Αποτελέσματα

Κάντε κλικ στα παρακάτω links για να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα αθλητών και ομάδων καθώς και τους τρέχοντες πίνακες αξιολόγησης:

Έρχεται και δίνει πάλι κάτι διαφορετικό το αναπτυξιακό τουρνουά της Φλώρινας

Florina photo_somateiaH όμορφη Φλώρινα παίρνει αυτό το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μία πόλη, η οποία αγαπά και νοιάζεται το άθλημα, όπως μαρτυρούν, όχι μόνο η έντονη δραστηριότητα και οι διακρίσεις της (3η θέση φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών), αλλά και η οργανωτική επιτυχία στις διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις, που έχει αναλάβει την τελευταία 5ετία. Το όπεν 2017 θα είναι το 3ο της Φλώρινας με πανελλαδική εμβέλεια και το 12ο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γενικά στην τρέχουσα σεζόν. Θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και θα έχει και ενδιαφέρουσα προσθήκη, όπως είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2014. Για πρώτη φορά στα τρία χρόνια, που γίνονται με αυτή τη μορφή τα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, θα παιχτεί και η κατηγορία των μίνι παγκορασίδων (κοριτσάκια έως 10 ετών). Στο κλείσιμο της περιόδου 2013-2014, στο 2ο όπεν της Φλώρινας, το ξεχωριστό χρώμα είχε δώσει το αγώνισμα του ομαδικού. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν στις 136. Το τουρνουά διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Α.Σ.Ε.Α Σάρισες Φλώρινας.

Ο θεσμός πλησιάζει στο τέλος του και στις 25 και 26 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν τα φετινά events της Βόρειας Ελλάδας. Θ’ ακολουθήσουν τα «Τερζάκεια» στα τέλη Απριλίου και το διήμερο 6 και 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός στην Πάτρα. Στους αγώνες της Φλώρινας θα είναι επτά οι ηλικιακές κατηγορίες. Δεν θα υπάρχει αυτή των νεανίδων, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, αλλά θα γίνουν εκείνες των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων. Σημειωτέον ότι κοριτσάκια μέχρι την 4η δημοτικού είχαν αγωνιστεί στο ίδιο μέρος και πριν από τρία χρόνια, απλά ο θεσμός δεν διεξαγόταν ακόμα με τη σημερινή του φόρμα. Και να προστεθεί ότι κυρίως η Φλώρινα με παιδάκια των σωματείων της κατέστησε εφικτή, για πρώτη φορά γενικώς, τη διεξαγωγή της κατηγορίας των μίνι παγκορασίδων.   

Οι 136 αθλητές, που μπήκαν στις κληρώσεις των γκρουπ για το επικείμενο όπεν χωρίζονται σε 16 νέους, 43 παίδες, 14 κορασίδες, 27 παμπαίδες, 13 παγκορασίδες, 11 μίνι παμπαίδες και 12 μίνι παγκορασίδες. Ειδικά από συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας είναι μεγάλη η ανταπόκριση, καθώς πέρα από τους αθλητές των τοπικών Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες και Ο.Ε.Α., θα έχουν «εκπροσώπηση» σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, την Καστοριά, τη Βέροια, την Κομοτηνή, τη Δράμα και τις Σέρρες. Από τις πιο νότιες περιοχές θα δώσουν το «παρών» τα Ιωάννινα, η Αθήνα και η Κόρινθος.

Όπως σε κάθε τουρνουά θ’ αγωνιστούν και στην ακριτική πόλη αρκετά ονόματα, που έχουν υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις κατηγορίες μέχρι και το παμπαιδικό, όπου υπάρχουν ranking list, τα πρώτα φαβορί είναι ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους νέους, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος και ο Νίκος Κορδαλής στους παίδες, η Βασιλική Ηλιοπούλου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης και oΚίμωνας Μήτκας στους παμπαίδες, η Δήμητρα Πετσίβα και η Ευγενία Καραθανάση στις παγκορασίδες.

Οι αγώνες αρχίζουν μεθαύριο στις 09:20 με τους ομίλους των παίδων. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ. Την Κυριακή η συνέχεια θα δοθεί από τις 08:30 και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 15:00.

Εξέλιξη σημαντική, που μπορεί να διευκολύνει αθλητές, προπονητές και συνοδούς είναι ότι η ιστοσελίδα, που με επιτυχία λειτούργησε στο πρόσφατο αναπτυξιακό τουρνουά της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, θα είναι σε ισχύ και για τη Φλώρινα. Είναι στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/3 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εκεί τα ωράρια, τις κληρώσεις, τις συμμετοχές και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τέλος, όσοι θέλουν να …μπουν από τώρα στο πνεύμα των αγώνων μπορούν να θυμηθούν το ωραίο βιντεάκι, που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι των σωματείων της Φλώρινας μετά την ολοκλήρωση του 2ου αναπτυξιακού τουρνουά της πόλης τον Ιούνιο του 2014. Είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=aDsSgvH59KI 

 

* Αναμνηστική φωτό με αθλητές και αθλήτριες των σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας 

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped