Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το προπονητικό σεμινάριο της Πάτρας

P9160054

P9160054Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το σεμινάριο προπονητών, που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας με θέμα «Σέρβις και υποδοχές στη σύγχρονη επιτραπέζια αντισφαίριση». Συμμετείχαν 15 μαθητές, η πλειοψηφία των οποίων ήταν από τη Πάτρα, ενώ τα μαθήματα παρακολούθησαν και άτομα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Κρήτη, τη Λαμία και τα Γιάννενα. Ο Νορβηγός επιμορφωτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) Γιαν Μπέρνερ ήταν ο βασικός εισηγητής σ’ ένα ακόμα προπονητικό σεμινάριο στην Ελλάδα και άφησε όλους τους συμμετέχοντες με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρουσιάστηκαν τα θέματα:

Εισαγωγή στο σέρβις

Βασικά σέρβις

Μεθοδολογία εκμάθησης σέρβις

Προχωρημένες τεχνικές σέρβις

Εισαγωγή στην υποδοχή

Κίνηση των ποδιών

Ασκήσεις τακτικής για όλα τα επίπεδα (Σέρβις & Υποδοχές)

Την εισαγωγική εισήγηση, αλλά και τη μετάφραση έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής του κλιμακίου επίλεκτων αθλητών Δυτικής Ελλάδος και επικεφαλής του τομέα επιμόρφωσης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Ο Γιαν Μπέρνερ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των μαθητών (ανάμεσά τους γυμναστές, προπονητές, πρώην αθλητές κ.α.) κι έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι εκτός από τη θεωρία, υπήρξε και πρακτική εξάσκηση, πράγμα που έδωσε σε όλους την ευκαιρία να αφομοιώσουν καλύτερα τα όσα διδάχτηκαν. Το σεμινάριο αυτό αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας, που γίνεται από την ομοσπονδία, για επιμόρφωση των προπονητών σε όλη την Ελλάδα και φέτος άρχισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα η 3η χρονιά υλοποίησης του προγράμματος.

Το θέμα «Σέρβις και υποδοχές στη σύγχρονη επιτραπέζια αντισφαίριση» θ’ αναπτυχθεί σε νέο σεμινάριο και στην Αθήνα (Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο) το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου. Ο Γιαν Μπέρνερ θα διδάξει και εκεί, αλλά στο μεσοδιάστημα θα παραμείνει στην Ελλάδα και θα συνεργαστεί και σε άλλα σημεία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο Σκανδιναβός προπονητής θα επισκεφτεί σωματεία ώστε να σχηματίσει ιδία αντίληψη για τη δουλειά που γίνεται, κυρίως στις μικρές ηλικίες, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρεθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θ’ ασχοληθεί με την προπόνηση των διεθνών αθλητών μικρών ηλικιών. Αύριο τέλος, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο φαληρικό στάδιο τους αγώνες των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών με τη Ρωσία και την Ουκρανία αντίστοιχα.

Φωτ.: Ο Γιαν Μπέρνερ καθώς διδάσκει στους μαθητές του σεμιναρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ