Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα πρώτα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών στο Ντίσελντορφ

20170529 112553

20170529 112553Τέσσερις αγώνες περιλάμβανε για την ελληνική πλευρά η πρώτη ενότητα στην εναρκτήρια ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η εκκίνηση στο Ντίσελντορφ έγινε με το διπλό μικτό και το μεσημέρι άρχισαν και τα γκρουπ του απλού. Ο Τάσος Ρηνιώτης έκανε νικηφόρα πρεμιέρα και σίγουρα θα τα δώσει όλα για την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στη νοκ άουτ προκριματική φάση. Στο διπλό μικτό ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη προχώρησαν στους «64» των προκριματικών και αποκλείστηκαν νωρίς το απόγευμα στον 2ο γύρο. Επίσης, ο Κώστας Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Τόλιου γνώρισαν την ήττα στον προκριματικό γύρο των «128» κι έτσι ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η σημερινή δράση για τους Έλληνες αθλητές συνεχίζεται μέχρι το βράδυ και να σημειωθεί ότι μετατέθηκε λίγες ώρες ο πρώτος αγώνας του Σγουρόπουλου στο γκρουπ του απλού διότι με βάση την αρχική μεσημεριανή ώρα έπεφτε πολύ κοντά στο δεύτερο παιχνίδι του στο διπλό μικτό.

Ο Ρηνιώτης βρίσκεται στο 57ο γκρουπ των 4ων αθλητών. Στην 1η αγωνιστική αντιμετώπισε τον επικίνδυνο Λιθουανό Αλφρέδας Ούντρα (με ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ από το τραπέζι 7), έλεγξε το ματς με καλή απόδοση και επικράτησε με 4-1 σετ (11-8, 11-6, 9-11, 11-4, 11-9). Για τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών είναι σημαντική κάθε νίκη, καθώς θα επανεμφανιστεί στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλει να βρεθεί σε όσο γίνεται καλύτερη θέση.  

Το πρωί η πρεμιέρα επιφύλαξε μία νίκη και μία ήττα για τους διεθνείς μας. Οι Σγουρόπουλος/Χριστοφοράκη (σε αγώνα, που επίσης μεταδόθηκε στο ίντερνετ) απέκλεισαν στον 1ο προκριματικό γύρο του διπλού μικτού τους Ντένις Ζολούντεφ/Αναστασία Λαπρόβα από το Καζακστάν με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 12-10, 11-8). Στον 2ο προκριματικό ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε και αποκλείστηκαν από τους Λευκορώσους Αλιαξάντρ Κάνιν/Ντάρια Τριγκόλος με 3-1 σετ (7-11, 11-8, 4-11, 7-11).

Ο Παπαγεωργίου και η Τόλιου έμειναν στον προκριματικό γύρο των «128». Αναμετρήθηκαν με τους κινεζικής καταγωγής Τζα Κάνακ/Βου Γιούε, οι οποίοι εκπροσωπούν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ηττήθηκαν με ήττα 3-0 σετ (4-11, 5-11, 9-11).

 

* Μέσα από τη μετάδοση στο internet στιγμιότυπο από το παιχνίδι του Σγουρόπουλου και της Χριστοφοράκη με το δίδυμο από το Καζακστάν                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ