Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων στο ομαδικό του ιταλικού τουρνουά νέων

Ligniano efivoi

Ligniano efivoiΤο αγώνισμα του ομαδικού περιλάμβανε την Παρασκευή η τρίτη μέρα του ισχυρού όπεν νέων της Ιταλίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λινιάνο. Η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση στις κατηγορίες των νέων, των παίδων και των κορασίδων. Αποκλείστηκε στα προκριματικά γκρουπ, αλλά το αντίθετο θα συνιστούσε υπέρβαση με βάση τη δυναμικότητα των εθνικών ομάδων, αλλά και το γεγονός ότι μόνο ο νικητής από τον κάθε όμιλο έπαιρνε την πρόκριση στο ταμπλό των προημιτελικών. Με το ομαδικό ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία στη γειτονική χώρα των εφήβων Νίκου Βλαχάκη, Κωνσταντίνου Λυκοστράτη και Ανδρέα Μίντση, ενώ οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γεράσιμος Πετρής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου συνεχίζουν με τα ατομικά αγωνίσματα (σημειωτέον ότι η Παπαδημητρίου θα μεταβεί ακολούθως σε καμπ του Eurotalents Development programme στη Σλοβενία). Οι έφηβοι αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από δυνατά παιχνίδια, καθώς ο Βορειοελλαδίτης Μίντσης πήρε μέρος πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά, ο Λυκοστράτης αγωνίστηκε ξανά στο εξωτερικό μετά από πολύ καιρό, όπως και ο πιο έμπειρος, ο Βλαχάκης, που έχει βρεθεί και σε μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις. Στην τεχνική καθοδήγηση των τριών εφήβων ήταν ο Ανέστης Καριοφυλλίδης. Τους παίδες κοουτσάρει ο Ανδρέας Τσεγγενές και τις κορασίδες ο Γιάννης Κορδούτης.

Likostratis LignianoΣτο ομαδικό νέων σχηματίστηκαν επτά προκριματικά γκρουπ των 3ων χωρών. Η ελληνική τριάδα περιορίστηκε στην 3η θέση του 5ου γκρουπ. Έχασε 3-0 από την Αυστρία (πιο ανταγωνιστικός ο Λυκοστράτης, που πήρε σετ από τον Ράντελ) κι επίσης 3-0 από τη μικτή Ταϊλάνδη-Βουλγαρία-Τσεχία. Με τον Πανατζιγκούν από την ασιατική χώρα έπαιξε ο Λυκοστράτης (ήττα 3-1), με τον Τσέχο Μαρτίνκο ο Βλαχάκης (επίσης 3-1) και με τον Βούλγαρο Ντούτσεφ ο Μίντσης (3-0).

Στους παίδες η Ελλάδα βρέθηκε στο 4ο γκρουπ (από τα συνολικά έξι) και πήρε τη 2η θέση με μία νίκη και μία ήττα. Το πρωί της Παρασκευής νίκησε 3-0 το Σαν Μαρίνο, αλλά πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, αφού ο Πετρής στο ατομικό του παιχνίδι και ο Πετρής με τον Χατζηλυγερούδη στο διπλό επικράτησαν με 3-2 σετ. Το απόγευμα η ομάδα έχασε 3-0 από το (επικεφαλής) Βέλγιο, όμως πίεσε σε κάθε επί μέρους ματς. Στο διπλό οι αθλητές μας ηττήθηκαν 3-2 σετ (από Ντεγκρός/Λάφινερ), στο απλό ο Πετρής κάμφθηκε 3-1 από τον Ρασενφόσσε και ο Χατζηλυγερούδης με το ίδιο σκορ από τον Ντεγκρός.

Στις κορασίδες έγιναν επτά γκρουπ. Το ελληνικό δίδυμο είχε πολύ δύσκολο έργο στο 2ο με αντιπάλους τη Γαλλία και την Ισπανία. Πάλεψε για το καλύτερο, αλλά έμεινε στην 3η θέση. Το πρωί έδωσε μεγάλο ντέρμπι με την Ισπανία. Προηγήθηκε με νίκη της Παπαδημητρίου (3-1 σετ τη Μιραμόντες), αλλά λύγισε με 3-1. Τόσο το διπλό όσο και το επόμενο ατομικό κρίθηκαν στα πέντε σετ. Στο απόλυτα ισορροπημένο διπλό η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου βρέθηκαν μπροστά 2-1 με αντιπάλους τις Ρουίζ/Μιραμόντες και κάμφθηκαν με 3-2. Επίσης 2-1 προηγήθηκε αμέσως μετά η Παπαδημητρίου της Ρουίζ και ηττήθηκε με 3-2 σετ (9-11 το 5ο). Η επικεφαλής Γαλλία, που αναδείχτηκε και νικήτρια του γκρουπ, αποδείχτηκε ακόμα πιο δυνατή. Ήρθε ήττα με 3-1, ωστόσο ήταν σημαντική η νίκη της Παπαδημητρίου με 3-2 σετ εναντίον της Μομπάρεκ, η οποία είναι 4ο φαβορί του απλού, ενώ τον Μάρτιο βρίσκεται στο νούμερο 11 της ευρωπαϊκής κατάταξης κορασίδων. Στα υπόλοιπα ματς η Κομίς από τη θέση 1 κατέβαλλε με 3-0 και την Παπαδημητρίου και τη Γραμματοπούλου, ενώ στο διπλό η ίδια και η Φρέτε ξεπέρασαν επίσης με 3-0 σετ τις δύο Ελληνίδες.

Το  Lignano Junior & Cadet Open προχωρά από σήμερα με τα ατομικά. Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν 22 προκριματικά γκρουπ. O Χατζηλυγερούδης είναι επικεφαλής στο 4ο και θα επιδιώξει σήμερα την πρόκριση απέναντι στον Ιταλό Τομάσο Τζιοβανέτι και τον Πορτογάλο Ρικάρντο Κορέια. Ο Πετρής κληρώθηκε στο 12ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Ιταλό Αλεσάντρο Σισίτι (επικεφαλής) και τον Σλοβένο Γιαν Γέβσνικ.

Στο απλό κορασίδων έγιναν επίσης 22 γκρουπ. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 5ο γκρουπ και βρίσκει το Σάββατο μπροστά της τη Σλοβάκα Ζουζάνα Πέκοβα (επικεφαλής) και την Ιταλίδα Ιρένε Φαβαρέτο. Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου πήγε στο 6ο γκρουπ. Εκεί θα συναντήσει τη Λία Παουλίν από τη Σλοβενία (επικεφαλής) και την Κιάρα Βισέντιν από τη διοργανώτρια χώρα.

Τα ταμπλό των νοκ άουτ στα διπλά γίνονται την Κυριακή και αρχίζουν από τον γύρο των «64». Στους παίδες οι Χατζηλυγερούδης/Πετρής προχωρούν χωρίς αγώνα και στους «32» αντιμετωπίζουν τους Τσέχους Φιλίπ Βαμπιράλ/Ντάλιμπορ Σκοπάλ. Επίσης byeέχουν οι Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στο διπλό κορασίδων. Στον 2ο γύρο θ’ αναμετρηθούν με τις Λου Φρετέ/Κλόε Χομίς από τη Γαλλία.

ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΤΟΥ ΟΤΟΤΣΕΚ Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Malama 2Την Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση του ιταλικού όπεν, η 13χρονη Παπαδημητρίου θα μεταβεί σε προπονητικό καμπ στη Σλοβενία και σε μέρος που της φέρνει κοντινή και πολύ ευχάριστη ανάμνηση. Συγκεκριμένα στο Ότοτσεκ όπου από τις 12 έως τις 19 Μαρτίου θα πάρει μέρος με άλλους επίλεκτους Ευρωπαίους αθλητές στο Eurotalents Development Camp I. Στην ίδια πόλη τον περασμένο Οκτώβριο είχε γίνει το τελευταίο προπονητικό καμπ επιλογής για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και παίρνοντας την 1η θέση στο εσωτερικό τουρνουά η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια είχε περάσει αυτόματα στην ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.! Στη Σλοβενία θα τη συνοδεύσει η προπονήτριά της Λάουρα Νικουλάε και μετά την ολοκλήρωση του καμπ θα παραμείνουν στη Σλοβενία για κοινή προπόνηση με την εθνική ομάδα γυναικών της χώρας. Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στις 22 του μήνα!

 

* Δύο φωτό από την Ιταλία. Με την τριάδα των εφήβων και τον υπεύθυνο προπονητή της στο όπεν Α. Καριοφυλλίδη, όπως και τον Λυκοστράτη σε αγώνα του. Στην τρίτη φωτό η Παπαδημητρίου από το πρόσφατο αναπτυξιακό τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ. (φωτό Βασίλης Καραουλάνης). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ