Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συμπληρώθηκαν οι 16άδες στις κατηγορίες των εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Belarous-Hungar

Belarous-HungarΜε τους επαναληπτικούς των πλέι οφ ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2017. Η διοργάνωση είχε αρχίσει με γκρουπ τον Σεπτέμβριο του 2016, εκεί όπου η Ελλάδα αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία (Championships Division) και στους άνδρες αναδείχτηκε νικήτρια διατηρώντας τα κεκτημένα, ενώ στις γυναίκες περιορίστηκε στην 3η θέση και υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία (Challenge Division) για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά τη 2η και τελευταία φάση λοιπόν, ανάμεσα στις 2ες ομάδες των γκρουπ, ξεκαθαρίστηκε ότι στο Λουξεμβούργο τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι στην Championships Division των ανδρών μαζί με την Ελλάδα οι: Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Ρουμανία, οι οποίες πήραν 1η θέση σε γκρουπ, όπως και η εθνική μας, οι Σλοβακία, Ουκρανία, Ρωσία, Πολωνία και Λευκορωσία, που εξασφάλισαν θέση μετά τα πλέι οφ (με τη Σλοβακία να ολοκληρώνει την έκπληξη κόντρα στη σημερινή «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου Αγγλία) και το Λουξεμβούργο ως διοργανώτρια χώρα.

Στις γυναίκες, οι ομάδες που απέτυχαν στα πλέι οφ προστέθηκαν στις υποψήφιες αντιπάλους για την Ελλάδα στη Challenge Division του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τη 16άδα δηλαδή, θα κλείσουν οι: Ουαλία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Αγγλία. Από τη φάση των γκρουπ ήταν γνωστό ότι στη 2η κατηγορία θα είναι μαζί με την εθνική μας οι: Σλοβενία, Βουλγαρία, Φιλανδία, Ελβετία, Κόσοβο, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Βέλγιο, αλλά και η Δανία, η οποία εξασφάλισε την άνοδο ως νικήτρια της Challenge Division των προκριματικών.

Να προσθέσουμε ότι την κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης θα μετάσχουν οι: Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ουγγαρία (νικήτριες ομίλων), Ισπανία, Ολλανδία, Λευκορωσία, Σουηδία, Κροατία (από τα πλέι οφ) και φυσικά το Λουξεμβούργο που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.  

Τα αποτελέσματα από τους επαναληπτικούς των πλέι οφ (στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Στους άνδρες:

Πολωνία-Τσεχία                  3-0 (3-2)

Λευκορωσία-Ουγγαρία         2-3 (3-1)

Σλοβακία-Αγγλία                2-3 (3-1)

Σερβία-Ρωσία                     2-3 (0-3)

Ιταλία-Ουκρανία                 2-3 (3-2)

Στις γυναίκες: 

Σλοβακία-Σουηδία               1-3 (0-3)

Κροατία-Σερβία                   3-2 (3-0)

Ισπανία-Αγγλία                   3-0 (3-0)

Τουρκία-Ολλανδία               0-3 (0-3)

Λευκορωσία-Ουαλία             3-0 (δεύτερο ματς δεν αναφέρεται να έγινε στα ρεπορτάζ και τα αποτελέσματα της E.T.T.U.)

* Ντέρμπι με την Ποντουάζ σε εξ αναβολής ματς της 14ης αγωνιστικής της γαλλικής ProA είχε χτες βράδυ στην έδρα της η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση η Ενεμπόν έκαμψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 με 3-2. Ο Κρεάνγκα έδωσε ένα παιχνίδι από τη θέση 3 και ηττήθηκε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ από τον διεθνή Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ (προηγήθηκε 2-1 έχασε το 5ο σετ με 11-9). Δύο νίκες για την Ενεμπόν σημείωσε ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ και μία ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι 4η με 29 βαθμούς και η Ποντουάζ 3η με 34. Η τελευταία έφτασε φέτος μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

* Η φωτό από την παρουσίαση των ομάδων στο μπαράζ Λευκορωσίας-Ουγγαρίας στους άνδρες (photo by ETTU)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ