Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Βέροια αύριο και μεθαύριο οι Πανελλήνιοι αγώνες Λυκείων

Raketes sxediaki

Raketes sxediakiΗ Περιφέρεια εξακολουθεί  να κρατά τη σκυτάλη αγώνων στην επιτραπέζια αντισφαίριση, να τιμά και να προβάλλει το άθλημα φιλοξενώντας πανελλήνιας εμβέλειας διοργανώσεις. Μετά τη Χίο, που οργάνωσε αυτές τις ημέρες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και την Καβάλα, η οποία δύο εβδομάδες νωρίτερα διεξήγαγε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, δίνει τη συνέχεια η Βέροια. Αύριο και μεθαύριο πραγματοποιούνται εκεί οι Πανελλήνιοι αγώνες Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2016-2017. Η αθλούμενη μαθητική κοινότητα θα βρεθεί στο προσκήνιο και σαφώς από την πλευρά της θα ενισχύσει και πάλι την εικόνα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα συμβάλει στη διάδοσή της. Τόπος διεξαγωγής είναι το «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο Βέροιας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές/τριες, που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Το πρωτάθλημα ανέλαβαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.ttscore.io/event/5. Εκεί θα υπάρχει και ενημέρωση για τα δρώμενα στη Βέροια.

Το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων περιλαμβάνει μόνο το απλό σε αθλητές και αθλήτριες, καθώς στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά δεν υπάρχει Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, που παραδοσιακά έχει και το ομαδικό. Το βασικό βέβαια, είναι ότι χάρη στις κινήσεις της ομοσπονδίας κατέστη και αυτή τη σεζόν δυνατή η διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος κι έτσι τα παιδιά δεν θα χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησης των μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα δε, με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  θα γίνουν, λόγω των προνομίων, αγώνες και για τις θέσεις 3-4.

Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος κοντά στα 100 παιδιά. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ότι η 1η φάση θα διεξαχθεί σε ομίλους και η 2η σε ταμπλό  με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (νοκ άουτ), ενώ όπως προαναφέραμε θα γίνει και «μικρός» τελικός. Όλοι οι αγώνες και των δύο φάσεων, θα έχουν νικητή τον καλύτερο των 5 σετ (3 νικηφόρα). Οι κληρώσεις πραγματοποιήθηκαν και περιλαμβάνουν 73 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα στους μαθητές και 19 στις μαθήτριες (24 γκρουπ στη μία κατηγορία και 6 στην άλλη). Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο Τρίτη στις 10:00. Την Τετάρτη στις 09:30 θ’ αρχίσει η νοκ άουτ φάση, η κλήρωση της οποίας θα γίνει μία μέρα πριν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι όμιλοι.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ