Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εγκρίθηκαν τροποποιήσεις κανονισμών στη Γ.Σ. των σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

20160407 001535

20160407 001535Τροποποιήσεις σε δύο κανονισμούς ενέκρινε η τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ομοσπονδίας στην Αγίου Κωνσταντίνου. Η μία αλλαγή αφορά στη σύνδεση της συγκρότησης των εθνικών ομάδων νεαρών ηλικιών με τα αυτοχρηματοδοτούμενα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, η δεύτερη σχετίζεται με τους πίνακες αξιολόγησης κι έχουν αμφότερες τη δική τους σημασία. Στην πρώτη περίπτωση η πρόταση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που πέρασε από τη Γ.Σ., ήταν να μπορεί ν’ αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές ομάδες και αθλητής/τρια, που είναι μέσα στις προνομιούχες θέσεις με βάση τον πίνακα αξιολόγησης και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας του/της, ακόμα κι αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα αναπτυξιακά τουρνουά. Αυτό, εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, οι οποίοι ενδεικτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση. Στη δεύτερη περίπτωση η ομοσπονδία πρότεινε να μην παίρνουν αύξοντα αριθμό στο ελληνικό ranking list οι αλλοδαποί αθλητές, που αγωνίζονται στη χώρα μας, να διαγράφονται προσωρινά οι Έλληνες, οι οποίοι αγωνίζονται μόνο στο εξωτερικό, αλλά και να υπάρχει ποινή μη εμφάνισης. Οι τροποποιήσεις θα έχουν ισχύ από την αγωνιστική χρονιά 2017-2018.

Να προστεθεί ότι στη Γ.Σ. εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός όπως και ο ισολογισμός της ομοσπονδίας για τη διαχειριστική περίοδο από 01/01/2016 έως 31/12/2016. Αναλυτικά τα ανακοινωθέντα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην τροποποίηση διατάξεων α) στον κανονισμό αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και β) στον κανονισμό εσωτερικών διοργανώσεων.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

άρθρο 6 παράγραφος v  και αναλογικά η παράγραφος 7 του άρθρου 3 του Κανονισμού Εθνικών – Προεθνικών ομάδων

Ισχύουσα διάταξη:

v. Το Διοικητικό συμβούλιο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής προπονητών, μπορεί να εντάξει αθλητή έφηβο ή αθλήτρια νεάνιδα στις εθνικές ομάδες ηλικιακών κατηγοριών, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις της συμμετοχής του στα Ανοικτά Πρωταθλήματα, αρκεί ο αθλητής –τρια να είναι τη χρονική στιγμή της καθ’ υπέρβασιν ένταξης του μέσα στους πρώτους τριάντα (30) αξιολογημένους της ηλικιακής κατηγορίας του, στην Ευρώπη.

Προτεινόμενη αλλαγή:

v. Καθ’ υπέρβαση ένταξη: Το Διοικητικό συμβούλιο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής προπονητών και για σημαντικό λόγο (ενδεικτικά: μόνιμη εγκατάσταση αθλητή – αθλήτριας στο εξωτερικό, μακράς χρονικής διάρκειας τραυματισμός, αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες Ανδρών – Γυναικών, συμμετοχή στους Ο.Α. Νέων) , μπορεί να εντάξει στις ηλικιακές Ε.Ο. αθλητές – αθλήτριες Έφηβους – Νεανίδες, Παίδες – Κορασίδες:

1) που συγκεντρώνουν συνολική βαθμολογία η οποία τους εντάσσει στον αριθμό των εκάστοτε προκρινομένων, όταν το άθροισμα των βαθμών του Πίνακα Αξιολόγησης της ηλικιακής τους κατηγορίας του μήνα της καθ’ υπέρβαση ένταξης και της βαθμολογίας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας (Ράνκινγκ Λιστ + Πανελλήνιο ηλικιακό Πρωτάθλημα). Η ισχύς του παρόντος αρχίζει την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

2) που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Τελική Φάση των Ανοικτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων, αρκεί ο αθλητής –αθλήτρια, να είναι τη χρονική στιγμή της καθ’ υπέρβαση ένταξης του, μέσα στους πρώτους τριάντα (30) αξιολογημένους της ηλικιακής κατηγορίας του, στην Ευρώπη.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Πρόταση τροποποίησης άρθρου 26   §7 ,8,  νέα παράγραφος 10

Άρθρο 26ο

§7 – 8 και 10

Πίνακας Αξιολόγησης Αθλητών- Αθλητριών (Ranking list)

Ισχύοντα:

7. Οι αλλοδαποί αθλητές –τριες,  κατά την έννοια της Υ.Α. 15070/7.6.2000/ΦΕΚ 760/Β/21-6-2000 άρθρο 1 παρ.2, που αγωνίζονται στη χώρα μας μεταγραφόμενοι από άλλη χώρα, εντάσσονται στο Ελληνικό R.L. σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξή τους ή αν δεν υπάρχει τοποθετούνται με αιτιολογημένη απόφαση της Τ.Ε. Ο υπολογισμός των βαθμών γίνεται σύμφωνα με την §9 του παρόντος άρθρου. Εμφανίζονται  βαθμολογικά στο R.L. του μήνα που έχουν αγωνιστική δραστηριότητα. Η βαθμολογία τους  εμφανίζεται κανονικά κατά τον χρόνο που  αγωνίζονται  στο Ελληνικό σωματείο . Παραμένουν  στο ελληνικό R.L. χωρίς να εμφανίζεται η βαθμολογία τους  για διάστημα τριών (3) ετών από την επομένη της τελευταίας συμμετοχής τους σε ελληνική διοργάνωση. Σε περίπτωση που επανέλθουν σε ελληνικό σωματείο η βαθμολογία τους εμφανίζεται και πάλι. Μετά το πέρας της αδρανούς τριετίας  η βαθμολογία τους διαγράφεται.

8.Οι  Έλληνες αθλητές –τριες που δ ε ν αγωνίζονται στην Ελλάδα, παραμένουν  στο ελληνικό R.L. χωρίς να εμφανίζεται η βαθμολογία τους, για διάστημα τριών (3) ετών από την επομένη της τελευταίας συμμετοχής τους σε ελληνική διοργάνωση.  Μετά το πέρας της αδρανούς τριετίας  η βαθμολογία τους διαγράφεται. Επιστρέφοντας στην ελληνική αγωνιστική δραστηριότητα βαθμολογούνται  και αξιολογούνται εξ αρχής  για την επανένταξή τους στο ελληνικό R.L. Η ένταξή τους γίνεται  σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξή τους, εφόσον έχουν βαθμολογία κατά το  χρόνο αυτό. Σε περίπτωση που δεν έχουν η ένταξή τους στο Ελληνικό R.L. γίνεται με μηδενική βαθμολογία.                                                              

Πρόταση τροποποίησης:

7. Οι αλλοδαποί αθλητές –τριες,  κατά την έννοια της Υ.Α. 15070/7.6.2000/ΦΕΚ 760/Β/21-6-2000 άρθρο 1 παρ.2, που αγωνίζονται στη χώρα μας μεταγραφόμενοι από άλλη χώρα, αμέσως μετά την έκδοση του δελτίου τους,  εντάσσονται στο Ελληνικό R.L. σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξή τους ή αν δεν υπάρχει τοποθετούνται με αιτιολογημένη απόφαση της Τ.Ε. Ο υπολογισμός των βαθμών που αναλογεί στον κάθε έναν της παρούσας περίπτωσης, γίνεται σύμφωνα με την §9 του παρόντος άρθρου. Αυτοί οι αθλητές -τριες τοποθετούνται στο Ελληνικό R.L. στην θέση που αντιστοιχεί στους βαθμούς, που έχουν λάβει από τον υπολογισμό της Τ.Ε.,  χωρίς να λαμβάνουν αύξοντα αριθμό. Η αξιολόγησή τους και η βαθμολογία τους  χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό των βαθμών (κερδισμένων – χαμένων) των πλήρως ενταγμένων αθλητών και αθλητριών του Ελληνικού R.L. Αυτοί οι “προσωρινά ενταγμένοι” αθλητές-τριες διαγράφονται από το Ελληνικό R.L., μόλις λήξει το δελτίο τους

8.1. Οι  Έλληνες αθλητές –τριες που δ ε ν αγωνίζονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παραμένουν στο ελληνικό R.L. χωρίς να εμφανίζεται η βαθμολογία τους, για διάστημα τριών (3) ετών από την επομένη της τελευταίας συμμετοχής τους σε ελληνική διοργάνωση. Μετά το πέρας της αδρανούς τριετίας  η βαθμολογία τους διαγράφεται και η επανένταξη τους γίνεται από μηδενική βάση

8.2. Οι Έλληνες αθλητές-τριες που δ ε ν αγωνίζονται στην Ελλάδα αλλά έχουν δραστηριότητα στο εξωτερικό , διαγράφονται από το Ελληνικό R.L. κατά την 8.1 του παρόντος και όταν επανέλθουν αγωνιστικά στην Ελλάδα, τοποθετούνται κανονικά σε αυτό, αξιολογούμενοι όπως οι αλλοδαποί αθλητές-τριες.

10. Ποινή μη εμφάνισης: Αθλητής – τρια που έχει δηλωθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αξιολογημένη διοργάνωση και δεν εμφανιστεί στους αγώνες χωρίς να έχει ακυρώσει έγκυρα και έγκαιρα την συμμετοχή του (απόσυρση πριν την κλήρωση ή την ορισμένη από την προκήρυξη ημερομηνία δυνατότητας ακύρωσης συμμετοχής), χάνει από το R.L.  το 1/2 των βαθμών που θα έχανε εάν είχε ήττες μέχρι τον αποκλεισμό του από την διοργάνωση.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ