Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Χανιά υποδέχονται τους βετεράνους αθλητές για το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Afisa Xania_Veteranoi

Afisa Xania_VeteranoiΗ άνοιξη φτάνει προς το τέλος της αλλά οι ψυχές όσων θέλουν να παραμένουν …αιώνιοι έφηβοι ανθίζουν οποιαδήποτε εποχή. Οι βετεράνοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κρατάνε πάντα γερά τα κουράγια τους κι αφού έχουν διανύσει μία ακόμα μακρά και γεμάτη αγωνιστική περίοδο είναι έτοιμοι να γράψουν το φινάλε κυνηγώντας το καλύτερο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κι ακόμα κι αν κάποιοι αισθάνονται κουρασμένοι είναι βέβαιο ότι θα τους ανανεώσει το εκπληκτικό μέρος, που θα τους υποδεχτεί. Τα πανέμορφα Χανιά φιλοξενούν αύριο και μεθαύριο το 8ο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων, όπως και τα πλέι οφ ομαδικών αγωνισμάτων. Η πόλη με την πολύχρονη και σημαντική δράση στο άθλημα αγκαλιάζει και τους βετεράνους, κομμάτι με το οποίο επίσης ασχολείται ζωηρά τα τελευταία χρόνια. Για μία ακόμα φορά από την έναρξη του θεσμού το 2010 η περιφέρεια αναλαμβάνει Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και υπόσχεται καλή οργάνωση και όμορφες στιγμές. Τους αγώνες διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισσού ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και τους αφιερώνει στη μνήμη του βετεράνου αθλητή, πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και ομοσπονδιακού προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νίκου Κωστόπουλου, ο οποίος απεβίωσε πριν από δύο μήνες. Στα Χανιά αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται παράλληλα το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων.  

Από το βράδυ της Πέμπτης κιόλας άρχισαν να φτάνουν οι αποστολές στην Κρήτη γεμάτες όρεξη για καλή παρέα και συναρπαστικά παιχνίδια χωρίς άγχος, κάτι που πάντα είναι το βασικό ζητούμενο στη μεγάλη «οικογένεια» των βετεράνων. Φυσιολογικά καταγράφηκαν και πολλές απουσίες λόγω κόστους του ταξιδιού, πάντως είναι στα θετικά, που μετά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Φλώρινα και το Ξυλόκαστρο εξασφαλίστηκε και φέτος η διεξαγωγή της διοργάνωσης εκτός Αττικής, όπως έχει ξεχωριστή σημασία το ενδιαφέρον του δήμου και του τοπικού Ο.Α. Χανίων. Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. επιμελήθηκε και εξέδωσε και φυλλάδια για την παρουσίαση των αγώνων, τα οποία μοιράζονται ήδη στην πόλη. Σε αυτά υπάρχει και το μικρό αφιέρωμα στην αθλητική διαδρομή του Νίκου Κωστόπουλου, που είχε δημοσιεύσει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Οι αγώνες θα γίνουν σε 12 τραπέζια. Στο ατομικό βετεράνων πρόκειται να πάρουν μέρος 46 άνδρες 3 γυναίκες. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μία ενιαία κατηγορία, ενώ στους άνδρες σχηματίστηκαν οι κατηγορίες 40-49 ετών, 50-59 και 60+ (η οποία είναι συγχώνευση των 60-64 με τους 65+). Οι συμμετοχές προέκυψαν με βετεράνους αθλητές και αθλήτριες, που έχουν καταλάβει μια εκ των 16 πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας στους αντίστοιχους αγώνες προκριματικής φάσης των περιοχών Αττικής-Νότιας Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και ελεύθερα από βετεράνους από 40 ετών και άνω από Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη και άλλες περιοχές, όπου δε διεξάγονται ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα.

Η τελική φάση (πλέι οφ) των ομαδικών αγωνισμάτων Π.Ο.Φ.Επ.Α. αφορά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πρωταθλήτριες ομάδες, όπως και οι νικήτριες του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. στα ομαδικά που διοργανώνονται στις περιοχές Αττικής (Α΄ κατηγορία), Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης. Εξαιτίας αποχών θα είναι από τρεις τελικά οι συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας βετεράνων και η Κυπελλούχος θα προκύψουν μέσα από δύο ομίλους των τριών και σύστημα πουλ. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 9:30. Στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων (άτομα πάνω από 18 ετών, που δεν είχαν ποτέ αθλητικό δελτίο σε σωματείο) πρόκειται ν’ αγωνιστούν 86 άνδρες και 13 γυναίκες. Το βράδυ του Σαββάτου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη συνεστίαση, που οργανώνει ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. για όλους τους παίκτες, τις ομάδες, αλλά και φίλους του αθλήματος, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Παραδοσιακά στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές των ομαδικών αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς και στους κατά τόπους πρωταθλητές των αγώνων Π.Ο.Φ.Επ.Α..

 

* Στη φωτό η αφίσα των αγώνων στα Χανιά, την οποία δημιούργησε ο αθλητής της κατηγορίας ανεξαρτήτων Ηρακλής Γερογιάννης.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ