Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Χίο όλα τα φώτα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

Xios xora

Xios xoraΗ Χίος, το όμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου, θα τραβήξει το προσεχές τριήμερο όλα τα βλέμματα των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Υποδέχεται  τους καλύτερους παίδες και τις καλύτερες κορασίδες της χώρας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων και είναι έτοιμη να προσφέρει μία διοργάνωση, που θ’ αφήσει θαυμάσιες εντυπώσεις από οργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς. Tο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της χώρας φημίζεται για τα προϊόντα του, την κουλτούρα και την αύρα του, αλλά είναι γνωστό ότι δεκαετίες τώρα έχει αναπτύξει καλή δραστηριότητα και στο ολυμπιακό άθλημα. Για πρώτη φορά στα χρονικά λοιπόν, έχει τη χαρά και την τιμή να διεξάγει και μία τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος κι αισιοδοξεί για πετυχημένο αποτέλεσμα με τη βοήθεια του δήμου και της Περιφέρειας. Το πρωτάθλημα θα γίνει από αύριο μέχρι την Κυριακή στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Χίου, στην πρωτεύουσα του νησιού. Το συνδιοργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο τοπικός Παγχιακός Γ.Σ. υπό την αιγίδα του δήμου Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Επιμελητήριο Χίου και το Νομικό Πρόσωπο δήμου Χίου. Οι πυρετώδεις ετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και οι Χιώτες θα παρουσιάσουν διάφορες κινήσεις για την προβολή και το πρεστίζ του αθλήματος.

Στο ομαδικό παίδων πρόκειται να μετάσχουν 10 ομάδες και στο ομαδικό κορασίδων 7. Στο απλό παίδων έχουν δικαίωμα συμμετοχής 32 αθλητές και πρώτα φαβορί είναι κατά σειρά οι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Πετρής και Αλκιβιάδης Σταματούρος. Στο απλό κορασίδων έχουν προκριθεί 26 αθλήτριες και στην τετράδα των φαβορί βρίσκονται οι Βασιλική Ηλιοπούλου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου Χρυσοπούλου και Δέσποινα Μυτακίδου. Στο διπλό παίδων έχουν δηλωθεί 12 ζευγάρια και στο διπλό κορασίδων 11. Τα δύο πρώτα φαβορί στα αγόρια είναι οι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Γιάννης Δαμιανής και Νίκος Κορδαλής/Γεράσιμος Πετρής και στα κορίτσια Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου Χρυσοπούλου και Βασιλική Ηλιοπούλου/Δέσποινα Μυτακίδου. Η δράση θα λάβει χώρα σε οκτώ τραπέζια.

Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09:00 με τελετή έναρξης και στο πρώτο ωράριο, στις 09:30, γίνονται οι όμιλοι του ομαδικού σε παίδες και κορασίδες. Γύρω στις 16:00 πρόκειται να διεξαχθούν προημιτελικοί συνεπώς η πρώτη μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. Το Σάββατο η συνέχεια δίνεται από τις 09:00 με τους ημιτελικούς του ομαδικού σε παίδες και κορασίδες και οι τελικοί υπολογίζεται ν’ αρχίσουν μετά τις 11:00. 

Το πρωτάθλημα θα προχωρήσει με τα ατομικά αγωνίσματα και στις 14:30 θα γίνουν οι όμιλοι του απλού. Στις 17:50 θα πάρουν σειρά και τα διπλά, τα οποία έχουν από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Τα ματς του Σαββάτου θα κλείσουν μετά τις 19:00 και την Κυριακή η συνέχεια θα έχει στις 09:00 με τα νοκ άουτ του απλού. Οι τελικοί στο διπλό παίδων και το διπλό κορασίδων υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 12:00 και εκείνοι του απλού παίδων και του απλού κορασίδων στις 12:45. Όπως κάθε φορά η ομοσπονδία σημειώνει ότι τα ωράρια ίσως υποστούν αλλαγές λόγω αποχών.

Το νησί της μαστίχας έχει πάρει άλλο …χρώμα λόγω των αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δύο μεγάλες ρακέτες, μία στην είσοδο της κεντρικής αγοράς και μία στο λιμάνι της πόλης παραπέμπουν στη διοργάνωση. Πριν δύο ημέρες οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να πάει στο γυμναστήριο και να παρακολουθήσει τους αγώνες. Κίνητρο είναι σαφώς και η διπλή αγωνιστική παρουσία ομάδων της Χίου, καθώς ο Παγχιακός μετέχει στα κορίτσια και η Βοκαριά στα αγόρια.

Επίσης, δύο μεγάλα διαφημιστικά μπάνερ έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι, τυπώθηκαν φυλλάδια με πληροφορίες και χαιρετισμούς από τους επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων πλευρών,  ενώ και τις τρεις ημέρες οι αγώνες θα έχουν ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ! Θα προβληθούν μέσα από το τοπικό μέσο politischios.gr (που είναι και χορηγός της διοργάνωσης) και το κανάλι του στο youtube στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=4mV3IXoWdOw . Στην τελετή έναρξης θα γίνει παρέλαση των αθλητών και παρουσίαση. Την Κυριακή θ’ ακολουθήσουν το κλείσιμο του πρωταθλήματος παραδοσιακοί χοροί από το πολιτιστικό σωματείο Φάρο Βαρβασίου, που έχει και τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ θα γίνει και μίνι δεξίωση σαν αποχαιρετιστήριο πάρτι. Για το Σάββατο, μετά το πέρας των αγώνων, έχει προγραμματιστεί εκδρομή για τα παιδιά ώστε να επισκεφτούν το μουσείο της Μαστίχας στα Μαστιχοχώρια, αλλά και το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν δώρα με τοπικά προϊόντα, αλλά και αναμνηστικά του πρωταθλήματος, ενώ τοπική επιχείρηση θα μοιράσει παγωτά. Τους αγώνες θα καλύψει φωτογράφος.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ