Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερα παιδιά υποψήφια για το προπονητικό καμπ επιλογών της E.T.T.U.

Madesis backhand

Madesis backhandΤιμητική πρόσκληση να βρίσκεται μέσα στις χώρες που θα μετάσχουν σε προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Nefeli KafatouΕπιτραπέζιας Αντισφαίρισης δέχτηκε η Ελλάδα. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U. είναι σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει συγκεντρώσεις προετοιμασίας μικρών ταλαντούχων αθλητών σε διάφορες χώρες και από εκεί γίνονται επιλογές για καμπ παγκόσμιας εμβέλειας και φυσικά την ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.! Είναι το κομμάτι, στο οποίο παίρνει μέρος από πέρσι η 13χρονη σήμερα Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά, που προχώρησε επιτυχώς, έφτασε να εξασφαλίσει θέση στην ομάδα επιλέκτων, ενώ την Κυριακή ολοκλήρωσε την παρουσία της σε καμπ στη Σλοβενία. Τώρα, στα πλάνα για την αντίστοιχη εκδήλωση, που θα γίνει στο Λουξεμβούργο από τις 17 έως τις 24 Απριλίου, συμπεριλαμβάνονται και αθλητές από την Ελλάδα. Τα υποψήφια παιδιά είναι τέσσερα και η ελληνική ομοσπονδία γνωστοποίησε την πρόσκληση στους πρώτους από τους πίνακες αξιολόγησης σε παμπαίδες και παγκορασίδες. Στα αγόρια είναι ο Αλέξανδρος Μαδέσης από το Ηράκλειο 2001 και ο Κίμωνας Μήτκας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με αναπληρωματικό τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο από τον Παράδεισο Αμαρουσίου. Στα κορίτσια η Δήμητρα Πετσίβα του ΟΕΑ Έδεσσας και η Νεφέλη Καφάτου από το ίδιο σωματείο με αναπληρωματική τη Φωτεινή Τράκα από τον Α.Ο. Διονύσου.

Η προετοιμασία στο Λουξεμβούργο αφορά γεννηθέντες από το 2005 και μετά. Κάθε εθνική ομοσπονδία έχει δικαίωμα να προτείνει μέχρι δύο αθλητές και δύο αθλήτριες από τους πιο ταλαντούχους της και μετά αποφασίζει η E.T.T.U., που μπορεί να επιλέξει τελικά έναν από κάθε ηλικιακή κατηγορία. Μέσα στην πρόταση είναι κι ένας συνοδός προπονητής. Στο E.T.T.U. Selection Hopes η E.T.T.U. έχει τρεις προπονητές και θα επιλέξει αργότερα τις καλύτερες παγκορασίδες και τους καλύτερους παμπαίδες από αυτό το καμπ. Οι εθνικές ομοσπονδίες σε συνεννόηση με τους συλλόγους θα πρέπει να καταθέσουν τις τελικές δηλώσεις για συμμετοχή μέχρι τις 27 του μήνα. Φυσικά είναι έντονο το ενδιαφέρον και των παιδιών από την Ελλάδα, όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι διότι κάθε δαπάνη για την παρουσία στο ευρωπαϊκό δουκάτο θα βαρύνει τους συμμετέχοντες και οικονομική άνεση δεν υπάρχει για κανέναν γονιό (η E.T.T.U. δίνει επιδότηση για τη διαμονή με πλήρη διατροφή για ένα κορίτσι και ένα αγόρι)…

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Slovenia camp_Malama_me_proponitesΗ Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο μεταξύ, επιστρέφει αύριο από το Ότοτσεκ της Σλοβενίας, όπου από τις 12 έως τις 19 Μαρτίου (και αμέσως μετά τους αγώνες της στο ιταλικό όπεν νέων) πήρε μέρος στο Eurotalents Development Camp I μαζί με άλλους επίλεκτους Ευρωπαίους αθλητές, ενώ τις τελευταίες ημέρες έκανε προπονήσεις με διεθνείς αθλήτριες της χώρας. Τη συνόδευσε η προσωπική της προπονήτρια και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Λάουρα Νικουλάε, η οποία έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες και μίλησε σχετικά στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Μετά από την πρωτιά στο εσωτερικό τουρνουά του καμπ της Σλοβενίας τον περασμένο Οκτώβριο η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια προσκλήθηκε σε αυτό το καμπ της E.T.T.U. μαζί με άλλες 9 κορασίδες από όλη την Ευρώπη. Επικεφαλής προπονητές ήταν ο Neven Cegnar, ο Joze Uhr και η Vesna Ojstersek, οι οποίοι στήριξαν στο 100% όλα τα παιδιά στη διάρκεια της προετοιμασίας. Η Παπαδημητρίου δούλεψε σε συγκεκριμένα κομμάτια, τα οποία θα της επιτρέψουν να εξελιχθεί κι άλλο στη συνέχεια. Στο εσωτερικό τουρνουά είχε τέσσερις νίκες και πέντε ήττες και πλασαρίστηκε στην 6η θέση.

«Ήρθε φορμαρισμένη μετά από μία καλή εμφάνιση σε βαθμολογημένο όπεν στην Ιταλία κι εδώ πήρε πολλές εμπειρίες σε όλους τους τομείς. Το επίπεδο όλων των αθλητριών ήταν αρκετά υψηλό. Θέλω να τονίσω ότι όλοι οι προπονητές εδώ αποτέλεσαν δυνατή και ενωμένη ομάδα και αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες μέσα από μία άψογη συνεργασία! Θα ήθελα να τούς ευχαριστήσω θερμά τόσο εκείνους όσο και όλους τους άλλους προπονητές για την υπέροχη προσπάθεια πού κάναμε μαζί», τόνισε η αθλήτρια του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό πού μάς τόνισαν πολλές φορές, το πόσο σημαντικό είναι για μας τους προπονητές να είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούμε, να μαθαίνουμε και να ανταλλάσουμε απόψεις ώστε να έχουμε δυνατότητα να εξελιχθούμε. Ο συνδυασμός των ασκήσεων πού αφορούν την τεχνική, την τακτική και τη φυσική κατάσταση ήταν καλά μελετημένος. Είναι αυτό που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να προχωρήσουμε μαζί σε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

Να συμπληρώσουμε ότι το δεύτερο μέρος αυτής της προετοιμασίας θα γίνει στην Πορτογαλία στο διάστημα 7 με 14 Μαΐου. Ο στόχος φυσικά είναι να πάει κι εκεί η Παπαδημητρίου, αλλά καθώς το κόστος ταξιδιού και (κατά ένα ποσοστό) διαμονής βαραίνει κι εδώ τους συμμετέχοντες, είναι κάτι αβέβαιο.

 

* Φωτό 1 και 2: O Μαδέσης και η Καφάτου σε αγωνιστικά στιγμιότυπα (φωτό Βασίλης Καραουλάνης)

* Στη φωτό 3 η Παπαδημητρίου και η Νικουλάε με τους υπεύθυνους προπονητές του καμπ στη Σλοβενία.

                                               

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ