Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Αθήνα αυτό το τριήμερο το δεύτερο σεμινάριο προπονητών για το σέρβις και την πρώτη μπαλιά

Berner sti Voula

Berner sti VoulaΤα μυστικά του σέρβις και της πρώτης μπαλιάς, δύο χτυπημάτων τεράστιας σημασίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, θα διδαχθούν αυτό το τριήμερο στην Αθήνα οι άνθρωποι του αθλήματος. Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλης του Γένους Σχολή 10 στο Άνω Καλαμάκι) αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το προπονητικό σεμινάριο με θέμα «Σέρβις και υποδοχές στη σύγχρονη επιτραπέζια αντισφαίριση» και αποτελεί συνέχεια στο αντίστοιχο, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Θα έχει μάλιστα, τον ίδιο εισηγητή, τον Νορβηγό Γιαν Μπέρνερ, που είναι επίσημος επιμορφωτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) και συχνός επισκέπτης πλέον της χώρας μας για να μοιραστεί μέρος της γνώσης του στο άθλημα.

Στη θέση των μαθητών θα είναι άτομα, που έχουν παρακολουθήσει τους προηγούμενους κύκλους σεμιναρίων, ανάμεσά τους γυμναστές, προπονητές, πρώην και νυν αθλητές πινγκ πονγκ κ.α. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και κλείνει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και επικεφαλής του τομέα επιμόρφωσης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης θα κάνει την αρχική εισήγηση και στην πορεία των θεμάτων της πρώτης ημέρας θα συνεργαστεί με τον ξένο προπονητή στο μεταφραστικό και επεξηγηματικό κομμάτι. Τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα θ’ αναλάβει αυτόν τον ρόλο η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Σπανού, η οποία ήταν υπεύθυνη στα πρώτα χρόνια των σεμιναρίων κι έχει συνεργαστεί κι άλλες φορές με τον πολύπειρο Σκανδιναβό τεχνικό.    

Στο σεμινάριο θα παρουσιασθούν – διδαχθούν τα ακόλουθα θέματα:

* Εισαγωγή στο σέρβις

* Βασικά σέρβις

* Μεθοδολογία εκμάθησης σέρβις

* Προχωρημένες τεχνικές σέρβις

* Εισαγωγή στην υποδοχή

* Κίνηση των ποδιών

* Ασκήσεις τακτικής για όλα τα επίπεδα (Σέρβις & Υποδοχές)

Στο μεταξύ, όπως ήταν προγραμματισμένο για το μεσοδιάστημα των δύο σεμιναρίων, ο Γιαν Μπέρνερ συνεργάστηκε με την ομοσπονδία και σε άλλες δραστηριότητες γύρω από την προπονητική. Αρχικά επισκέφτηκε τρία σωματεία, την Ε.Α. Βόχας στην Κορινθία, τον Γ.Σ. Άρης Βούλας και την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου. Συνοδευόμενος από την Κατερίνα Σπανού παρακολούθησε τις προπονήσεις εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στα παιδιά και συμμετείχε σε αυτές με το να δίνει συμβουλές, να δείχνει ασκήσεις και να κάνει διορθώσεις. Επίσης, επισκέφτηκε δύο φορές την ομοσπονδιακή αίθουσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ασχολήθηκε με την προπόνηση των διεθνών αθλητών μικρών ηλικιών. Την Τρίτη εξάλλου, είχε την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενες τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών στα ματς με τη Ρωσία και την Ουκρανία αντίστοιχα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έτσι, η ελληνική ομοσπονδία ωφελήθηκε γενικότερα από την πολυήμερη παραμονή του καταξιωμένου προπονητή στη χώρα μας και την ίδια στιγμή χάρηκε και ο ίδιος την επαφή με τα σωματεία και τους διεθνείς αθλητές.

Φωτ. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γιαν Μπέρνερ στα σωματεία της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και του Άρη Βούλας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ