Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

Pampaidiko 2016_fasi_diplou

Pampaidiko 2016_fasi_diplouΣτη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία περνά ο αγωνιστικός λόγος αυτό το Σαββατοκύριακο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στους παμπαίδες και τις παγκορασίδες, τα παιδιά έως 12 ετών, τα οποία θα μετάσχουν στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό θα βγάλουν και ελπιδοφόρα εικόνα για το μέλλον του αθλήματος. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε έξι συνολικά πόλεις της χώρας: Στην Αθήνα για την Αττική, στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική Μακεδονία, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στην Καβάλα για την ανατολική Μακεδονία και στη Χίο. Συνολικά μπήκαν στις κληρώσεις και πρόκειται ν’ αγωνιστούν 244 στα αγόρια και 105 κορίτσια. Οι αγώνες αφορούν μόνο στο απλό και μέσα από τις προκρίσεις θα προκύψουν και τα διπλά για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου.  

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής, όσον αφορά στους παμπαίδες, χωρίζονται σε 73 για την Αθήνα (τα παιχνίδια θα γίνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), 61 για τη Θεσσαλονίκη (ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.), 32 για την Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), 31 για την Πάτρα (κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι), 26 για τη Χίο (4ο Γυμνάσιο Λετσαινών) και 19 για την Καβάλα (2ο Γυμνάσιο της πόλης, την έδρα του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας). Σε λιγότερες περιοχές θα γίνουν αγώνες παγκορασίδων. Θα μετάσχουν 37 κορίτσια στην Αθήνα, 36 στη Θεσσαλονίκη, 20 στην Πάτρα και 12 στη Χίο.

Όπως προβλέπει η προκήρυξη οι 6 πρώτοι αθλητές και οι 4 πρώτες αθλήτριες του τελευταίου πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων-παγκορασίδων, εξ αυτών που δήλωσαν συμμετοχή, δεν αγωνίζονται στην προκριματική φάση του απλού και περνάνε απευθείας στην τελική φάση. Για τα διπλά δεν υπάρχει προκριματική φάση και οι αθλητές/τριες, που θα προκριθούν στα τελικά του απλού θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα ζευγάρια της τελικής φάσης. Στο επόμενο στάδιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα προκριθούν 32 παμπαίδες και 26 παγκορασίδες.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΩΝ

Δεν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο προπονητών και εφόρων, που είχε προκηρυχθεί για τον Ιούνιο στην Πορταριά Πηλίου. Η ανταπόκριση ήταν μικρή δυστυχώς και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το ακύρωσε. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Στις 12 Μαΐου εξέπνευσε η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στο Συνέδριο Προπονητών για τη συζήτηση του αγωνιστικού προγράμματος. Συνολικά κατατέθηκαν 29 αιτήσεις συμμετοχής, με ελάχιστα απαιτούμενο αριθμό, 40. Αναλυτικά δήλωσαν 16 προπονητές και 13 έφοροι κ.λ.π., 9 άτομα από την Αττική, 5 από τη Βόρεια Ελλάδα, 1 άτομο από τη Νότια Ελλάδα και 1 άτομο από την υπόλοιπη χώρα. Γραπτή εκπροσώπηση κατέθεσαν μόνο 7 σωματεία. Θα μπορούσε 22 άτομα να εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μόνο. Το πλήθος των θεωρητικά «εκπροσωπούμενων» σωματείων, μέσω των 29 αιτήσεων, είναι 23. Η συζήτηση για θέματα «Αγωνιστικού Προγράμματος», που αφορά πάνω από 100 σωματεία, με εκπροσώπους από 23 σωματεία (!!!!), εκ των οποίων μόνο οι 7 είναι διαπιστευμένοι, δημιουργεί μόνο οικονομική δαπάνη και δεν εξασφαλίζει ή δεν εγγυάται αντιπροσωπευτικότητα. Με την παρούσα ανακοινώνουμε την ακύρωση του προγραμματισμένου συνέδριου προπονητών – εφόρων μας, στην Πορταριά. Παρά ταύτα, το ΔΣ προτρέπει και προτείνει στα σωματεία να υποβάλλουν γραπτά τις προτάσεις τους στη  Γραμματεία της Ομοσπονδίας, μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουνίου». 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ