Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήλωσαν συμμετοχή και τα τέσσερα παιδιά για το προπονητικό καμπ του Λουξεμβούργου

Petsiva

PetsivaΟριστικά θα είναι παρούσα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος στο Mitkas vathroΛουξεμβούργο. Απομένει μόνο να ξεκαθαρίσει πόσοι από τους αθλητές μας θα πάρουν μέρος, πάντως η δήλωση, που έγινε χτες από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προς την E.T.T.U., συμπεριλάμβανε και τα τέσσερα παιδιά, τα οποία είχαν λάβει τη σχετική πρόσκληση από την ελληνική ομοσπονδία. Η συγκέντρωση προετοιμασίας μικρών ταλαντούχων αθλητών στο ευρωπαϊκό δουκάτο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 24 Απριλίου και δήλωσαν συμμετοχή οι παμπαίδες Αλέξανδρος Μαδέσης (αθλητής στο Ηράκλειο 2001), Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και οι παγκορασίδες Δήμητρα Πετσίβα και Νεφέλη Καφάτου (αθλήτριες του Ο.Ε.Α. Έδεσσας και οι δύο). Αυτά τα παιδιά κατέχουν τις πρώτες θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης των ηλικιών τους. Είχαν ειδοποιηθεί δύο ακόμα ως αναπληρωματικά (Ευστάθιος Μανωλόπουλος από τον Παράδεισο Αμαρουσίου και Φωτεινή Τράκα από τον Α.Ο. Διονύσου), αλλά δεν γινόταν να προχωρήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής τους από τη στιγμή που δήλωσαν οι δύο πρώτοι/ες του ranking list.

Η E.T.T.U. θα εξετάσει τώρα τον συνολικό αριθμό δηλώσεων και σύντομα θ’ απαντήσει αν θ’ αγωνιστούν και οι τέσσερις Έλληνες ή αν οι δυνατότητες επιτρέπουν τελικά μόνο έναν αθλητή-μία αθλήτρια από κάθε χώρα. Θυμίζουμε ότι το Selection Hopes του Λουξεμβούργου αφορά γεννηθέντες από το 2005 και μετά. Κάθε εθνική ομοσπονδία είχε δικαίωμα να προτείνει μέχρι δύο αθλητές και δύο αθλήτριες. Η Ένωση θα έχει τρεις προπονητές και θα επιλέξει αργότερα από το καμπ τις καλύτερες παγκορασίδες και τους καλύτερους παμπαίδες. Αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U., που ολοένα και βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια. Περιλαμβάνει τέτοιες συγκεντρώσεις σε διάφορες χώρες και από εκεί γίνονται επιλογές για προπονητικά καμπ παγκόσμιας εμβέλειας και φυσικά την ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.! Είναι κομμάτι στο οποίο προχώρησε με επιτυχία πέρσι η 13χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τώρα έχει την τιμή και τη χαρά να βρίσκεται στο τιμ επιλέκτων.  

Και μιας και ο λόγος για την πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων 2016 να σημειώσουμε ότι στα τέλη Απριλίου πρόκειται ν αγωνιστεί σ’ ένα ακόμα διεθνές τουρνουά. Δήλωσε συμμετοχή στο όπεν του Ζάγκρεμπ με την επωνυμία «Zagiping» (από τα πρώτα γράμματα της κροατικής πρωτεύουσας και το πρώτο συνθετικό στη διαδεδομένη ονομασία του αθλήματος), το οποίο αφορά στις νεαρές ηλικίες.

 

* Στις φωτό η Πετσίβα αριστερά και ο Μήτκας δεξιά

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ