Βήμα ανάπτυξης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. 2017

Geniko plano_AMEAΜε ρεκόρ συμμετοχών σε αθλητές και σωματεία, όμορφα παιχνίδια και εξαιρετικό κλίμα πέρασε στην ιστορία το μεσημέρι της Κυριακής ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες. Φιλοξενήθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στον μεγάλο προπονητικό χώρο του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου (την κοινή έδρα του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα), παρουσίασε καλή οργάνωση και συγκέντρωσε 60 άνδρες και 9 γυναίκες. Οι 69 αγωνιστικές παρουσίες ήταν τέσσερις περισσότερες από το 2016 και σε σχέση με τις τελικές δηλώσεις καταγράφηκαν μόλις τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής. Σ’ έναν θεσμό με ξεχωριστή πάντα σημασία ο νέος υψηλότερος αριθμός συμμετοχών αποτέλεσε την καλύτερη εξέλιξη. Από τη μια πλευρά γιατί μαρτυρά ότι αυξάνονται στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρίες, που αποφασίζουν ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό κι από την άλλη γιατί επιβεβαιώνει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει ανάπτυξη, καλή λειτουργία και απήχηση σε αυτόν τον τομέα. Ενθαρρυντικό επίσης, ότι διάφορα στοιχεία δείχνουν αναβάθμιση στη διοργάνωση, η οποία έγινε πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

20170326 133749Την οργανωτική ευθύνη είχε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.). Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) κάλυψε το κομμάτι της γραμματείας και της διαιτησίας, ενώ άλλη μια φορά βοήθησε με την τεχνογνωσία του ο Γιώργος Σελινιωτάκης, επικεφαλής της Επιτροπής Para Table Tennis της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) και πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Πέρα από την Αττική, είχαν αθλητές σωματεία από τη Βέροια (με 7 άτομα η πολυπληθέστερη αποστολή εκτός Αθήνας με το σωματείο Εν σώματι υγιεί), τη Ρόδο, τη Χίο, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη και την Πάτρα! Εκτός συναγωνισμού εξάλλου, αγωνίστηκαν δύο αθλητές από την Κύπρο (άρα τυπικά έφτασαν τις 71 οι συμμετοχές): Ο 15άχρονος Σωκράτης Χριστοδούλου (κλάση 8, των ορθίων) και ο 25άχρονος Σπύρος Σπύρου (κλάση 11, άτομα με νοητική υστέρηση). Τους καθοδήγησε τεχνικά ο προπονητής ανάπτυξης για τους Α.Με.Α. στη μεγαλόνησο Γιάννης Τσίτρας, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι από την Καρδίτσα.

TT 6_AponomiΣτους αγώνες προσκλήθηκαν μέλη της εθνικής μας ομάδας και την Κυριακή επισκέφτηκαν το Β.Α.Κ. για να κάνουν απονομές επάθλων δύοTT 2-3_Aponomi πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Τάσος Ρηνιώτης, που κατέκτησε στις αρχές του μήνα τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό ανδρών και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, που για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε νικητής με τον αδερφό του στο διπλό ανδρών. Παρούσα ήταν και η διοίκηση του γυμναστηρίου και επίσης έκανε απονομές. Η Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. ενημέρωνε για τις εξελίξεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μέσα από τη σελίδα της στο facebook βάζοντας παράλληλα φωτογραφίες και βιντεάκια, ενώ τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ 3 και της NOVA βρέθηκαν στους αγώνες για ρεπορτάζ. Επίσης την όμορφη εικόνα συμπλήρωσε η ζωηρή παρουσία συγγενών και φίλων των αθλουμένων.   

Κ. ΣΙΑΧΟΣ: «ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ»

«Το πρωτάθλημα ήταν απόλυτα πετυχημένο οργανωτικά και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί υπάρξει αυξητική πορεία στις συμμετοχές και αυτό δείχνει ανάπτυξη στο κομμάτι των Α.Με.Α. και ότι γίνεται σοβαρή δουλειά από την ομοσπονδία και τα σωματεία. Ελπίζουμε το άθλημα να συνεχίσει να έχει καλή πορεία. Προσβλέπουμε σε νέες διακρίσεις αθλητών μας σε διεθνές επίπεδο κι έχουμε απώτερο σκοπό να εξασφαλίσουμε συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στους Α.Με.Α. Κώστας Σιάχος.  

Aponomi klasi_6_womenΣτο Β.Α.Κ. έγιναν συνολικά 18 κατηγορίες, 13 στο ατομικό και 5 στο ομαδικό και την καλύτερη συγκομιδή είχε ο ΠΑΣΚΑ, που κατέκτησε επτά χρυσά μετάλλια. Να σημειωθεί ότι το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν και τεστ για τους διεθνείς αθλητές, καθώς στις 15 Μαΐου θα δώσουν το «παρών» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2017, που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα.

Τα αποτελέσματα σε κάθε κατηγορία όπως ανακοινώθηκαν από την Ε.Α.ΟΜ. ΑΜε.Α.:

Στο ομαδικό:
ΤΜ8-10
1. ΠΑΣΚΑ (Τέλογλου, Διακουμάκος, Χαρακλιάς)
2. Εν Σώματι Υγιεί (Κάπας, Τσιάμης, Πετρόπουλος)

ΤΜ6-7
1. ΠΑΣΚΑ (Μουχθής, Χατζηκυριάκος)
2. Κότινος (Αλατσιάνος, Ιωάννου, Μαλαδάκης)
3. Εμ Σώματι Υγιεί (Καραγιάννης, Κοντονής)

ΤΜ4-5
1. Τριπτόλεμος (Στάμου, Κουνενός)
2. Ήφαιστος Πάτρας (Αγγελούδης, Παπουτσόπουλος)
3. ΠΑΣΚΑ (Χρυσοβέργης, Μακρής)

ΤΜ1-3
1. ΠΑΣΚΑ (Καπλάνης, Ζαφείρης)
2. Αργώ (Γκίκας, Μπακάλης, Φράγκος)
3. Ηρόδικος (Μπάμπαλης, Παπαδημητρίου)

ΤΜ11
1. Ζωοδόχος Πηγή (Βαροζάκης, Λυγεράκης)
2. Ελπίδα (Γεωργιάδης, Νικολάου)
3. Αετοί Θεσσαλονίκης (Πλαίτης, Σίμης)

Στο ατομικό:
SM1
1. Νικόλαος Καπλάνης (ΠΑΣΚΑ)
2. Ιωάννης Χρυσοβέργης (ΠΑΣΚΑ)
3. Θεοφάνης-Αριστομένης Παπαδημητρίου (Ηρόδικος)

SM2-3
1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)

2. Παναγιώτης Ζαφείρης (ΠΑΣΚΑ)

3. Αθανάσιος Γκίκας (Αργώ)

-. Χαρίλαος Μπακάλης (Αργώ)

SM4
1. Παναγιώτης Αγγελούδης (Ήφαιστος Πάτρας)
2. Γεώργιος Παπαβασιλείου (Λιμναίοι Καστοριάς)
3. Μανώλης Κουνενός (Τριπτόλεμος)

SM5
1. Παναγιώτης Παπουτσόπουλος (Ήφαιστος Πάτρας)

2. Κυριάκος Μακρής (ΠΑΣΚΑ)

SM 6

1. Γιώργος Μουχθής (ΠΑΣΚΑ)

2. Μάριος Χατζηκυριάκος (ΠΑΣΚΑ)

3. Θωμάς Καραγιάννης (Εν σώματι υγιεί)

-. Λευτέρης Μαύρης (Τριπτόλεμος)

SM7
1. Αντώνης Παυλακέλης (Τυρταίος)
2. Αντώνης Σιδεράτος (Ίωνες)

SM8
1. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Αργώ)
2. Κωνσταντίνος Κάπας (Εν Σώματι Υγιεί)
3. Θεόδωρος Καφές (Λιμναίοι Καστοριάς)
-. Δημήτρης Κοκκινομάτης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

SM9
1. Ραφαήλ Γαβριήλ Μαλαδάκης (Κότινος)
2. Στέφανος Ζόννι (Εν Σώματι Υγιεί)

SM10
1. Αλέξανδρος Διακουμάκος (ΠΑΣΚΑ)
2. Λάζαρος Τέλογλου (ΠΑΣΚΑ)
3. Ευστράτιος Πετρόπουλος (Εν Σώματι Υγιεί)

SM11
1. Ιωάννης Βαροζάκης (Ζωοδόχος Πηγή)
2. Νικήτας Λαυρεντίδης (Αιγες)
3. Ελευθέριος Βενετσανάκης (Ζωοδόχος Πηγή)
-. Ιάσονας Παγώνης (ΠΑΣΚΑ)

SF2-5
1. Φωτεινή Μπούσιου (ΠΑΣΚΑ)
2. Μαριλένα Μωράκη (Τριπτόλεμος)
3. Χρυσαυγή Μπάμπουλη (Λιμναίοι Καστοριάς)

SF6
1. Ειρήνη Δρακωνάκη (Φίλιππος)
2. Μελίνα Μεταξά Μαριάτου (Ήφαιστος Πάτρας)
3. Μαρία Κυριακίδου (Κότινος)

SF11
1. Βαλασία Κυργιοβανάκη (Ελπίδα)
2. Δέσποινα Μωραίτη (Αετοί Θεσσαλονίκης)
3. Γεωργία Νίτσα (Αετοί Θεσσαλονίκης)

                                     

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped