Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τίμησε τον θεσμό των αναπτυξιακών και τις νεαρές ηλικίες η Αθηνά Μαγκουφάνας

Magoufana Pagorasides

Magoufana PagorasidesΈνα βήμα πιο μπροστά, μία ακόμα πινελιά στην πολυχρωμία ενός σημαντικού και όμορφου θεσμού. Όπως κάθε σωματείο, που θέλει να Magoufana geniko_planoκαθιερώσει τουρνουά στο ετήσιο καλεντάρι των αναπτυξιακών, έτσι και η Αθλητική Ένωση Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στο 3ο event, που διοργάνωσε με αυτόν του χαρακτήρα ώστε να τιμήσει τα παιδιά, τους συνοδούς, τον θεσμό και γενικότερα το άθλημα. Σε συνεργασία λοιπόν, με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κατάφερε και φέτος να βγάλει συνολικά εξαιρετικό αποτέλεσμα και ν’ αναδείξει το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Έκανε μάλιστα, κινήσεις που μαρτυρούν ότι δούλεψε με θαυμάσια διάθεση και μεράκι και σίγουρα αποτέλεσε ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη των αθλητών της εθνικής ομάδας Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικου Κρεάνγκα και Τάσου Ρηνιώτη για αγώνες επίδειξης. Στο δημοτικό γυμναστήριο της Πεύκης και τα 14 αγωνιστικά τραπέζια 184 αθλητές και αθλήτριες (από τις 191 τελικές δηλώσεις συμμετοχής) συνάντησαν τις κατάλληλες συνθήκες κι έδωσαν τη δική τους «παράσταση» προσφέροντας θέαμα και συναρπαστικά παιχνίδια. Τα χρυσά μετάλλια στο 11ο ανοιχτό πρωτάθλημα της φετινής σειράς κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παίδες, η Βασιλική Ηλιοπούλου στις κορασίδες, ο Κίμων Μήτκας στους παμπαίδες και η Λεμονιά Γκαϊνταντζή στις παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές στο όπεν κυμάνθηκαν για τρίτη σερί χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Εκτός από τα σωματεία της Αττικής αγωνιστική παρουσία είχαν σύλλογοι από την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Τήνο, την Καβάλα, το Ξυλόκαστρο, τα Χανιά, τη Φλώρινα και τη Χίο.  

Η πολύωρη δράση άρχισε στις 9 το πρωί του Σαββάτου και μετά τις 12 έγινε η εκδήλωση, που έδωσε ξεχωριστό χρώμα στους αγώνες. Όπως είχε προγραμματιστεί, κορυφαίοι Έλληνες αθλητές επισκέφτηκαν το γυμναστήριο προκειμένου και τη στήριξη της εθνικής ομάδας στα αναπτυξιακά τουρνουά να δείξουν και πιο κοντά στους επίδοξους πρωταθλητές του αύριο να έρθουν. Στην Πεύκη πήγαν οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Τάσος Ρηνιώτης (ο Κώστας Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε να παραστεί) και μαζί με τον νεαρό Γιάννη Σγουρόπουλο, που έτσι κι αλλιώς συμμετείχε στο όπεν, πρόσφεραν στα παιδιά μία ξεχωριστή εμπειρία.  

Kreanga SgourosΤους εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αθηνάς Μαγκουφάνας Γιάννης Καραμαντζιάνης, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο εθνικός προπονητής και πρώην τεχνικός του Α.Ο. Πεύκης Κώστας Βατσακλής. Μάλιστα, χρειάστηκε να αναγγείλει ξεχωριστά την είσοδο του Κρεάνγκα και του Ρηνιώτη, επειδή αφίχθησαν με μικρή καθυστέρηση και ο κόσμος, που είχε γεμίσει τις κερκίδες, χειροκρότησε παρατεταμένα.

Ο προπονητής της εθνικής ανδρών ανέφερε τις διακρίσεις των αθλητών και τις καλύτερες θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη. Οι θρυλικοί Γκιώνης, Κρεάνγκα και ο νεαρός Σγουρόπουλος, που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έκαναν επίδειξη μεταξύ τους για περίπου 20 λεπτά (ο Ρηνιώτης, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, δεν έπαιξε επειδή αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού στον κοιλιακό). Σε αυτό το διάστημα οι μικροί θαυμαστές έπαιρναν αυτόγραφα κι έβγαιναν φωτογραφίες με τους διεθνείς, ενώ τοπικό μέσο ενημέρωσης πήρε συνέντευξη στη συνέχεια από τον Κρεάνγκα και τον Βατσακλή. Γενικά άρεσε πολύ το σκηνικό και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την επαφή με αθλητές-πρότυπα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.     

Στο αγωνιστικό κομμάτι καταγράφηκαν ωραία και συναρπαστικά παιχνίδια και είναι ενδεικτικό ότι μόνο στις τρεις από τις έξι κατηγορίες επικράτησαν τα πρώτα φαβορί. Στους εφήβους ο Γιάννης Σγουρόπουλος επιβεβαίωσε εύκολα τα προγνωστικά και πήρε μία ακόμα πρωτιά. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-5) τον Κωνσταντίνο Στάμου. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός όπου ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης νίκησε τον συμπαίκτη του στον Α.Σ. Γυμνάσιο Γιάννη Νασίκα.   

Το νούμερο 1 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στις νεάνιδες. Η Ιωάννα Γερασιμάτου ξεπέρασε στον τελικό την Αλεξάνδρα Τουντακώβα με 3-1 σετ (10-12, 11-5, 11-4, 11-5) και αναδείχτηκε νικήτρια σε τέταρτο τουρνουά.

Στους παίδες εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση ο Νίκος Κορδαλής κι έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το νούμερο 3. Στον τελικό έκαμψε τον Ζήση Δουκέρη με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-7, 12-10).

Magoufana korasidesΣτις κορασίδες πρώτευσε η Βασιλική Ηλιοπούλου από την κορυφή του ταμπλό. Στον τελικό η Πατρινιά πρωταθλήτρια νίκησε την Ευαγγελία Τρωαδίτη με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-6). Για τις θέσεις 3-4 η Αθηνά Λιβιεράτου λύγισε με 3-2 σετ τη Χρυσάνθη Κοντονικολή.  

Στους παμπαίδες κυριάρχησε το νούμερο 2, ο Κίμων Μήτκας από την Αλεξανδρούπολη. Στο καθοριστικό ματς κατέβαλλε τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο με 3-1 σετ (11-8, 11-7, 7-11, 11-3) κι έφτασε στην πρωτιά για τρίτη φορά φέτος.

Στις παγκορασίδες κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στα αναπτυξιακά, μετά από εκείνο στα Χανιά, η Λεμονιά Γκαϊνταντζή. Στον τελικό ξεπέρασε την αντίσταση της Ευαγγελίας Μεραμβελλιωτάκη με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-6).

Στους αγώνες έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης ο πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιώργος Καρίμπας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ευανθία Παπαδημούλη, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και φυσικά μέλη της διοίκησης της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας.

Οι διοργανωτές μοίρασαν στα παιδιά από ένα σακουλάκι με μπουκαλάκι νερό, μπανάνα, φρουτοσαλάτα και παστέλι. Έξω από το γυμναστήριο λειτούργησε καντίνα. Τα ωράρια κύλησαν ομαλά, ενώ σε διαλείμματα των αγώνων έπαιζε μουσική. Αφίσες του τουρνουά είχαν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία, ενώ μεγάλο backdrop των αγώνων είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της σάλας. Το τουρνουά κάλυψε με ρεπορτάζ και τηλεοπτικό συνεργείο των καναλιών NOVAsports.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Αναστάσιος Μαυρίδης στις παγκορασίδες, ο Γιώργος Καρίμπας στους παμπαίδες, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου στις κορασίδες, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστος Φωτίδης μαζί με τον αντιπρόεδρο της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας Νίκο Κατσαπρακάκη στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο Μανώλης Κολυμπάδης στους εφήβους.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Σ. Γυμνάσιο)

4. Γιάννης Νασίκας (Α.Σ. Γυμνάσιο)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός)

4. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

2. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

3. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)

4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Ηράκλειο 2001)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

2. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

3. Αθηνά Λιβιεράτου (Φοίνικες Πάτρας)

4. Χρυσάνθη Κοντονικολή (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κίμων Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (Ηράκλειο 2001)

4. Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊνταντζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)  

3. Χριστίνα Ντεγιρμετζίογλου (Αετοί Πόλης)

4. Αθηνά Χατζηπλή (Ο.Α. Χανίων)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ