Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων η Παπαδημητρίου στην Πολωνία

Croatian open_Malamatenia

Croatian open_MalamateniaΤην πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού κορασίδων εξασφάλισε σήμερα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο πολωνικό όπεν Golden Series, που γίνεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Wladyslawowo-Cetniewo. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια ήταν επικεφαλής σε όμιλο και κατάφερε να πάρει την πρωτιά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αύριο, στην τελευταία μέρα του τουρνουά, θα κυνηγήσει ένα καλό πλασάρισμα σε ταμπλό των «64». Η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έκανε πολύ καλή προσπάθεια και αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση, η οποία επίσης έδινε πρόκριση στο ταμπλό. Θα συνεχίσει σε αγώνες «παρηγοριάς». Τα κορίτσια αισθάνθηκαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, καθώς αποκλείστηκαν στα προκριματικά του ομαδικού και το πρώτο τους παιχνίδι στο διπλό κορασίδων.

Στο απλό κορασίδων οι πρώτες 8 αθλήτριες πέρασαν απευθείας στο κυρίως ταμπλό και για τις υπόλοιπες 65 σχηματίστηκαν 17 προκριματικά γκρουπ. Η 13χρονη Παπαδημητρίου, νούμερο 24 του αγωνίσματος, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 16ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα έκαμψε την Πολωνή Βικτόρια Βρόζεκ με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-8). Στη συνέχεια κατέβαλλε την Τσέχα Νίαμ Στρίκοβα με 3-1 (11-5, 11-5, 8-11, 11-9) και την Ουκρανή Γιολάντα Γεβτόντι (11-13, 11-9, 11-5, 11-8). Στον 1ο γύρο η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Έβελιν Βιβαρέλι.

Η 14χρονη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου βρέθηκε στο 17ο γκρουπ και συγκέντρωσε 4 βαθμούς με μία νίκη και δύο ήττες. Έχασε το πρωί 3-0 σετ από την Ουγγαρέζα επικεφαλής Βιόλα Παν (11-13, 5-11, 5-11) και το απόγευμα 3-1 από την Ιταλίδα Ελίζα Αρμανίνι (3-11, 10-12, 11-4, 5-11). Ενδιάμεσα είχε επικρατήσει με 3-0 της Σουζάνα Σουλέκ από την Πολωνία (14-12, 12-10, 11-7). Η Αρμανίνι κυριάρχησε με τρεις νίκες, αλλά στη 2η θέση προέκυψε τριπλή ισοβαθμία. Μέτρησαν τα παιχνίδια μεταξύ των αθλητριών η Γραμματοπούλου είχε συντελεστή 0 με 3 σετ υπέρ και 3 κατά και κατετάγη 3η. Την πρόκριση πήρε η Παν γιατί είχε 5 σετ υπέρ και 3 κατά (και συντελεστή +2). Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας 2017 του απλού κορασίδων αγωνίζεται αύριο στους αγώνες «παρηγοριάς» και το πρωί στις «32» συναντά τη Σουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία.

Στο διπλό κορασίδων οι Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου είχαν περάσει άνευ αγώνα τον γύρο των «64», όμως αποκλείστηκαν εύκολα στον γύρο των «32». Ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τις Ιταλίδες Γιαμίλα Λαουρέντι/Βαλεντίνα Ρονκάλο (4-11, 4-11, 5-11).

Στο ομαδικό κορασίδων, την Παρασκευή, το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε με τη 2η θέση από το προκριματικό του γκρουπ. Εκεί ήταν επικεφαλής η ισχυρή Ρουμανία και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με την πρωτιά και την πρόκριση στο ταμπλό. Στην πρεμιέρα του 2ου γκρουπ τα κορίτσια επικράτησαν 3-2 σε μεγάλο ντέρμπι με την Τσεχία 2. Στο καθοριστικό 5ο επί μέρους ματς η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου νίκησε με ανατροπή από 0-2 σετ τη Στρίκοβα. Η Γραμματοπούλου είχε πάρει τη νίκη και στον εναρκτήριο αγώνα, μία νίκη πέτυχε και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, ενώ το διπλό χάθηκε οριακά με 3-2 σετ.

Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ η Ρουμανία επιβλήθηκε 3-0 της Τσεχίας 2 και το απόγευμα ο αγώνας με την Ελλάδα έκρινε την πρωτιά. Οι αντίπαλες έφτασαν στη νίκη με 3-1, πάντως οι αθλήτριες του Γιώργου Χριστοφοράκη πάλεψαν το ματς με όλες τους τις δυνάμεις. Η Ρουμανία παρέταξε τις καλύτερες αθλήτριές της στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης U15, την Έλενα Ζαχαρία, νούμερο 2 στην Ευρώπη και την Ιοάννα Σινγκεορζάν, νούμερο 36. Η Παπαδημητρίου (Νο 41 στη γηραιά ήπειρο) πέτυχε τη μοναδική νίκη επικρατώντας 3-1 σετ της Σινγκεορζάν. Η Ζαχαρία κατέβαλλε και τις δύο Ελληνίδες με 3-0 σετ, ενώ δύσκολα χάθηκε το διπλό ενδιάμεσα.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ