Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο νίκες και πρόκριση στη 16άδα για τον Γκιώνη στο κροατικό όπεν

DSC9207

 DSC9207Φυσιολογικά κύλησε η πρώτη μέρα στο ταμπλό του απλού ανδρών στο κροατικό World Tour για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που είναι 2ο φαβορί στο Ζάγκρεμπ, προχώρησε με δύο νίκες στη 16άδα του αγωνίσματος και επιδιώκει φυσικά θέση στα μετάλλια. Δείχνει σε καλή κατάσταση καθώς έφτασε στον 3ο γύρο χωρίς να χάσει σετ και αύριο το μεσημέρι, στις 13.20 ώρα Ελλάδας (12:20), αντιμετωπίζει τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ για την είσοδο στα προημιτελικά. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 1 και θα έχει ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο από το itTV.com.

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος το 2013 ήταν τοποθετημένος στο κάτω μέρος του ταμπλό. Το μεσημέρι, στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64»), δεν είχε δύσκολο έργο. Αντίπαλός του ήταν ο Κροάτης Βιέκοσλαβ Ζόβκο (νούμερο 683 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και με εξαίρεση το 1ο σετ δεν συνάντησε πίεση. Στο τελικό 4-0 η εξέλιξη ήταν 11-9, 11-2, 11-8 και 11-6.

Ξεκάθαρα με το μέρος του είχε τις πιθανότητες ο Γκιώνης και στον 2ο γύρο, άσχετα αν είχε μπροστά του τον αξιόλογο Ουκρανό Ολεξάντρ Ντίντουκ (Νο 170). Ο κορυφαίος αμυντικός πήγε από την αρχή το ματς στον ρυθμό που ήθελε, ήταν σταθερός κι έφτασε στη νίκη με ένα ακόμα 4-0 σετ (11-5, 11-9, 11-3, 11-8).

Ο αυριανός αντίπαλος, ο νεαρός Τόμισλαβ Πουκάρ είναι νούμερο 80 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και 8 σε εκείνη των Ελπίδων. Ο Γκιώνης τον βρίσκει πρώτη φορά μπροστά του σε διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.).

ΤΕΣΤ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ

Έντονη θα είναι τον Μάιο η αγωνιστική δράση και για τους διεθνείς αθλητές με αναπηρίες. Αύριο κατ’ αρχάς θα βρίσκονται στη Σλοβενία οι Γιώργος Μουχθής, Χρήστος Στάμου, Νίκος Καπλάνης και Λάζαρος Τέλογλου προκειμένου να μετάσχουν στο δυνατό όπεν, που θα γίνει από τις 5 έως τις 10 του μήνα στην πόλη Λάσκο και να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Ο Μουχθής αγωνίζεται στην κλάση 6 (ορθίων), ο Στάμου και ο Καπλάνης στη 2 (αθλητών με αμαξίδιο) και ο Τέλογλου στη 10 (ορθίων). Το τουρνουά περιλαμβάνει ατομικό και ομαδικό. Επίσης, την προσεχή Τρίτη θα μεταβεί στoίδιο μέρος ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Ο νεαρός πινγκπονίστας της κατηγορίας 6 θα πάρει μέρος σε προπονητικό καμπ επίλεκτων αθλητών, που οργανώνουν οι Σλοβένοι πριν αλλά και μετά το διεθνές τουρνουά. Στο καμπ θα μετάσχουν αθλητές και από άλλες χώρες και κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία και την Κροατία. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί η διοργάνωση, που αποτελεί μεγάλο φετινό στόχο. Από τις 13 έως τις 20 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση με δύο ομάδες. Στην κλάση 6 των ορθίων θα είναι ο Γιώργος Μουχθής, ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Λευτέρης Μαύρης. Στα άτομα με αμαξίδιο θα συγκροτήσουν ομάδα ο Χρήστος Στάμου και ο Νίκος Καπλάνης. Ο Χατζηκυριάκος θα πάει στην Μπρατισλάβα απευθείας από το Λάσκο, ενώ οι αθλητές, που θ’ αγωνιστούν στο όπεν της Σλοβενίας θα επιστρέψουν στην Αθήνα για ολιγοήμερη μίνι προετοιμασία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ