Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προσβλέπει στην 4άδα των φαβορί για το Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα νέων ο Σγουρόπουλος

Sgouropoulos spin_backhand

Sgouropoulos spin_backhandΚοντά στην πρώτη 4άδα των φαβορί για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του προσεχούς καλοκαιριού βρίσκεται ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) εξέδωσε τους πίνακες αξιολόγησης του Μαΐου και κρατώντας τους βαθμούς του ο πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας ανέβηκε στο νούμερο 13 του κόσμου στο Under 18 από το 15 του Απριλίου! Την ίδια ώρα βρίσκεται στο 4 του αντίστοιχου πίνακα για την Ευρώπη, καθώς οι θέσεις προκύπτουν βάσει του παγκόσμιου ranking. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2017 θα γίνει στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου, μέχρι τις κληρώσεις του απλού θα εκδοθούν δύο ακόμα πίνακες και ο Σγουρόπουλος θέλει να κρατήσει τη θέση του στα 4 πρώτα φαβορί. Εμφανίζει 1.552 βαθμούς και οι επόμενοι έφηβοι της σειράς σήμερα, ο Γιανγκ Σίνιου από το Αζερμπαϊτζάν και ο Γερμανός Τομπίας Χίπλερ, έχουν 85 και 86 λιγότερους (1.467 και 1.466 αντίστοιχα). Από κει και πέρα οι πίνακες του Μαΐου δεν επιφύλαξαν κάτι ουσιαστικό για τα ελληνικά χρώματα με τους διεθνείς να έχουν παρουσία τον Απρίλιο σε δύο αξιολογημένες διοργανώσεις: Το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Λουξεμβούργου και το τουρνουά νέων του Βελγίου για το World Junior Circuit.  

Στην κατάταξη των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης διατήρησε τους βαθμούς του (2.398), αλλά υποχώρησε τρεις θέσεις. Είναι στην 36η από την 33η του προηγούμενου μήνα. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα οπισθοχώρησε στο νούμερο 131 (από 116), ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 135 (από 121) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 273 (από 262). Ο νεαρός Γιώργος Σταματούρος επανήλθε στους πίνακες μετά τη συμμετοχή του στο όπεν του Λουξεμβούργου και βρίσκεται στο νούμερο 529. Επίσης, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης πήγε στο νούμερο 746 (από 710) και ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 770 (από 725). Έξω από τους διεθνείς πίνακες έμειναν ο Γιάννης Γεωργαντάς και ο Κλαούντιο Κύρου.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών επανεμφανίζεται κατ’ αρχάς, μετά από πολύ καιρό, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Η πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες αγωνίστηκε στο Λουξεμβούργο, είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα από ελληνικής πλευράς και βρέθηκε στο νούμερο 419. Χάρη στη συμμετοχή τους σε αξιολογημένα όπεν επέστρεψαν στο ranking list η Κωνσταντίνα Παρίδη (ήταν στο Λουξεμβούργο) και η Ελισάβετ Τερπου (μετείχε στο τουρνουά νέων του Βελγίου). Η Παρίδη βρίσκεται στο νούμερο 470 και η Τέρπου στο 597.

Οι βασικές αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών υποχώρησαν κάποιες θέσεις. Η Κατερίνα Τόλιου έπεσε στο νούμερο 203 (από το 192 του προηγούμενου μήνα), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 296 (από 281), η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 319 (από 304) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που πήρε μέρος και στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου στο 373 (από 360). Από τα νεότερα κορίτσια η Ιωάννα Γερασιμάτου μετακινήθηκε στο 401 (από 369), η Έλλη Φίσερ στο 538 (από 514) και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που μόλις τον Απρίλιο έκανε την είσοδό της στους πίνακες, στο 583 (από 543). Θυμίζουμε ότι στο όπεν του Σπα, στο Βέλγιο, πήραν μέρος και η Φίσερ με τη Γερασιμάτου με την πρώτη να πλασάρεται στις θέσεις 9-16 του απλού νεανίδων.

Στους πίνακες των μικρών ηλικιών η βασική είδηση είναι η άνοδος του Γιάννη Σγουρόπουλου στους εφήβους, την οποία αναφέραμε στον πρόλογο. Βεβαίως η 13η θέση είναι η καλύτερή του έως σήμερα. Ξεχωρίζουμε επίσης ότι: Στην κατηγορία Under 18 ο Γιώργος Σταματούρος είναι στην επιστροφή του στο νούμερο 95. Στην U15 ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης διατηρήθηκε στο 47. Στις Ελπίδες ο Σγουρόπουλος έμεινε στο 67. Στην U21 η Παρίδη είναι στην επανεμφάνισή της στο 255. Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου είναι στο 105 (από 101) και η Έλλη Φίσερ στο 210 (από 222), ενώ στις κορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βρίσκεται στο 70 (από 66).

* Με παιχνίδια στο διπλό ανδρών άρχισε το απόγευμα την προσπάθειά του στο κροατικό όπεν ο Παναγιώτης Γκιώνης. Με συμπαίκτη τον πολιτογραφημένο Gionis Zagreb_me_Wang_XiΓερμανό (κι επίσης αθλητής με αμυντικό στυλ παιχνιδιού) Γουάνγκ Σι αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο. Αρχικά νίκησαν με 3-0 σετ τους Άγγλους Σάμουελ Γουόκερ/Ντέιβιντ Μακ Μπεθ (11-6, 15-13, 11-8). Στον γύρο των «32» αναμετρήθηκαν με τους Κορεάτες Βονζίν Τσόι/Λι Γιανγκβού, πήραν το 1ο σετ αλλά κάμφθηκαν με 3-1 (11-4, 8-11, 4-11, 9-11). Ο Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει αύριο στο απλό, όπου είναι 2ο φαβορί. Στον 1ο γύρο αντιμετωπίζει τον Κροάτη Βιέκοσλαβ Ζόβκο, που προχώρησε από τα προκριματικά. Ο αγώνας αρχίζει στις 15:40 ώρα Ελλάδας (14:40 τοπική), όμως άλλαξε τραπέζι, δεν γίνεται στο 1, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά στο 16 κι έτσι δεν θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ. Αν ο Γκιώνης νικήσει τότε στον 2ο γύρο θα συναντήσει, επίσης αύριο, όποιον επικρατήσει στην αναμέτρηση Καν Ακουζού (Γαλλία)-Ολεξάντρ Ντίντουκ (Ουκρανία).  

 

* Η φωτό 1 με τον Γιάννη Σγουρόπουλο από τον φετινό αγώνα με την Αγγλία στο Σ.Ε.Φ. είναι του Πέτρου Βήττα.

* Στη φωτό 2 ο Γκιώνης και ο Γουάνγκ Σι στο γυμναστήριο των αγώνων 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ