Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σταθμός νούμερο 11 στα αναπτυξιακά η Πεύκη το Σαββατοκύριακο

Magoufana 2017_Afisa

Magoufana 2017_AfisaΕπιστρέφει στην Αθήνα η φετινή σειρά των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών αυτό το Σαββατοκύριακο και πηγαίνει σε σωματείο και πόλη, που και ικανότητες στην οργάνωση τέτοιων events έχουν δείξει και τη φροντίδα τους για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Αθλητική Ένωση «Αθηνά» Μαγκουφάνας 2004 συνδιοργανώνει με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά της και, όπως έκανε τις προηγούμενες δύο χρονιές, φιλοδοξεί να παρουσιάσει εικόνα απόλυτα τιμητική για το άθλημα και τα παιδιά. Γενικά είναι το 11ο στην τρέχουσα σεζόν και θα γίνει στο δημοτικό γυμναστήριο Πεύκης (Συνταγματάρχου Δαβάκη & Σάκη Καράγιωργα). Η απήχηση του όπεν είναι σημαντική και φέτος, καθώς πρόκειται ν’ αγωνιστούν 191 αγόρια και κορίτσια από την Αττική και την Περιφέρεια. Περιλαμβάνει τις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων, παμπαίδων και παγκορασίδων.

Οι 191 αθλητές, που μπήκαν στις κληρώσεις, χωρίζονται σε 27 νέους, 13 νεάνιδες, 46 παίδες, 34 κορασίδες, 43 παμπαίδες και 28 παγκορασίδες. Πέρα από τα σωματεία της Αττικής θα έχουν συμμετέχοντες σύλλογοι από την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Τήνο, την Καβάλα, το Ξυλόκαστρο, τα Χανιά, τη Φλώρινα και τη Χίο. Υψηλά θα κυμανθεί και το αγωνιστικό επίπεδο, καθώς θα πάρουν μέρος πολλοί αθλητές από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Συναντάμε συγκεκριμένα τον έφηβο Γιάννη Σγουρόπουλο, που μόλις την περασμένη Κυριακή αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών, τη νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου, τους παίδες Γιάννη Δαμιανή, Αλκιβιάδη Σταματούρο, Νίκο Κορδαλή, τις κορασίδες Βασιλική Ηλιοπούλου, Αθηνά Λιβιεράτου, Δέσποινα Μυτακίδου, τους παμπαίδες Αλέξανδρο Μαδέση, Κίμωνα Μήτκα, Ευστάθιο-Εφραίμ Μανωλόπουλο, Ιωσήφ Ελσάμι και Γιώργο Κατσαπρακάκης και τις παγκορασίδες Φωτεινή Τράκα, Ευγενία Καραθανάση και Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΠ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Θα τοποθετηθούν 14 τραπέζια. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο στις 09:00 με τα γκρουπ των παίδων. Την πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ και την Κυριακή θα συνεχιστεί επίσης από τις 09:00 με αγώνες διαβάθμισης. Οι τελικοί και των έξι κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 16:00. Να σημειωθεί ότι για το μεσημέρι του Σαββάτου οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει επίδειξη από τους αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών, που χάρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013. Έχουν προσκληθεί ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης, αθλητές που δεν έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες. Η μίνι εκδήλωση θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά και στη διάρκειά της τα παιδιά θα φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους, θα παίξουν και θα πάρουν αυτόγραφα. Με αυτή την κίνηση και οι μικροί σε ηλικία αθλητές θα έρθουν πιο κοντά σε αθλητές-πρότυπα και η εθνική ομάδα θα τιμήσει από την πλευρά της τον θεσμό των αναπτυξιακών τουρνουά.

* Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση www.httf.grοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις κληρώσεις και το πρόγραμμα του τουρνουά.

* Στον 1ο γύρο αποκλείστηκαν οι Έλληνες αθλητές, που μετείχαν το βράδυ της Τετάρτης στο διπλό νέων του ιταλικού όπεν του Λινιάνο. Οι Νίκος Βλαχάκης/Κωνσταντίνος Λυκοστράτης έχασαν στους «64» από τους Λευκορώσους Ιλάντσιλαου Ρουκλιάτσιου/Ίλια Κορτσίνσκι με 3-1 σετ (4-11, 6-11, 11-7, 9-11). Ο Μίντσης και ο Μολδαβός συμπαίκτης του Σέζαρ Κοσμολίτσι κάμφθηκαν με 3-0 από τους Ελβετούς Λαρς Ποσχ/Ντόριαν Γκιρό (5-11, 3-11, 6-11). Το όπεν συνεχίζεται από αύριο με το ομαδικό και στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν επίσης οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γεράσιμος Πετρής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ