Σε εορταστικό κλίμα έκλεισε στα Τερζάκεια ο φετινών κύκλος των ανοιχτών τουρνουά μικρών ηλικιών

Mini Pampaides_TerzakeiaΜία ακόμα μακρά σειρά αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στην επιτραπέζια αντισφαίριση έφτασε στο τέλος της. Τα τουρνουά, που Terzakeia 2017_korasidesαποτελούν βάση στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ολοκληρώθηκαν, όπως και πέρσι, στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου με τα καθιερωμένα Τερζάκεια κι απομένει πια ο μεγάλος τελικός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Εκατόν εβδομήντα έξι παιδιά από διάφορα σημεία της χώρας συναγωνίστηκαν στο 13ο ραντεβού και με δυνατές αναμετρήσεις σε καλές συνθήκες είπαν «αντίο» στα όπεν της περιόδου 2016-2017. Τα 21α Τερζάκεια συνδιοργάνωσαν η ελληνική ομοσπονδία και τα σωματεία του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Είναι πάντοτε αφιερωμένα στη μνήμη του Βασίλη Τερζάκη, πρώτου εφόρου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του δήμου. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Μπόσκοβιτς στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Κατερίνα Φραγκάκη στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες, η Φωτεινή Τράκα στις παγκορασίδες, ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος στους μίνι παμπαίδες και η Βασιλική Μπουλά στις μίνι παγκορασίδες. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θ’ ανακοινωθούν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι αθλητές και οι αθλήτριες με δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό.

Οι συμμετοχές στα Τερζάκεια προέρχονταν από την Κορινθία, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, τη Χίο, την Κω, τα Χανιά, τη Λάρισα και φυσικά την Αττική. Μόλις για δεύτερη φορά φέτος έγιναν οκτώ ηλικιακές κατηγορίες και για πρώτη, γενικά στη μικρή ιστορία των αναπτυξιακών, παράλληλα αυτές των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων. Καταγράφηκαν εκπλήξεις, μάλιστα σε αρκετές κατηγορίες δεν έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο τα νούμερο 1 φαβορί.

Terzakeia efivoiΣτους νέους έκανε εντυπωσιακή πορεία από το νούμερο 6 ο Γιάννης Μπόσκοβιτς. Στον τελικό έδωσε μεγάλο ντέρμπι με τον Ιάσονα-Φίλιππο Κορδούτη, που επίσης τα πήγε καλά ως νούμερο 4 και επικράτησε με 3-2 σετ. Ήταν ο πρώτος του τίτλος στην κατηγορία. Η εξέλιξη 11-13, 11-3, 8-11, 11-9 και 11-5.

Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου πανηγύρισε από την κορυφή του ταμπλό το 5ο της τρόπαιο. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ την προερχόμενη από την πρωτιά στο Πανελλήνιο Λυκείων Γεωργία Χατζάκη (11-4, 12-10, 8-11, 11-9).

Ένα ακόμα 1ο φαβορί, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, αναδείχτηκε νικητής στους παίδες και το κατάφερε για 4η φορά φέτος. Ο συναρπαστικός τελικός κόντρα στον Γεράσιμο Πετρή κρίθηκε στα πέντε σετ (11-7, 7-11, 11-7, 8-11, 11-6). Επίσης με 3-2 σετ νίκησε στον «μικρό» τελικό ο Νίκος Κορδαλής τον Ιάκωβο Αϊβατίδη.

Ξεχωριστή μέρα η σημερινή για την κορασίδα Κατερίνα Φραγκάκη. Από τη θέση 4 των φαβορί έφτασε στον πρώτο τίτλο της στα αναπτυξιακά. Στον τελικό λύγισε με 3-1 σετ τη Μαριάννα Γενεράλη, η οποία πέτυχε επίσης το κάτι παραπάνω καθώς δεν ήταν στις επικεφαλής των γκρουπ (11-4, 11-1, 9-11, 11-5). Το 1ο φαβορί της κατηγορίας, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, κατετάγη 3η με νίκη 3-2 σετ στον «μικρό» τελικό επί της Ιωάννας Μαδέση.

Terzakeia pampaidesΣτους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης ολοκλήρωσε ιδανικά την, έτσι και αλλιώς πολύ αποδοτική γι’ αυτόν σειρά, που περιλάμβανε συνολικά 8 πρωτιές. Στον τελικό κατέβαλλε τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο με 3-0 σετ (11-2, 11-8, 11-6). 

Το 2ο φαβορί πρώτευσε στις παγκορασίδες και ήταν η Φωτεινή Τράκα. Στον τελικό έκαμψε την Ευγενία Καραθανάση με 3-1 σετ και κατέκτησε τον 2ο φετινό της τίτλο (11-8, 5-11, 11-4, 11-8).

Τρίτος τίτλος και 2ο σερί για τον Ραφαήλ-Παναγιώτη Δήμο στα αγοράκια έως 10 ετών. Ο αθλητής από την Κορινθία επιβλήθηκε στον τελικό του Χιώτη Πέτρου Λιώτση με 3-1 σετ (11-5, 11-5, 5-11, 11-3).

Από το όμορφο νησί  του ανατολικού Αιγαίου προέρχεται και η νικήτρια στις μίνι παγκορασίδες. Την ξεχωριστή χαρά στη μόλις δεύτερη φορά, που έγινε φέτος η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ένιωσε η Βασιλική Μπουλά νικώντας στον τελικό με 3-0 σετ τη Χρυσαυγή Τσιλοπούλου (11-6, 11-7, 11-3).

ΕΠΙΔΕΙΞΗ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Το μεσημέρι του Σαββάτου και σε προγραμματισμένο διάλειμμα έγινε επίδειξη από δύο αθλήτριες του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2017 Χριστίνα Φίλη και η εν ενεργεία διεθνής Φιλαρέτη Εξάρχου υπογράμμισαν την ομορφιά του αθλήματος με μεταξύ τους θεαματικά χτυπήματα και αμέσως μετά έπαιξαν με πολλά παιδιά για περίπου 20 λεπτά. Ήταν κίνηση του σωματείου, που είχε μεγάλη απήχηση.

Terzakeia vravefsi_KolimpadiΣτο κλείσιμο της διοργάνωσης έγιναν βραβεύσεις και τοποθετήσεις επισήμων. Ο δήμος απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη για την προσφορά του στο άθλημα. Βράβευσε επίσης τον γιατρό Χατζάκη για τη βοήθειά του στην επιτυχία του τουρνουά. Ο Δ.Α.Ο.Τ. απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου για την αμέριστη συμπαράστασή του στην επιτραπέζια αντισφαίριση της πόλης. Ο τελευταίος, που είναι και πρόεδρος του Π.Κ.Δ. Ταύρου, αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του στη στήριξη, που παρέχει ο δήμος ως φορέας στην επιτραπέζια αντισφαίριση του Ταύρου, όπως επίσης στη μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλεται  για τις επιτυχίες των σωματείων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον μαζικό αθλητισμό και την ανάδειξη πάρα πολλών πρωταθλητών εδώ και χρόνια. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά με πολλά χάπενινγκ, ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη για τη συμβολή του στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και ευχήθηκε πολλές επιτυχίες.

Τον λόγο πήρε και ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας: «Δεν είναι τυχαίο που κλείνουμε τα αναπτυξιακά εδώ, στο παλαιότερο τουρνουά και στον Ταύρο, που έχει αναδείξει αμέτρητους πρωταθλητές, έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό πινγκ πονγκ», τόνισε και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία. Ο Μανώλης Κολυμπάδης έδωσε τα εύσημα για την πολύ καλή διοργάνωση και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τους παράγοντες των ομάδων του Ταύρου, τους γονείς και τους δύο προπονητές των τοπικών σωματείων Π.Κ.Δ.Τ και Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξη Αρσενιάδη και Άρη Τσακίρογλου.

Terzakeia 2017_pagorasidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο Ανδρέας Ευθυμίου στους νέους, ο Μανώλης Κολυμπάδης στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Terzakeia Mini_PagorasidesΕπιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Τάκης Τζόβολος στους παίδες, ο γενικός αρχηγός του Π.Κ.Δ. Ταύρου Γιάννης Έξαρχος στις μίνι παγκορασίδες, η σύζυγος του Βασίλη Τερζάκη, Ιωάννα, στις παγκορασίδες, η ταμίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξανθή Κιούφη στους παμπαίδες, ο γενικός αρχηγός του Δ.Α.Ο. Ταύρου Μιχάλης Μυτακίδης στους μίνι παμπαίδες και οι αθλήτριες του πρωταθλητή Ελλάδας Δ.Α.Ο.Τ. Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη και Φιλαρέτη Εξάρχου στις κορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

2. Ιάσονας-Φίλιππος Κορδούτης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

3. Κώστας Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Terzakeia neanides1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)

2. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

3. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Ηράκλειο 2001)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)

2. Μαριάννα Γενεράλη (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ιωάννα Μαδέση (Ηράκλειο 2001)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Ηράκλειο 2001)

2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Γιάννης-Δημήτρης Μαλαμούδης Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)

2. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

3. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Βασιλεία Χάλαρη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος (Ε.Α. Βόχας)

2. Πέτρος Λιώτσης (Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου)

3. Γιάννης Κούτρας (Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου)

4. Κώστας Αμπελακιώτης (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Μπουλά (Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου)

2. Χρυσαυγή Τσιλοπούλου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Άρτεμις Ραυτογιάννη (Α.Σ. Φιλονίκης)

4. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

 

* Φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου

* Φωτό από τις απονομές επάθλων σε μίνι παμπαίδες, κορασίδες, νέους, παμπαίδες, παγκορασίδες, μίνι παγκορασίδες και νεάνιδες αλλά κια τη βράβευση του Μανώλη Κολυμπάδη από τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped