Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μετακινήθηκε στην ολλανδική Ταβέρζο ο Κρεάνγκα

DSC9404

 DSC9404Αλλάζει ομάδα, αλλάζει και χώρα στη διεθνή του καριέρα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ύστερα από 13 συναπτά έτη στη γαλλική Ενεμπόν και 15 στην 1η εθνική κατηγορία της χώρας (καθώς ήταν για δύο σεζόν στη Μονπελιέ) μετακινείται στην Ολλανδία! Υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους στην Ταβέρζο, την Enjoy & Deploy Taverzo, όπως είναι το πλήρες όνομά της, τη σημερινή πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Είχε πάει στη Γαλλία το 2002, στη μοναδική του χρονιά στη Μονπελιέ πανηγύρισε την κατάκτηση του E.T.T.U. Cup (τότε Νάνσι Έβανς) και από το 2003 είχε σπουδαία παρουσία στην Ενεμπόν, την οποία βοήθησε καθοριστικά στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων Γαλλίας, όπως και σε μεγάλες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα 45 του χρόνια παραμένει δυνατός στο εξωτερικό, συνεχίζει και με την εθνική μας ομάδα, αλλά βέβαια έκρινε πώς ήρθε η ώρα να παίξει σε λιγότερο δυνατό πρωτάθλημα. Η Ολλανδία γίνεται η πέμπτη χώρα στην πολύχρονη θητεία του σε ξένα πρωταθλήματα. Έφυγε από το Α.Κ. Ζωγράφου το 1995 και πριν από τη Γαλλία αγωνίστηκε στην Αυστρία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Την είδηση της μεταγραφής έδωσαν πρώτοι οι άνθρωποι της Ταβέρζο. Το θέμα αναδείχτηκε και από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ettu.org) και από εκεί αναδημοσιεύουμε κάποια στοιχεία. Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Γκιώνης συνέβαλε καθοριστικά χτες βράδυ στη νίκη 3-1 της Μπογκόρια επί της Ζιάλντοβο στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Πολωνίας.

Το ρεπορτάζ της E.T.T.U. για τη μετακίνηση του Κρεάνγκα στην Ταβέρζο αναφέρει στον πρόλογο ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι γνωστός για το περίφημο backhand του και θυμίζει τις σημαντικότερες διακρίσεις του, ότι έχει μετάσχει σε πέντε σερί Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι έχει αγωνιστεί σε ημιτελικούς και τελικούς πολύ μεγάλων διοργανώσεων και ότι η 7η είναι η καλύτερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Ο τεχνικός διευθυντής της Ταβέρζο Πολ Χάλνταν σημείωσε επίσης ότι γεννήθηκε στη Ρουμανία, ότι άρχισε να παίζει πινγκ πονγκ στα 7 και ότι πήγε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να ζήσει και να συνεχίσει το αγαπημένο του άθλημα κι έτυχε από την αρχή θερμής υποδοχής στην Ελλάδα.

«Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι στην ηλικία των 39 κέρδισα το Ευρωπαϊκό Top 12 το 2011. Το 2003 κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και παρότι όλη η προσοχή τότε δόθηκε στον ευρωπαίο νικητή Βέρνερ Σλάγκερ ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έκανα πότε και μετά από μένα, μόνο ο Μέιζ και ο Μπολ από την Ευρώπη έχουν πάρει μετάλλιο στο απλό σε Παγκόσμιο», τόνισε ο Κρεάνγκα σε δήλωσή του. Όσο για τη μεταγραφή του επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος για την ένταξή μου στην Ταβέρζο και ανυπομονώ να συναντήσω την ολλανδική λίγκα και τους φιλάθλους».

Στο σάιτ της E.T.T.U. υπάρχει και δήλωση του τιμ μάνατζερ του σωματείου Ρουντ φαν Γκράφελαντ: «Φυσικά είμαι περήφανος και όχι μόνο γιατί διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα. Κάθε παίκτης έχει ένα  ελκυστικό στυλ, γεγονός που ευχαριστεί κάθε φίλο του αθλήματος που παρακολουθεί. Όταν κάναμε μια επαφή με τον Καλλίνικο όλα έδειχναν ότι μιλάμε ο ένας στον άλλο την κατάλληλη στιγμή. Δεν ήμασταν ξένοι επειδή έχουμε συναντηθεί με τους συναθλητές του Γκιώνη, Αγγελάκη και τον Έλληνα ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Νωρίτερα στη φετινή χρονιά φιλοξενήσαμε στην έδρα μας τον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Ολλανδίας και παρατηρήσαμε την απογοήτευση του πλήθους, που δεν είδε στο ματς τον θρυλικό Κρεάνγκα να παίζει. Με τη συμφωνία αυτή όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να τον δουν από κοντά όπως και τους υπόλοιπους πολύ αξιόλογους αθλητές της ομάδας».

Ο Κρεάνγκα θα είναι στο Zoetermeer, την έδρα της ομάδας, μαζί με τον Γάλλο Ντοριάν Νικόλ, τον Ολλανδό Στέφαν Τρόμερ και τον Πολωνό Γιάκαμπ Φολβάρσκι (αμυντικός) ως η βασική σύνθεση για το πρωτάθλημα και το ETTU Cup στην Ευρώπη.

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΡΙΑ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Το βράδυ της Παρασκευής η Μπογκόρια έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ της πολωνικής λίγκας. Στην έδρα της στο Γκρότζισκ κατέβαλλε τη Ζιάλντοβο με 3-1 και είχε τον Γκιώνη μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας άσος επικράτησε και στα δύο ατομικά του παιχνίδια, άνοιξε κι έκλεισε το σκορ, που δίνει τον πρώτο λόγο στην Μπογκόρια εν όψει του καθοριστικού δεύτερου ημιτελικού εκτός έδρας στις 6 Ιουνίου. Στο τέταρτο στη σειρά ματς ο Γκιώνης πέτυχε μεγάλη νίκη επί του πασίγνωστου Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, νούμερο 7 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη! Τον λύγισε με 2-0 σετ, ενώ στην αρχή είχε νικήσει τον Τσέχο Γίρι Βράμπλικ με 3-1 σετ. Στον άλλο ημιτελικό η Γκντανσκ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Μπίντγκοζ και είναι μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

 

* Θεαματική προσπάθεια του Καλλίνικου Κρεάνγκα από τον αγώνα της Ελλάδας με την Ολλανδία τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Πέτρος Βήττας)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ