοχές της χώρας έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου (προκριματική και τελική φάση), οι οποίοι ανέδειξαν τους νικητές ανά περιφέρεια σε άνδρες και γυναίκες, όπως και τις ομάδες, που προκρίθηκαν στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις συναντήσεις για την Αττική, που λόγω της μεγαλύτερης συμμετοχής ολοκληρώθηκαν και τελευταίες, το βράδυ της Κυριακής, ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών κατέκτησε και τα δύο τρόπαια. Στην Ανατολική Μακεδονία πρώτευσαν ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας στους άνδρες και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις γυναίκες, στη Θράκη ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και για τις Χίο/Μυτιλήνη ο Α.Σ.Ε.Α. Χίος και ο Παγχιακός Γ.Σ. αντίστοιχα.

Οι αγώνες της Αττικής διεξήχθησαν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στους άνδρες είχαν ξεκάθαρο φαβορί τον Α.Σ. Πέρα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι είναι σχεδόν απίθανο να του αμφισβητηθούν τα πρωτεία στις εγχώριες διοργανώσεις. Στον τελικό επιβλήθηκε 3-1 του Α.Ο. Αμφιθέας. Στις γυναίκες η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου ήταν επίσης 1ο φαβορί, όμως τα προγνωστικά έλεγαν ότι θα δώσει μεγάλη «μάχη» για τον τίτλο με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Οι δύο ομάδες είχαν συναρπαστική κόντρα στον τελικό μέχρι να επικρατήσει το Πέρα με 3-1.

Κατά τα άλλα, κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία να επισημάνει κάποιος είναι τα εξής:

Α) Την επιστροφή στην αγωνιστική δράση της μαμάς πια, Χριστίνας Φίλη. Επανήλθε με τη φανέλα του Πέρα ύστερα από 18 μήνες και…κατευθείαν πανηγύρισε και τίτλο.

Β) Την εξαιρετική εμφάνιση της Αμφιθέας, η οποία έφτασε πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού κι εκεί προηγήθηκε 1-0 με σπουδαία νίκη του Γ. Κωνσταντινόπουλου επί του Λαγογιάννη με 3-1.

Γ) Την είσοδο του Α.Σ. Πρόοδος, ομάδα της Α2 κατηγορίας, στα ημιτελικά. Στην 8άδα απέκλεισε με 3-2 τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2011 Α.Ο. Ταταύλα, ο οποίος ναι μεν απέκτησε τον Ντανιέλ Τσιόκα (ο οποίος επανεμφανίστηκε με τα χρώματα ελληνικού σωματείου της Α1 ύστερα από 15 χρόνια), αλλά δεν παρουσιάζει πολύ δυνατό σύνολο. Η Πρόοδος ήταν αξιόμαχη και στα ημιτελικά με την Αμφιθέα, όπου ο νεαρός διεθνής Κ. Αγγελάκης σημείωσε δύο ατομικές νίκες κόντρα στον Κωνσταντινόπουλο και τον Νταλιάνη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Σ. Πέρα 1-3:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Κώστας Λαγογιάννης 3-1 (11-6, 11-6, 8-11, 12-10)

Γιώργος Νταλιάνης-Κώστας Παπαγεωργίου 0-3 (6-11, 8-11, 3-11)

Γιώργος Κανάσης-Λευτέρης Μάκρας 0-3 (4-11, 9-11, 12-14)

Κωνσταντινόπουλος-Παπαγεωργίου 2-3 (8-11, 11-9, 11-8, 7-11, 4-11)

 

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ. Πέρα-Δ.Α.Ο. Ταύρου 3-1:

Λάουρα Νικουλάε-Αλίκη Κιούφη 3-1 (11-7, 9-11, 11-8, 11-5)

Χριστίνα Φίλη-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (7-11, 10-12, 6-11)

Όλγα Γεωργοπούλου-Ελένη Γεωργιάδου 3-1 (11-8, 8-11, 15-13, 11-9)

Νικουλάε-Τόλιου 3-2 (7-11, 10-12, 11-6, 11-7, 11-9)

Τα παιχνίδια του Τοπικού Κυπέλλου Θράκης έλαβαν χώρα στην Αλεξανδρούπολη. Και στους δύο τελικούς συναντήθηκαν ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και πήραν από έναν τίτλο. Στους άνδρες κυριάρχησε η Φιλία με σκορ 3-0. Την τριάδα των νικητών αποτέλεσαν οι Γιάννης Γεωργαντάς, Δημήτρης Γκουτζίδης και Γιώργος Μακρής. Στις γυναίκες επιβλήθηκε η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με 3-1 στηριζόμενη στις Δάφνη Δεληγιάννη, Παναγιώτα Μούρου και Ηρώ Κοζάρη.

Οι αγώνες της Ανατολικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν στη Δράμα. Στους άνδρες κατέκτησε τον τίτλο ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. επικρατώντας στον τελικό του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 3-2. Οι Δραμινοί αγωνίστηκαν με τους Χαράλαμπο Σταματέλη, Αντώνη Ιορδανίδη, Στέλιο Ιωαννίδη. Στις γυναίκες έγινε το ακριβώς αντίθετο. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας κατέβαλε στο καθοριστικό παιχνίδι τον Α.Σ.Ε.Α. Δράμας με 3-0 και πήρε την 1η θέση. Παρέταξε τις Χριστιάνα Κανάρη, Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου και Χριστίνα Ταουσάνη.

Η αντίστοιχη διοργάνωση για τη Χίο και τη Μυτιλήνη έγινε στη Χίο. Στους άνδρες πρώτευσε ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α… Αγωνιζόμενος με τους Στράτο Μακρή, Λάζαρο Τέλογλου και Δημήτρη Πάμπαλο νίκησε στον τελικό τον Παγχιακό Γ.Σ. με 3-1. Στις γυναίκες αναδείχτηκε νικητής ο Παγχιακός. Στον τελικό έκαμψε τη Βοκαριά Χίου με 3-0. Την ομάδα συγκρότησαν οι Ρούλα Λαμπρινίδη, Ντίνα Αναγνώστου, Δώρα Νικέδη και Πηνελόπη Διαμαντή.

Στην Κρήτη δεν έγινε τελικά η διοργάνωση των ανδρών και θα οριστεί προσεχώς άλλη ημερομηνία, ενώ θυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα το Τοπικό Κύπελλο θα διεξαχθεί στις 20-21 Οκτωβρίου.

                                               

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ