Αποτελέσματα

Κάντε κλικ στα παρακάτω links για να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα αθλητών και ομάδων καθώς και τους τρέχοντες πίνακες αξιολόγησης:

World Table Tennis Day: Ημέρα γιορτής αύριο για το άθλημα

World TT_Day_2017_zografiaΗ επιτραπέζια αντισφαίριση έχει αύριο την τιμητική της. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Γιορτάζει για τρίτη χρονιά την ΠαγκόσμιαWorld TT_Day_Ioannina-Dodoni ημέρα του αθλήματος και με παρέα τους εκατομμύρια φίλους της παρουσιάζει αμέτρητες εκδηλώσεις, οι οποίες θα την πάνε πιο μπροστά σε προβολή, διάδοση και δημοτικότητα. Την 6η Απριλίου έχει προτεραιότητα το παιχνίδι. Το πινγκ πονγκ στην απλή μορφή του θα έλεγε κάποιος, καθώς ο τίτλος είναι «Table Tennis for all» και η προτροπή «σταματήστε για λίγο οτιδήποτε κάνετε και παίξτε πινγκ πονγκ οπουδήποτε και με όποιο τρόπο μπορείτε». Δεν χρειάζονται μεγάλες δράσεις. Είναι όλες καλοδεχούμενες, μπορούν να γίνουν και πριν ή μετά την παγκόσμια ημέρα και όλες θα έχουν τη δική τους σημασία, αφού προωθούν τη χρησιμότητα της δια βίου άσκησης. Μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), που έχει θεσπίσει τη γιορτή, έχει αναγνωριστεί για τις προσπάθειές της κι έχει προεπιλεγεί για τα βραβεία Sports Business 2017. Η Ελλάδα μετέχει κάθε χρόνο στον εορτασμό και το ίδιο θα κάνει και φέτος με διάφορα μικρά events από σωματεία ή σχολεία.

Η I.T.T.F. επέλεξε αυτή την ημερομηνία για την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης επειδή η 6η Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Η απήχηση ήταν τεράστια από την πρώτη χρονιά και ο θεσμός συνάντησε παγκόσμια αναγνώριση. Καταγράφηκαν μεγάλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου και με βάση αυτές προεπιλέχθηκε η I.T.T.F. για τα βραβεία Sports Business 2017, που θ’ απονεμηθούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου σε ζυθοποιείο στο Λονδίνο. Κάπου 70 οργανώσεις έχουν προταθεί για βραβεία, διότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους για την παραγωγή αθλητισμού ή και για αγωνιστικές επιτυχίες. Οι προσκεκλημένοι θα φτάσουν τους 400 κι ανάμεσά τους θα είναι σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Το ζυθοποιείο δημιουργήθηκε σε καλοδιατηρημένο κτίριο του 18ου αιώνα στα ανατολικά του Λονδίνου και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το εκθεσιακό κέντρο ExCeL, το οποίο φιλοξένησε το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Θυμίζουμε δε, ότι στην αγγλική πρωτεύουσα έχει διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία του αθλήματος το 1926, ενώ την ημέρα της γιορτής θα είναι ακόμα σε εξέλιξη το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η I.T.T.F. σημειώνει ότι η συμμετοχή της στα βραβεία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για όλους τους φίλους του αθλήματος, που έχουν πάρει μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Όλο το τελευταίο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν, αν θέλουν, τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια ημέρα στη  διεύθυνση http://www.tt4all.com/wttd-events-c1fz7. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η σχετική ιστοσελίδα http://www.tt4all.com/ ανέφερε ότι υπάρχουν 371 εγγεγραμμένα events από 85 χώρες όλων των ηπείρων! Από την Ελλάδα έχουν δηλωθεί πέντε.

Σε γνώση του γραφείου Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχουν περιέλθει εκδηλώσεις στα σωματεία του Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, του Ιλισσού Καλλιθέας, από κοινού των Ολυμπιακού, Φοίνικα Αγίας Σοφίας, Γ.Α.Ο. Πειραιά, του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και του Γ.Α.Σ. Χολαργού, στο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, η επισημοποίηση μίας πολύ ξεχωριστής συμφωνίας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά σίγουρα έχουν προγραμματιστεί και άλλες δράσεις στη χώρα, που δεν έχουν κοινοποιηθεί.   

Στα Ιωάννινα ετοίμασαν δύο ενέργειες για να τιμήσουν τη World Table Tennis Day. Η πρώτη είναι ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, που με πολύ κέφι και μεράκι ετοίμασαν οι άνθρωποι του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και παρουσιάζουν με ιδιαίτερο τρόπο τη δραστηριότητα του αθλήματος στην πόλη. Δουλεύουν το βίντεο από το φθινόπωρο, το έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα (αναρτήθηκε στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw) και το στέλνουν επίσης στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία (έχει και λόγια στα ξένα). Η φωτογραφία δεξιά είναι από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στην Ήπειρο, όπου ...παίχτηκε πινγκ πογνκ. Επίσης, το σωματείο θα βρεθεί αύριο στο Γυμνάσιο Κατσικά στον δήμο Ιωαννιτών και θα παρουσιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην εκδήλωση θα είναι παιδιά από το συγκεκριμένο Γυμνάσιο, αλλά και από το ειδικό Γυμνάσιο της πόλης. Ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. ανταποκρίθηκε με χαρά σε πρόσκληση της διεύθυνσης και της γυμνάστριας του Γυμνασίου Κατσικά. Τα στελέχη του σωματείου θα προβάλλουν αύριο το άθλημα και μέσα από δηλώσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας ανοίγει τις πόρτες του για περισσότερες από πέντε ώρες  με σκοπό να γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από τις 17.00 έως τις 22.30 αύριο θα δέχεται δωρεάν όλους τους φίλους του αθλήματος στην έδρα του (Δημητρακοπούλου 81, στην Καλλιθέα) και πρόκειται να παρουσιάσει και επίδειξη από δύο αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά κάνουν σε εορταστικό πνεύμα την αυριανή προπόνηση στην κοινή τους έδρα στο 3ο Λύκειο-13ο Γυμνάσιο (Μαυρομιχάλη-Παπαστράτου). Οργανώνουν και επίδειξη με κεντρικά πρόσωπα κορυφαίους νεαρούς αθλητές τους και θα το προβάλλουν και με live streaming από τις 15:40 στην ιστοσελίδα Sportsland.

Οι Σάρισες Φλώρινας θα συνεργαστούν για τον φετινό εορτασμό με το 3ο Δημοτικό σχολείο της πόλης. Οι εγκαταστάσεις του θα είναι αύριο ανοιχτές από τις 09:00 έως τις 14:00 και οι μαθητές του, μαζί με όσα ακόμα παιδιά ενδιαφέρονται, θα μπορούν να παίξουν πινγκ πονγκ και να μάθουν διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για το άθλημα.  

Ο  Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος  Χολαργού ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης οργανώνει το 1ο ατομικό πρωτάθλημα μαθητών/μαθητριών δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Αττικής. Θα το πραγματοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην έδρα του, στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού (Αετιδέων 48-50 & Κλειούς, Χολαργός).

Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ηρακλή Γ.Σ. ήρθε σε συμφωνία με το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Blue Refugee Center) για να τοποθετήσει τραπέζια και ν’ αρχίσει τη δωρεάν εκμάθηση πινγκ πονγκ σε παιδιά και ενήλικες. Η έναρξη της συνεργασίας ανακοινώνεται επίσημα αύριο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας του αθλήματος και το πρώτο τραπέζι αναμένεται να τοποθετηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη. Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στεγάζεται σε μεγάλο παλιό κτίριο της ΟΠΑΠ Α.Ε. και στην πορεία μπορούν να στηθούν έως και τρία τραπέζια. Αθλητές του Ηρακλή θα κάνουν μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα με σκοπό να δώσουν στους πρόσφυγες τη δυνατότητα για ψυχαγωγία, άθληση, αλλά και κοινωνικοποίηση για όσο καιρό μείνουν στην Ελλάδα.

Επίσης, το Πειραματικό δημοτικό σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών γιορτάζει και φέτος την ιδιαίτερη αυτή μέρα του αθλήματος. Ο Όμιλος Αριστείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι λοιποί όμιλοι του σχολείου θα παρουσιάσουν εικαστικές δημιουργίες, πολιτιστικές παρεμβάσεις καθώς και αθλητικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στο πνεύμα της ημέρας. Ήδη, οι όμορφες δημιουργίες των μαθητών/τριών εντυπωσιάζουν (και μία από αυτές βλέπετε στη φωτογραφία 1).

Να σημειωθεί τέλος, ότι έξω από το πλαίσιο της γιορτής, αλλά συμπτωματικά αυτές τις ημέρες, συνεχίζονται οι επισκέψεις δημοτικών σχολείων στο προπονητήριο των εθνικών μας ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την Τρίτη βρέθηκαν στην ομοσπονδιακή αίθουσα γκρουπ από 8 διαφορετικά σχολεία της Αττικής! Έμειναν στην προπόνηση, παρακολούθησαν μίνι επίδειξη από τους νεαρούς πρωταθλητές Γιάννη Σγουρόπουλο και Γιώργο Σταματούρο, πήραν βασικές πληροφορίες για το άθλημα και είχαν και την ευκαιρία να παίξουν για λίγο. Τέτοιες επισκέψεις οργανώνονται συχνά τα τελευταία χρόνια στο Σ.Ε.Φ. και οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα την επιτραπέζια αντισφαίριση.

                                                

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped